Copy
Bezoek ook lampegatdegekste.nl

De Neie Dorstlustige Hoogheid:

Dit is Ludovieckus

Tijdens het Federatiebal in het Parktheater, om klokslag middernacht op zaterdag 15 februari maakten ze hun entree: ZDH stadsprins Ludovieckus en zijn gevolg met hofdames Finje en Jolanda en adjudanten Jos en Willem.

‘Ik dacht aan een rustige carnaval …’


Lowie Teller (5X 11 jaar) is in het dagelijks leven treinverkeersleider bij ProRail in Eindhoven. Lowie is enthousiast lid van CV d’Haone: “Een actieve club die veel organiseert, zoals het Haone Boere Blaos Festijn. Ik heb ook zes jaar in het bestuur gezeten, waarvan drie jaar als voorzitter. Daar ben ik in mei vorig jaar mee gestopt. Toen dacht ik een rustige carnaval te gaan krijgen zonder verplichtingen.

Tot de PrinsKeuzeCommissie belde in september. Had ik helemaal niet meer verwacht!

Waar is ZDH stadsprins Ludovieckus?

WE GAAN BEGINNEN

Vrijdagmorgen op bezoek bij diverse basisscholen! Lunch bij Wissehage, bezoek aan o.a. Salon op 't Plein, kijk voor het uitgebreide bezoekschema van ZDH Stadsprins Ludovieckus op lampegatdegekste.nl
 
BEZOEKSCHEMA

Wanneer en Wat is er te doen, Waar is het te doen?

Lampegatdegekste.nl

Alle activiteiten zijn terug te vinden op de website! Hieronder nog aanvulling op de agenda die je vorige week al hebt ontvangen.

21 t/m 25 februari 2020 Tent bij D'n Hertog, Stationsplein

Feest in de Tent

Alle dagen Feest in de Tent. Drie Uurkes er vanaf, De Optocht, Kindercarnaval, Ontbijt, 't Spoort nie, it Giet Oan, Eendracht on Tour e.n.v.m. Het programma.

21 t/m 25 februari CV De Kletsmijers

5 Dolle Dagen Carnaval

Ondertussen bij een van de verenigingen; Zie het gehele programma.
Voor de programma’s van alle verenigingen, zie www.lampegatdegekste.nl/agenda festiviteiten bij de verenigingen.

22 februari 2020 Stationsplein

D'n 6e VurTocht

Voorafgaand aan de overdracht van de Macht van de gevestigde orde naar de Narren en de zoTTen het grootste feest op het Stationsplein. Het programma.

22 februari 2020 Stationsplein

Lampegatse optocht

Het centrum van Eindhoven bruist met de Lampegatse optocht die vanaf 12.51 uur door de stad trekt. De grote stoet wordt voorafgegaan door de kinderoptocht met de Markies en Markiezin van Lampegat. ZDH stadsprins Ludovieckus met Groot Gevolg besluit de optocht. Website Lampegatse Optocht  

zondag 23 februari, Catharinakerk

De 22e Carnavalsmis: ‘Da wilde nie mi22e!’

De Carnavalsmis –‘een goede mix tussen feest & bezinning’- viert dit jaar een jubileum: de 22e Lampegatse Carnavalsmis op de zondagochtend van carnaval!

Pastoor René Wilmink is inmiddels het vertrouwde gezicht, als voorganger, van deze Carnavalsviering in de Eindhovense Catharinakerk. De muzikale basis van de mis wordt als vanouds gevormd door Stratums Muziekkorps St. Cecilia en Bens Band. Zij spelen samen met diverse andere muzikanten.

We zien jullie graag op zondag 23 februari 2020 om 11.00 uur in de Catharinakerk.
De deuren gaan om 10.30 u. open. Kom op tijd, want vol = vol!
Voor degenen die niet in de gelegenheid zijn om te komen: de Lampegatse Carnavalsmis wordt dit jaar LIVE uitgezonden op het televisiekanaal van Studio040. Ook kan de carnavalsmis gevolgd worden op mobiele telefoon, tablet en/of laptop via de website www.Studio040.nl Enkele uren na afloop van de mis wordt de volledige uitzending geplaatst op het YouTubekanaal van Studio040. De mis zal ook op schermen te zien zijn in de tent op de Markt.

maandag 24 februari, Sociëteit D’n Opkikker Tent op de Markt

D’n Opkikker Bokaal 2020 uitreiking

Maandag 24 februari: vanaf 11.33 uur Brabants Brunchke met bezoek Stadsprins voor leden en genodigden van Sociëteit D’n Opkikker.
Aansluitend de ludieke voetbalwedstrijd tussen Oud FC Eindhoven en Legendary PSV, gefloten door onze Stadsprins.
Tijdens de rust van deze wedstrijd zal D’n Opkikker Bokaal 2020 worden uitgereikt aan een geblesseerde voetballer, plus de Ridderonderscheiding van D’n Opkikker.

maandag 24 februari, Tent op de Markt

Malle Maandag Middag

Het hele programma. Dit jaar wordt het nieuwe Lampegats prinselijk jeugdgezelschap voor 2021 bekendgemaakt tijdens de Malle Maandag Middag, rond 16.40 uur, in de tent op de Markt.

Agenda

Check alles wat er te doen staat op lampegatdegekste.nl/agenda

Nieuws? Graag!


Heb je wat carnavallerigs te melden dat interessant is voor héél Lampegat, lever dat dan als kant en klaar persbericht mét afbeelding / logo aan via nieuwsbrief@lampegatdegekste.nl. Wij doen ons best zoveel mogelijk mee te nemen in deze nieuwsbrief, op onze sociale media, onze website, de Lampegatter, Thuis in Eindhoven, Thuis in Woensel en andere mediakanalen.

Wil je laatste en actueelste informatie? Check lampegatdegekste.nl en LampegatDeGekste op Facebook.

Over de ComCom en deze nieuwsbrief

De CommunicatieCommissie van de Stichting Federatie Eindhovens Carnaval (SFEC) is de VVV van de Lampegatse carnaval voor de interne en externe communicatie, publiciteit, reclame, PR, profilering en promotie van alle SFEC-evenementen, en zoveel mogelijk ook voor alle grote en kleine clubactiviteiten en -evenementen.

Communicatievragen beantwoorden we ook, en we zijn niet te beroerd om deskundig advies te verstrekken, maar we zijn géén communicatiesnackbar waar je kant-en-klare producten bestelt.
Ook bij ons vrijwilligers zitten er maar 24 uur in een dag!
 

Hans Matheeuwsen | Voorzitter, Coördinatie / pers
Pascal van de Haar | Bestuurslid / secretaris bestuur SFEC
Marie-José Dekkers | Redactie / pers
Ine Marijke Schurink | Vormgeving / beeldbewerking
Ron Meurkens | Lampegatter / advertenties
Wim Martens | website I Facebook / historie
Henny van Hassel | Adressenadministratie / merchandise
 
Copyright © 2020 Federatie Eindhovens Carnaval, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp