Copy
Bekijk deze mail in je browser
Bekijk deze mail in je browser
PERSBERICHT
 27 februari 2017                                                                                                      

Het Brugse Ommeland presenteert jaar van de kastelen en abdijen 

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert in 2017 voor het Brugse Ommeland een uniek themajaar over de kastelen en abdijen. De regio telt meer dan 100 kastelen en abdijen. Van 24 maart tot eind november zijn er ruim 100 evenementen in kastelen, kasteelparken, abdijen en abdijtuinen. Tal van locaties openen uitzonderlijk de deuren. Chef Chateau geeft op 24, 25 en 26 maart de aftrap, waarbij exclusief tafelen mogelijk is in twee kastelen en een abdij. 

Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “Het is de eerste keer dat het Brugse Ommeland een themajaar organiseert rond deze unieke troeven in de regio. De tientallen kastelen en de abdijen vormen een grote toeristische meerwaarde voor de streek. Het rijke verleden, de vele verhalen en het authentieke erfgoed spreken nog altijd tot de verbeelding bij een brede doelgroep. Tal van initiatieven op bijzondere locaties zorgen voor een meer dan origineel aanbod om de regio te ontdekken.” 

Exclusief tafelen tijdens openingsweekend 
Op 24, 25 en 26 maart geeft topchef Stijn Vandermeersch (The Art of Cooking) de aftrap voor het themajaar met ‘Chef Chateau’. Op drie exclusieve locaties kan je feestelijk tafelen in een onvergetelijk decor. De Chef Chateau serveert een excellent 3-gangen menu met streekeigen producten. In Kasteel Wijnendale te Torhout dineer je in het museum. Het Kasteel van Male in Brugge inviteert voor een diner bij kaarslicht in een historisch kader. Ook de broeders in de Abdij van Zevenkerken zorgen in Brugge voor een exclusieve ontvangst. 

Meer dan 110 evenementen  
Nog tot eind november presenteert het Brugse Ommeland een goed gevulde kalender. 
De initiatieven van gemeenten, gidsenorganisaties en ondernemers zorgen voor een uitgebreid aanbod met meer dan 110 evenementen. Via www.brugseommeland.be is de volledige kalender te checken. Daarnaast informeert de website over alle andere activiteiten van het Kastelen- en Abdijenjaar, van fietsen en wandelen over rondleidingen en het aanbod voor kinderen tot kasteelterrassen en logeeradresjes.           

Blikvangers in het programma 

Grote trekpleister op het programma is de Open Dagen. Exclusief dit jaar gaan de deuren van kastelen en abdijen open. Op verschillende data kunnen bezoekers aansluiten bij een rondleiding om de unieke locaties te ontdekken. 
Nog nieuw zijn de Fiat 500 Vintage Tour en Vespa route langs de kastelen en de abdijen.
21 juni is naast de langste dag van het jaar ook Internationale Yogadag. Yogasessies in vijf kasteelparken en abdijtuinen zorgen voor Midzomer Zen. 
De abdijen en kastelen middenin het groen zijn een prachtig decor om te fietsen. De website toont vijf nieuwe knooppuntenroutes. Er zijn ook vijf fietszoektochten en tijdens de begeleide fietstochten vertellen gidsen verhalen over de kastelen en de abdijen. 
In vijf kasteelparken en abdijtuinen kan je picknicken in stijl met een 100% West-Vlaams picknickpakket vol lekkers van de streek. Verdere blikvangers zijn concerten en optredens, van klassieke muziek tot folk.Alle info via www.brugseommeland.be

Attn.redactie / Meer info:
Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer, 0495 24 65 73
Evy Van Schoorisse, Regiomanager Brugse Ommeland, 050 30 55 70       
 
Copyright © 2017 Westtoer PersPas je gegevens aan of Schrijf je uit

Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2017 Westtoer PersPas je gegevens aan of Schrijf je uit

Email Marketing Powered by Mailchimp