Copy

 
View this email in your browser

Vi söker energiingenjör/projektledare - sök senast 11 juni

Vill du ta en aktiv del i att utveckla norra Sverige till en hållbar och konkurrenskraftig region? Med hållbar utveckling som ledstjärna stöttar Energikontor Norr företag och kommuner i deras strategiska energi- och klimatarbete. Mycket av vårt arbete genomförs i olika projekt och uppdrag där vi samverkar med andra aktörer. Nu söker vi dig som vill bidra med erfarenhet och nya idéer för att hjälpa till att utveckla oss och hela regionen.
Läs mer 

Välkommen Jörgen!

Vi passar på att säga både hej och varmt välkommen till Jörgen Nilsson som sedan 2 maj är på plats i rollen som vd på Energikontor Norr. 

Hur känns det så här några veckor in på nya jobbet?

­– Det känns mer än bra! Jag har blivit väl mottagen och håller som bäst på att sätta mig in i verksamheten och lära känna mina medarbetare. Av det jag sett hittills så finns det så mycket samlad kunskap här och det är verkligen spännande att få vara med och utveckla.

Vilken är din viktigaste drivkraft som du tar med dig in i denna roll?

 – Att göra skillnad och vara med och skapa förutsättningar både för medarbetare och verksamhet så att vi tillsammans är med och bidrar till en bättre framtid. Det vi levererar här är ju faktiskt viktigt på riktigt. 

Hur ser planen ut framåt?

 – Vi ska fortsätta att skapa verkstad, samverka både regionalt, nationellt och även internationellt. Vi ska såklart vara en stark resurs inom klimat- och energiomställningen i regionen tillsammans med våra ägare, kommunerna i Norrbotten och Region Norrbotten. 

Här hittar du kontaktuppgifter till Jörgen och våra medarbetare

Ladd- och drivmedelsinfrastruktur i fokus

Ett projekt som vi är engagerade i är ReDriv, en plattform och utveckling av regional ladd- och drivmedelsinfrastruktur. Initiativet till projektet är ett resultat av det arbete som pågår inom regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige. Inom arbetet med Fossilfritt Sveriges har 22 av Sveriges mest utsläppstunga branscher tagit fram branschspecifika färdplaner. En gemensam utmaning i dessa färdplaner är den omställning som krävs i transportsektorn. Projektet samlar relevanta aktörer spridda över hela Sverige och ska utveckla en nationell digital tjänst/plattform för ladd- och drivmedelsinfrastruktur.

Projektet leds av Peak Innovation i samarbete med VTI , Region Kronoberg, Länsstyrelsen Kronoberg, Region Dalarna, Länsstyrelsen Östergötland, Länsstyrelsen Kalmar, Region Kalmar län, Coompanion, Miljöfordon Sverige, Energikontor Norr, Länsstyrelsen Skåne, Göteborgsregionens kommunalförbund, Länsstyrelsen Norrbotten och Region Gotland.

Nätverksträff för Energi- och klimatrådgivare

Energi- och klimatrådgivare från Norrbotten och Västerbotten har samlats på nätverksträffar i Luleå och Lycksele. Fokus på träffarna har varit erfarenhetsutbyte samt föreläsningar och för Västerbottens Energi- och klimatrådivare även ett intressant besök på Region Västerbotten som bl a visade en solcellsanläggning.

Energi- och klimatrådgivningen är en kostnadsfri resurs för både privatpersoner, företag och organisationer, som finansieras av Energimyndigheten. Energikontoren Sverige bedriver nätverk för de kommunala energi- och klimatrådgivarna. Matilda Rova på Energikontor Norr  är regional utvecklingsledare och ansvarar för samordningen av Norrbottens och Västerbottens energi- och klimatrådgivare.
Hitta din lokala Energi- och klimatrådgivare här

Hemsida
Facebook
LinkedIn
Instagram
Energikontor Norr driver projekt inom förnybar energi och energieffektivisering, med hållbar utveckling som ledstjärna. Vi hjälper dig i norr med att effektivisera verksamhetens energianvändning och bistår dig och ditt företag, eller din offentliga verksamhet, med vår kompetens. Allt i steget mot att världen ska bli lite, eller helst mycket, grönare! 🌿

 This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Energikontor Norr · Kungsgatan 46 · Luleå 972 41 · Sweden