Copy
View this email in your browser
Totally Snowjam        BK Freeride        Freestyle Tour                    

Stef grijpt de eerste plek in EC Big Air


Jawaddedadde! Na zijn Olympische avontuur was het voor Stef Vandeweyer even terug zoeken naar het goede ritme. Op de Big Air competitie in Corvatsch claimde hij met een switch backside 1080 en een frontside 1440 het hoogste schavotje op het podium.

EC? De europa cup wedstrijden staan in de regel net onder het world cup niveau. Dat is in Corvatsch echter niet het geval. Deze wedstrijd geldt namelijk als het nationale kampioenschap in Zwitserland en dat is meteen zichtbaar aan het zeer sterke bataljon Zwitsers dat aan de start verschijnt.
En Stef viel niet alleen in de prijzen. Ook Loranne Smans is op haar beurt al enkele weken terug goed bezig. Na een jaar van blessureleed en revalidaties, zette zij in Corvatsch een mooie kroon op het einde van het seizoen. In de finale van de slopestyle finishte ze afgelopen woensdag sterk vierde, maar vooral de tweede plaats op het podium van de big air mag gezien worden. Zij eindige met haar frontside rodeo 720 op slechts 3 punten van de overwinning. Smans staat er dus terug en dat mag het beste doen verhopen voor het WK volgend jaar in Park City (VS).

Eerder in de week haalde aanstormend talent, Evi Poppe, trouwens ook al een mooie prijs binnen: zij eindigde tweede in de World Rookie Tour. Dit wedstrijdcircuit geldt als de broedkamer voor het  aanstormende jonge talent. De winnaars van de WRT zien we gegarandeerd terug in de grootste competities zoals de Burton US Open en de X-games. Met haar tweede plaats na de bijna onaantastbare Japanse Kokome Murase, laat Poppe dus het beste verhopen voor de toekomst! Volgende week komt zij trouwens nog een laatste keer in actie tijdens de finale van de Valley Ralley. In dit Zwitserse jeugdklassement, gaat Poppe overigens aan de leiding. Fingers crossed!

Lees alles over Evy in "spotlight"
Sebbe De Buck vertoefde op de Audi Nines voorbije week. Benieuwd naar welk zot concept hij heeft kunnen boarden? Check de video!
Steeds van alles op de hoogte zijn? Volg ons via social media!
Benieuwd naar de vorige Freestyle Recaps?
Copyright © 2018 Sneeuwsport Vlaanderen, All rights reserved.


Wil je veranderen hoe je deze mails ontvangt?
Je kan je profiel wijzigen of je uitschrijven van deze mailinglist.

Email Marketing Powered by Mailchimp