Copy
Is deze mailing niet goed zichtbaar? Klik hier.

Lekker even bijkomen in Kantia?

Kom een weekje (eerder)...

Onze voorjaarsperiode komt alweer snel dichterbij. Dit jaar beginnen we in juni met het workshop-programma, maar de week die eraan voorafgaat hebben we het hotel al tot onze beschikking.
Voor liefhebbers bieden we in die week (van 26 mei t/m 2 juni) de mogelijkheid om bij ons te verblijven en alleen een appartement te huren op basis van Bed & Breakfast.

U kunt dan bijvoorbeeld met een huurauto (hele redelijke prijzen in die periode!) of fiets de omgeving verkennen of lekker luieren op het strand. Voor de maaltijden kunt u eten in een gezellige taverna’s in het dorp en de omgeving. U hoeft niet per se voor een volle week te boeken, maar zoveel dagen als gewenst en het is ook mogelijk om zo’n B&B verblijf te combineren met onze eerste workshopweek in juni.
 

Interesse? Mail ons dan: info@griekenlandaanzee.nl


Vanaf 2 juni hebben we weer een uitgebreid aanbod aan workshops. Hieronder een overzicht.

Workshop Grafiek

Grafiek is een hele leuke nieuwe workshop onder inspirerende leiding van van een Sophie Walraven, een van onze schilder- en tekendocenten. Grafiek of prentkunst is een verzamelnaam voor een aantal druktechnieken. 

Tijdens de workshop in Griekenland gaan wij vooral in op een druktechniek die diepdruk wordt genoemd en in het bijzonder de droge naald techniek. Bij diepdruk worden de groeven in een plaat gemaakt en gevuld met inkt die met een pers op papier overgebracht. Wij gebruiken vooral doorzichtig plastic waardoor je gemakkelijk allerlei afbeeldingen of zelfs foto’s kunt gebruiken voor je gravure.
Je kan tekeningen of foto’s mee nemen die je wilt gebruiken voor een afdruk. Daarnaast drukken we ook met karton. Je tekent of plakt je afbeelding op het karton, daarover brengen we een transparant opdrogende coating aan. Dan kras je met een scherp voorwerp de groeven die later de inkt zullen opnemen. We experimenteren ook met monotype en collografie, een drukvorm die erg op collage lijkt. Je kan hierbij voorwerpen zoals gevonden bladeren, maar ook geknipte vormen gebruiken om mee te drukken. Het drukbereik van de pers is 30 bij 50 cm.
 
Data: 16 t/m 23 juni (nog plaatsen beschikbaar),
de week van 8 t/m 15 september is reeds volgeboekt.
Meer zien en lezen over de workshop Grafiek »

Workshop Bronsgieten

Bronsgieten, onder leiding beeldhouwer Ingrid Onstenk of van docent Felo Hettich bieden wij deze workshop weer aan in zowel voor- als najaar.

De methode die zij hanteren is de zogenaamde ‘verloren was’ methode. U maakt eerst een wasmodel. Deze wordt vervolgens ‘ingevormd’ en in gips ingegoten. De was wordt dan ‘uitgestookt’ en er blijft in de gipsen mal een holle ruimte achter in de vorm van het wasbeeldje. De mal wordt vervolgens volgegoten met vloeibaar brons. Dit spectaculaire gietproces wordt eens per week gedaan.
Nadat het metaal is afgekoeld wordt het gips van de bronzen beelden afgehakt en kan je beginnen je beeld af te werken door te vijlen en polijsten. Er kan daarna ook worden gepatineerd: de bronsjes worden behandeld met verschillende substanties zoals bijv. zuur, waardoor het metaal oxideert en van kleur verandert. Als laatste kun je het beeldje monteren op een sokkel. We hebben een uitgebreide collectie marmeren en houten sokkels waaruit je kunt kiezen. 
 
Data: van 23 t/m 30 juni (Ingrid) en van 8 t/m 15 september (Felo)
Meer zien en lezen over de workshop Bronsgieten »

Workshop Edelsmeden

Hou je van sieraden en of mooie vormen? Dan is de workshop ‘Edelsmeden, sieraden en objecten’ onder leiding van Karin Kortenhorst, beslist iets voor jou. Je hoeft geen ervaring te hebben met het maken van sieraden. Iedereen kan meedoen. Aan het einde van de week heb je sieraden of objecten gemaakt met jouw persoonlijke ‘touch’, iets wat alleen jij kon maken.
Voor de workshop zelf hoef je niets mee te nemen, maar heb je mooie kralen of andere materialen die je wilt gebruiken of verwerken in een sieraad of object, neem ze gerust mee! Of heb je zilveren of gouden sieraden die je niet draagt maar heb je er wel een emotionele band mee, dan kunnen deze sieraden worden omgesmolten tot een ander sieraad of tot zilverplaat of -draad waar je een nieuw sieraad van maakt. Ook kan je bij Griekenland aan Zee zilver kopen om dat mooie steentje of die schelp, die je op het strand gevonden hebt, in zilver te gieten. 
 
Data: van 2 t/m 16 juni (te boeken voor 1 of 2 weken)
Meer zien en lezen over de workshop Edelsmeden »

Workshop Fotografie

In onze vorige nieuwsbrief hebben we aandacht besteed aan onze fotografierondreizen, maar we bieden ook twee keer per jaar een fotografie workshopweek op onze locatie in Kantia.
Onze vaste fotograaf Sjaak Henselmans biedt een gevarieerd programma voor beginners en gevorderden. Met aandacht voor techniek, maar ook voor compositie, belichting en fotobewerking en bovendien regelmatig met de fotogroep op pad in de prachtige omgeving, is deze workshop een uitgelezen combinatie van vakantie en hobby. Je komt bovendien thuis met fantastische vakantiefoto’s!
 
Data: van 16 t/m 23 juni en van 22 t/m 29 september
 
Meer zien en lezen over de workshop Fotografie »

Workshop Beeldhouwen

Beeldhouwen in steen, onze all-time favorite, staat gedurende alle weken in juni op het programma. Lekker hakken in de buitenlucht i.p.v. in een stoffig atelier!
Behalve een heel uitgebreid aanbod aan zachte steensoorten zoals albast, serpentijn en speksteen, hebben we ook prachtige Griekse en Macedonische marmers waaruit je kunt kiezen. Een aantal van deze soorten importeren we ook naar Nederland. Ze zijn verkrijgbaar bij de Beeldhouwwinkel in Den haag, Zutphen en ook online via hun webwinkel ( https://www.beeldhouwwinkel.nl/nl/marmer ). Onze inspirende docent Carla Peperkamp begeleidt de workshop gedurende alle weken in juni.
 
Data: van 16 t/m 30 juni (te boeken voor 1 - 4  weken)
Meer zien en lezen over de workshop Beeldhouwen »

Workshop Schilderen en tekenen

De eerste twee weken is Lisanne Sloots onze docent, de ander twee weken zal Sophie Walraven de workshops begeleiden; eerst een week grafiek en de laatste week weer de workshop Schilderen en tekenen.
Door de kleine groepen is er voldoende tijd voor ruime aandacht en begeleiding op individueel niveau voor alle deelnemers en bovendien zijn alle materialen zijn voor handen. Gebruik je liever je eigen favoriete penselen, dan neem je die gewoon mee.
 
Data: van 2 t/m 16 juni en van 23 t/m 30 juni
Meer zien en lezen over de workshop Schilderen en tekenen »

Workshopreis Zingen in Griekenland

In onze vorige nieuwsbrief hebben we al uitgebreid aandacht besteed aan deze nieuwe workshop.

In de tweede helft van juni organiseren we gedurende twee weken zangworkshops onder leiding van dirigent/arrangeur Donia Surowiec. Je leert over ademhalingstechniek, het articuleren, je stembereik (‘ben ik een alt of een tenor?’ ) en de geheimen van het notenschrift. Uiteraard wordt er ook gewoon heel veel gezongen, in de buitenlucht en op verschillende en soms bijzondere locaties!
 
Data: van 16 t/m 30 juni
(te boeken voor 1 of 2 weken)
Meer zien en lezen over de workshop Zingen »
Griekenlandaanzee is een concept van Miniati Reizen.
Kijk ook eens naar de fotografie(rond)reizen van Miniati Fotoreizen
Website
Facebook
Instagram
YouTube
Copyright © 2019 Miniati Reizen | Griekenlandaanzee.nl, Alle rechten voorbehouden.


https://us14.forward-to-friend.com/forward?u=7e7c33adbe340461392b0d146&id=f15376c491&e=9635f5a65c
Wilt u uw voorkeuren voor de e-mails wijzigen?
U kunt hier uw voorkeuren wijzigen 

Natuurlijk houden wij u graag op de hoogte van onze activiteiten van Miniati Reizen en Griekenlandaanzee maar mocht u dit niet op prijs stellen, dan kunt u zich op elk moment uitschrijven voor deze mailing.

Email Marketing Powered by Mailchimp