Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser
Eerste Techniekroute Melkweg groot succes
Op woensdag 21 maart vond de eerste techniekroute Melkweg plaats voor groep 8 leerlingen van de voormalig 'Graafstroomse' basisscholen. De tien deelnemende bedrijven en de brandweer hadden er veel werk van gemaakt om de leerlingen te ontvangen en wegwijs te maken in hun bedrijf.
Er was een grote verscheidenheid in de deelnemende bedrijven en dus in de activiteiten van de leerlingen. Bij Van der Vegt BV mochten de leerlingen zelf smeden en zagen ze zelfs ijzer branden. Bij Vlasblom meubel- en interieurbetimmeringen werd een miniatuurtafeltje van hout gemaakt. Hier werd onder andere de zaagmachine, freesmachine en de boormachine bij gebruikt. Het voltallige personeel stond paraat om de leerlingen te ontvangen en te helpen. Bij Eurolab werd uitgelegd hoe zonnepanelen werken en werd door de leerlingen een huisje met een zonnepaneel gemaakt. Na het bezoek aan Jongeneel BV wisten de leerlingen hoe rioolinspecties worden uitgevoerd en hadden zij een zelfgemaakte pennenkoker in hun tas. Ook Insigne, Wemmers Installatietechniek, zuivelfabriek de Graafstroom, Wemmers Tanktransport, PompPlus, TTA en de brandweer hadden hun uiterste best gedaan om de leerlingen een interessant kijkje in de keuken van hun bedrijf te geven. Zowel leerlingen als leerkrachten waren onder de indruk van al deze bedrijvigheid. 
Rabobank Clubkas champagne

De Stichting Mentorproject Molenwaard doet ook dit jaar mee met de Rabobank Clubkas Campagne. Alle leden van de Rabobank ontvangen op dinsdag 27 maart per post een stemkaart met unieke stemcode. Zij kunnen van 27 maart tot en met 10 april op hun favoriete club(s) stemmen. Stemmen kan vanaf 27 maart via deze link. Het Mentorproject Molenwaard ondersteunt lokale ondernemers met een ontwikkelingsvraag door ze te koppelen aan ervaren ondernemers in een mentortraject. De opbrengst van de Clubkas Campagne wordt gebruikt voor de organisatiekosten van de stichting zoals  de hosting van de website en bankkosten. Ondernemers die geinteresseerd zijn in een mentortraject kunnen altijd contact opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek (info@mentorprojectmolenwaard.nl).

Inschrijven glasvezel voor 2 april
Dringende oproep vanuit de Stichting Glasvezel Molenwaard! Het is 'nu of nooit' voor Glasvezel Molenwaard. Voor 3 april moeten de benodigde 3000 aansluitingen binnen zijn. Heeft u nog niet aangemeld? Doe dit dan snel op nuofnooitglasvezel.nl. Daarnaast kunt u met een obligatielening investeren in het glasvezelnetwerk. Meer informatie vindt u op deze site.
Subsidiemogelijkheden voor plattelandsontwikkeling
Op dinsdag 23 januari 2018 heeft de gemeenteraad de subsidieverordening Plattelandsontwikkeling Molenwaard 2018 vastgesteld. Daarmee geeft de raad aan inwoners en bedrijven binnen Molenwaard de gelegenheid om een subsidie aan te vragen voor projecten die de ontwikkeling van recreatie en toerisme binnen de gemeente ondersteunen.
In de subsidieverordening is vastgelegd dat ingediende projecten éénmaal per jaar worden beoordeeld. Er is dus niet gekozen voor “wie het eerst komt die het eerst maalt”, maar voor een beoordeling op één moment in het jaar zodat de projecten tegenover elkaar kunnen worden afgewogen en de projecten die het best scoren op de criteria kunnen worden gehonoreerd. Het nadeel van deze methode is dat het bijna een jaar kan duren voordat een aanvraag wordt beoordeeld. Om de werkwijze minder bureaucratisch te maken heeft het college een kortere procedure voor “kleine” aanvragen ingevoerd. Aanvragen voor projecten met een subsidie van maximaal €750,-- zullen binnen 6 weken worden afgehandeld.
Reguliere aanvragen kunnen tot 1 september worden ingediend. Meer informatie vindt u op de website van de gemeente.
21 april machinistenkampioenschap
Machinisten maar ook leerling-machinisten kunnen op zaterdag 21 april a.s. deelnemen aan het machinistenkampioenschap Alblasserwaard/ Vijfheerenlanden. De deelnemers moeten in tien verschillende spelronden laten zien wat ze in hun mars hebben. De locatie van de wedstrijden is dit jaar het terrein van De Kuiper Infrabouw, Wiedhaak 20, Hardinxveld-Giessendam. Het kampioenschap is een niet-commercieel evenement wat georganiseerd wordt om de groen-, grond en infrasector te promoten onder jong en oud. Ook voor bezoekers is er die dag van alles te doen. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.machinistenkampioenschap.nl.
Kalender
Organiseert u een bijeenkomst, open dag of andere activiteit die voor ondernemers of bijvoorbeeld werkzoekenden interessant kan zijn? Laat het ons weten, dan plaatsen wij dit in deze nieuwsbrief op de kalender. U kunt de informatie aanleveren via NieuwsbriefEZ@gemeentemolenwaard.nl.
Heeft u vragen voor de gemeente?

Neem dan contact op met Louisa Broens, accountmanager bedrijven via ondernemersloket@gemeentemolenwaard.nl of 06-46884538.
Copyright © 2018 Gemeente Molenwaard, All rights reserved.


Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Uitschrijven nieuwsbrief 

Email Marketing Powered by Mailchimp