Copy
View this email in your browser
I dette nummer kan du læse om:
Det sker - vigtige datoer i den kommende tid
Så prøver vi igen - fårene klippes den 26. Maj
PASSAGE Festival - teaterfestival for børn
Grundlovsfest i den smukke have på Flynderupgård
Stadig ledige pladser på udflugten til Samlermuseet på Møn onsdag den 14. juni
Classic Cars besøger igen Flynderupgård
PokéMoves – En aktiv dag med Pokémon for hele familien
Har du lyst til at være med i haverne?
Naturprojektet på Præstebjerget og Hjortespring
Konstituering af bestyrelsen
Vi mangler en pianist!
Fælles morgenbord for aktive
Forår på Flynderupgård langs den smukke skulptursti.
Kommende arrangementer:
26. maj - Fårene klippes 
28. og 29. maj - Teaterfestival for børn med aktiviteter
5. juni - Grundlovsfest i haverne
18. juni - Klassiske biler
14. juni - Medlemstur til Møn
25. juni - Pokémonløb i haverne
Juli - Hver torsdag – sommerferieaktiviteter for børn
9. august - Spiseaften for medlemmer - plankelaks
Så prøver vi igen...
Fårene klippes den 26. maj kl. 10

Da vi havde fårenes dag den 29. april var det rigtig ærgerligt, at vi ikke fik set fårene blive klippet. Fåreklipperen fik forfald, og det kan jo ske...
Nu skulle der så gerne være en ny aftale på plads, så fårene kan komme af med vinterfrakken
.


Vi glæder os til at se dig - og fårene glæder sig vist også.
PASSAGE Festival - teaterfestival for børn
I pinsen, den 28. og 29. maj fyldes Flynderupgård igen med festligt, sjovt, skrækindjagende og overraskende teater. Det er PASSAGE mini, der igen gæster gården for at fornøje både store og små.
Det bliver to dage med både danske og internationale teaterforestillinger, kreative værksteder, legeområder, picnicområde og mulighed for både at medbringe sin egen madpakke eller tanke op med både mad fra grillen, kaffe og kager fra Flynderupgårds café og Kronborg Cup's formidable pandekager.

SØNDAG 28. MAJ KL. 11:00-17:00
MANDAG 29. MAJ KL. 11:00-16:00

Se hele programmet på PASSAGE mini: Teater på Flynderupgård - Passage Festival, hvor du også kan købe dine billetter og se priserne.
PS. Kom gerne på cykel til Flynderupgård 😊, der er pres på p-pladserne

 

Grundlovsfest i den smukke have på Flynderupgård
En god tradition er værd at holde fast i. En sådan er Grundlovsfesten på Flynderupgård den 5. juni.

Igen i år er der program fra kl. 13 til ca. 15, med musik, sang, grundlovstaler og uddeling af midler fra Nellemannfonden. Man er meget velkommen til at komme tidligere evt. med egen madkurv og finde en god plads i haven inden det hele begynder. Spisestuen byder tre små frokostretter, Grundlovsdessert, kaffe og kringle samt drikkevarer, der kan nydes i haven
Der er i år hele to grundlovstalere, nemlig elevrådsformand for Espergærde Gymnasium Bertram Munk og rektor samme sted, Henrik Boberg Bæch.Der er opstartet et nyt projekt, kaldet GRUNDLOVSFESTEN.

Det er et initiativ, der især har som mål at nå ud til unge og børn for at markere vores fællesskab, samfund, grundlov og demokrati, når vi hvert år fejrer Grundlovsdag den 5. juni. Initiativet er støttet af Nordeafonden og Grundtvigsk Forum. Se mere på www.grundlovsfesten.dk. Derfor glæder det os, at vi også har fået en ung grundlovstaler i år – nemlig elevrådsformanden!
Stadig ledige pladser på udflugten til Samlermuseet på Møn onsdag den 14. juni
 
Kl. 09.30:     Busafgang fra Flynderupgård. Vi holder en lille pause undervejs for en kop kaffe m.v. 
Kl. 11.30:    Ankomst til Thorsvang, hvor vi besøger ”de gode gamle dage” på egen hånd. 
Kl. 13.00:    Frokostbuffet i Restaurant Palmehaven, drikkevarer for egen regning. Herefter mere tid til at se samlingerne eller købe sig en kop kaffe i restauranten.
Kl. 15.30:    Afgang med bus retur til Helsingør. 
Kl. 17.00:    ca. Ankomst til Flynderupgård. 

Pris pr. deltager, medlem af Flynderupgårds Venner    kr. 250,00
Pris pr. ledsager som ikke er medlem        kr. 350,00
Tilmelding til enten info@flynderupgaardsvenner.dk eller til benna@raagaard.dk og indbetaling af deltagergebyr på foreningens konto nr. 1551 9627456
Sommerferien For børn
Sædvanen tro har vi aktiviteter for børn hver torsdag i juli måned
Vi har sving i skudsmålsbogen – eller med aktiviteter, der ligner. Da staldene stadig er under renovering, kan vi ikke være på gårdspladsen, så vi samler aktiviteterne foran Hovedhuset, i hovedhuset og i tilfælde af skidt vejr, også i Længen.
Det er torsdagene 6. juli, 13. juli, 20. juli og den 27. juli.
Hver dag fra 10.30-15.00.

Det er gratis at deltage. Du kan tage madkurven med og nyde frokosten i det grønne, eller købe lækker frokost, kaffe mm i Spisestuen.

Vi har brug for flere frivillige til de 4 torsdage, så meld dig gerne til – kontakt os på info@flynderupgaardsvenner.dk
Classic Cars besøger igen Flynderupgård. 
Det sker søndag den 18. juni kl. 10-15.
Her kan du se mange rigtig flotte og gamle køretøjer.
Hvis du selv har en gammel bil, motorcykel eller cykel (fra 1970’erne eller før), er du meget velkommen til at møde op!
Og kom meget gerne i gammeldags eller bare flot tøj for at gøre dagen rigtig festlig. Alle er velkomne uanset påklædning, men der er præmier for bedste vintage udklædning og den festligste påklædning.  
PokéMoves – En aktiv dag med Pokémon for hele familien
25. juni 2023 kl. 10:00 til 16:00

Flynderupgård lægger den 25. juni rammer til en aktiv dag for hele familien, når DGI Nordsjælland inviterer til at gå på opdagelse og finde Pokémons med en fysisk version af den digitale verden Pokémon Go!
Flynderupgård bliver i dagens anledning omdannet til et kæmpe Pokémon center, hvor du kan finde din egen Pokéball, gå på Pokémonjagt, vinde fede præmier og bytte Pokémon kort.  
For at gennemføre Pokémoves skal I kigge op fra jeres telefoner, følge et kort og ikke være bange for at bruge kroppen for at indfange jeres Pokémons.
Efter strabadserne kan forældre, bedsteforældre og børn hygge sig i caféen, hilse på alle gårdens dyr eller kigge over i den ene længe, hvor der vil være lagt op til Swapday med Pokémon kort og eksperter vil være til stede og hjælpe med, hvordan man laver de bedste trades samt hvordan man spotter fake kort.
Det er muligt at tilmelde sig på Pokemon på Flynderupgård - Helsingør Kommune (flynderupgaard.dk)
Har du lyst til at være med i haverne?
Helsingør Kommune har haft et beskæftigelsesprojekt med Diana Brændeholm som daglig leder i et par år, hvor omdrejningspunktet har været at varetage fx køkkenhaverne, prydhaven osv. Desværre har kommunen omlagt sin indsats for den gruppe borgere, og det betyder, at det igen er vi frivillige, der giver den en skalle i det grønne. Hvis du har lyst til at være med, er du velkommen. Kontakt formanden Maria Dalsgaard på tlf. 4020 1221 eller på info@flynderupgaardsvenner.dk eller tovholder for ude- havegruppen Lene Gelting på mail: lenegelting@gmail.com
Naturprojektet på Præstebjerget og Hjortespring
Som vi hørte om ved generalforsamlingen, hvor Anne Louise Busk fra Center for By, Land og Vand, er Helsingør Kommune i gang med et naturprojekt. 

Her er et uddrag af det, foreningen har modtaget af oplysninger:
Kommunens areal ved Hjortespring, bliver konverteret fra traditionel økologisk landbrugsjord til et varieret landskab med græssende heste og kvæg.
Præstebjerget har tidligere været inddelt i små folde, og nu har vi i stedet lavet en stor fold, så dyrene kan bevæge sig frit rundt på arealet. Hegnet består af et tretrådet elhegn, med klaplåger og sluse så man ikke behøves gå inde ved dyrene på længere strækninger. Der kommer til at gå 5-8 islandske heste og galloway-kvæg på Præstebjerget hen over sommeren. Dyrene er rolige og vant til at gå på naturarealer med offentlig adgang.
Dyrene er vant til at gå ude hele året rundt og vil blive tilset dagligt. Dyrene har altid adgang til frostfrit vand om vinteren og mineraler. Hvis det er nødvendigt, for at sikre dyrevelfærden i alle situationer, giver vi dem foder om vinteren.
Der er allerede et læskur på Præstebjerget, og inden vinter bliver der opsat et læskur på folden ved Hjortespring, hvor dyrene altid har adgang til ly og tørt leje.
Af sikkerhedsmæssige årsager skal du altid holde mindst 15 meters afstand til dyrene, og al færdsel i folden er på eget ansvar. Hunde skal altid være i snor, da dyrene kan føle sig truet, hvis de kommer for tæt på. Dyrene må hverken fodres eller opsøges af andre end ejeren, da vi ikke ønsker at de får en uhensigtsmæssig adfærd, hvor de opsøger besøgende i folden.
Kort over området med Præstebjerget og det område, som kommunen kalder Hjortespring. Som det fremgår af kortet berører det ikke selve de marker, der hører under Flynderupgård. 
Konstituering af bestyrelsen
Den 23. marts holdt vi årets generalforsamling med rigtig mange medlemmer, der var mødt op. Tak for det! 
Der var også valg, og bestyrelsen har nu konstitueret sig således:
  • Formand: Maria Dalsgaard
  • Næstformand: Jess Nielsen
  • Kasserer: Lene Gelting
  • Sekretær: Benna Raagaard
  • Medlem: Ole Clausen
  • Medlem: Tage Jensen
  • Suppleanter: Kirsten Westergaard og Felix Ribish
  • Revisorer: Leif Timmermann og Kirsten Hess
  • Revisorsuppleant: Hildur Nellemann
Har du set udstillingen om Flynderupgårds historie?
Vidste du at Flynderupgård i rigtig mange år hørte ind under Helsingør Almene Hospital, og forsynede hospitalet med fødevarer? Det var inden det fra 1803 kom i privat eje og blev en lystgård.

På 1. sal i Længen er en fin ny udstilling sat op. Den handler om Flynderupgårds historie, der går helt tilbage til 1200-tallet. 
Vi mangler STADIG en hus-pianist
På Flynderupgpård kan vi rigtig godt lide musik og sang. Men desværre er ingen af os gode til at spille på klaver. Derfor kunne vi rigtig godt tænke os at komme i kontakt med en, der kan, og som har lyst til at bidrage en gang i mellem til arrangementerne på Flynderupgård. Hvis du har lyst, er du også velkommen til bare at komme forbi og spille lidt. Vi har fået et "nyt" flygel, og det er ovenikøbet blevet stemt!
Morgenkaffe for alle aktive Vi fortsætter vores hyggelige fælles morgenkaffe for alle aktive frivillige. Det er næste gang mandag den 12. juni kl. 9.00 til ca. 9.45. Vi mødes for at informere hinanden om, hvad der er aktuelt lige nu, vi skal snakke om kommende aktiviteter, nye ideer og meget mere.

Vi mødes i "Grossereres stue" og foreningen byder på et stykke morgenbrød med kaffe til

På gensyn :)
Flynderupgårds Venners facebook
Flynderupgårds Venners hjemmeside
Copyright © 2023 Flynderupgård, All rights reserved.