Nyhetsbrev 14/11 2017

Hej Mårten!

Vi på BOiU vill både uppmärksamma problem och visa exempel på hur problem kan hanteras – så att vi kan bidra till lösningar.
Ett sådant gott exempel är Café Genomfarten som får årets barnrättspris för både enträget och nyskapande arbete. Läs mer nedan!
Läs också om hur verksamheter kan få till bra dialoger med barn och unga, om hur sekretess kan hanteras smidigt  och inte minst vårt sprillans nya material för att nå ut med kunskap om rättigheter även till personer med begränsade språkliga eller kognitiva förmågor. 

Lisa Skiöld, verksamhetschef
Kom ihåg att ...
... BOiU finns tillgängliga kostnadsfritt för stöd, utbildning och verksamhetsutveckling för alla verksamheter som finansieras med medel från Uppsala kommun eller Region Uppsala – även privata aktörer!
Kontakta oss
Grattis Café Genomfarten!
För enträget arbete för unga i behov av en plats att finnas och synas på, och för sitt starka mottagande av unga ensamkommande med stort stödbehov. Genomfarten får Barnrättspriset i Uppsala 2017 – eftersom alla barn har rätt att må bra.
Prisutdelning 20 november kl 18 på Genomfarten. Välkommen!
Läs mer
Kostnadsfri utbildning om sekretess
BOiU och Barnskyddsrådet arrangerar symposiet Sekretess och informationsöverföring när barn misstänks fara illa. Målgrupp främst verksamheter som möter barn som behöver skydd. Den 23 november.
Läs mer och boka plats
Dialoger med barn - så blir de bra
Vår inspirationsdag om olika sätt att genomföra bra dialoger med barn och unga blev en succé. Tack alla som pratade och lyssnade! Se föreläsningarna som film och Powerpoint på länken nedan.
Följ dialogdagen
Barnkonventionen så att alla kan förstå
Nu är den jättefina hemsidan för projektet Barnrätt för alla färdig! Där kan du ladda ner eller beställa material som är speciellt anpassat för barn med funktionsvariationer. Materialet passar också för barn upp till mellanstadiet.
Till hemsidan
Skaffa boken Ser du mig
Vi har fortfarande kvar exemplar av boken Ser du mig - nyanlända barn och unga berättar. Beställ nästan gratis: bara frakt- och administrationsavgift.
Till butiken
Ny Word
Word #57 har tema psykisk ohälsa - men redaktionen reder också ut vad som egentligen är en clementin och en mandarin.
Läs den här


Email Marketing Powered by Mailchimp