Copy
Bekijk deze mail in je browser
Bekijk deze mail in je browser
PERSBERICHT
 20 februari 2017                                                                                                      

Westtoer presenteert nieuwe campagne ‘Beleef de koers’

Bij de start van het wielerseizoen presenteert het provinciebedrijf Westtoer een nieuwe campagne ‘Beleef de Koers’. De actie in binnen- en buitenland verloopt online en plaatst de  West-Vlaamse wielerbeleving in de kijker. Ook de vier regio’s worden hiermee op de kaart gezet als bestemmingen voor een weekendje weg. “West-Vlaanderen is de bakermat van de koers. De koers zorgt voor een unieke beleving. Elk jaar komen duizenden liefhebbers genieten langs het parcours. Onze provincie is een prima uitvalsbasis om de wielerbeleving te ontdekken”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. 

West-Vlaanderen is meer dan ooit een fietsprovincie. Het fietsnetwerk met knooppunten bestaat ruim tien jaar. Westtoer heeft de fietsnetwerken vorig jaar grondig vernieuwd. Hedendaagse fietsers gaan meer en meer op zoek naar een beleving. Jaarlijks maken ruim vier miljoen fietsers gebruik van de knooppunten. In 2016 zijn zo’n 160.000 fietskaarten verkocht. Ook de beleving rond de koers is sterk aanwezig in West-Vlaanderen. Meer en meer gespecialiseerde touroperators organiseren fietsvakanties in het thema van de koers.

Een weekendje koersbeleving
De nieuwe campagne zet negen voorjaarskoersen in de kijker: Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne, Dwars door West-Vlaanderen, Bredene-Handzame Classic, Dwars door Vlaanderen, E3-Harelbeke, Gent-Wevelgem, Driedaagse De Panne-Koksijde, Ronde van Vlaanderen. West-Vlaanderen is een goede uitvalsbasis om de klassiekers te volgen.

Franky De Block: “In totaal worden in onze provincie tijdens het voorjaar circa 80 grote en kleine koersen georganiseerd. De Ronde van Vlaanderen krijgt dan wel een andere startplaats, toch blijft West-Vlaanderen de bakermat van de koers. Liefhebbers uit alle hoeken ter wereld volgen de klassiekers langs het parcours. Sportievelingen nemen deel aan de fietsevenementen. De beleving rond de wielerklassiekers zijn een toeristische meerwaarde. Dit zijn goede redenen om een promotiecampagne te organiseren met de koers als centraal thema”.

Onderzoek maakt duidelijk dat buitenlandse bezoekers de toeristisch troeven van de regio’s bijzonder appreciëren. Naast het fietsen is er meer en meer belangstelling voor gastronomie, de herdenking van WO I, bezienswaardigheden en andere fietsactiviteiten. Met de campagne ‘Beleef de Koers’ wil Westtoer  bezoekers inspireren om in West-Vlaanderen een korte vakantie te plannen in het zog van het wielerpeloton. Wie de koersen als toeschouwer volgt, maakt ook kennis met de couleur locale van de regio en kan extra bezienswaardigheden ontdekken.

Online campagne
Voor ‘Beleef de Koers’ zorgt Westtoer met een drietalig campagnefilmpje voor actieve promotie op YouTube en Facebook. De potentiële doelgroepen bevinden zich in Nederland (tot Amsterdam), Duitsland (Nordrhein-Westfalen) en Verenigd Koninkrijk (tot Londen). De campagne wil de bezoekers vooral inspireren. Een nieuwe campagnewebsite brengt informatie over de voorjaarsklassiekers en toeristische troeven in de buurt. Aansluitend wordt ook promotie gemaakt via Google adwords voor mensen die interesse hebben in wielrennen.

Feest in Avelgem 
De Ronde van Vlaanderen rijdt dit jaar in en rond Avelgem zo’n twee kilometer op West-Vlaamse bodem. De doortocht in de finale van de topklassieker is voor Avelgem een aanleiding om een groot volksfeest te organiseren. 

Info: www.beleefdekoers.be


Attn.redactie/meer info
Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer, 0495 246573
Luc Abbeloos, directeur marketing Westtoer, 0475 473939


       
 
Copyright © 2017 Westtoer PersPas je gegevens aan of Schrijf je uit

Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2017 Westtoer PersPas je gegevens aan of Schrijf je uit

Email Marketing Powered by Mailchimp