Copy
NIEUWSBRIEF PICENO WIJNEN - juli 2020
View this email in your browser
www.picenowijnen.nl              Volg ons op Facebook of Instagram

NIEUWSBRIEF PICENO WIJNEN - juli 2020

We hebben net de eerste week van de Nederlandse schoolvakanties achter de rug en we zien al regelmatig auto's met Nederlandse kentekens rijden, een teken dat de Nederlanders ook in de Marche zijn gearriveerd. Ook de zomer is in volle gang na een een periode met wat wisselvallig weer.

Wij hebben in ieder geval zin in de zomer en hebben veel leuke plannen voor onze klanten voor zowel de thuisblijvers als degene die dit jaar toch naar de Marche zijn gekomen. Verder leuk nieuws uit Nederland waar we voor het eerst onze wijnen hebben laten proeven en waarderen door 'De Grote Hamersma' met een heel mooi resultaat. We gaan nu in overleg met andere wijnboeren om te kijken of zij hun wijnen ook voor zo'n review beschikbaar willen stellen. Daarnaast nog een leuke aankondiging voor een wijnproeverij in het najaar! Hou dus onze Facebook of Instagram pagina's in de gaten voor het laatste nieuws!

We wensen je veel leesplezier. Laat je inspireren en bestel direct jouw wijnen of zo'n speciale proefdoos van één van onze cantina's om iets nieuws te ontdekken! De uiterste besteldatum voor deze zending is woensdag 22 juli a.s. De wijnen worden dan in de week van 3 augustus bij je thuisbezorgd. 
Met de afgelopen zending hebben we voor het eerst enkele van onze wijnen ingestuurd naar De Grote Hamersma om deze te laten proeven en waarderen. Tot onze grote tevredenheid hebben zij er 3 uitgekozen om gepubliceerd te worden op hun site met hele mooie proefnotities. Om de wijnen op de website van De Grote Hamersma te kijken, gebruik de volgende link!

De 3 geselecteerde wijnen hebben we hieronder gedetailleerd voor jullie beschreven:
Offida Pecorino DOCG van Cantina Tenuta Santori: met een 9- en ster (goede prijs / kwaliteit verhouding)

De proefnotitie: 

Leuke vondst van een piepkleine importeur die in de regio Piceno een thuiswedstrijd speelt. De pecorino doet dat ook. Druif die een bijna-doodervaring heeft gekend. De pecorino deed er niet meer toe. Is gered door een werkgroep die reanimatie van het Italiaanse druivenerfgoed als doel heeft. Op hun lijst staan maar liefst honderdzeventwintig druiven, waarvan er honderdachttien met uitsterven worden bedreigd of zelfs al verdwenen zijn.

Nu kan het natuurlijk zijn dat er sprake is van vilein commercieel gewin. De wijndrinker lijkt immers een beetje uitgekeken te raken op de zoveelste gelikte merlot, zwarte bessen cabernet sauvignon of stuivende sauvignon blanc. ‘Originele’ druivensoorten, die wil hij tegenwoordig in zijn glas. Boft Italië daar even, want daar grossiert het land nu eenmaal in.

Ook in de Abruzzen is de werkgroep op herontdekkingstocht gegaan om daar te stuiten op de zieltogende pecorino, Italiaans voor ‘klein schaap’. En het lijkt of de hernieuwde belangstelling zijn vruchten al begint af te werpen. Ik krijg 'm steeds vaker toegestuurd. En ik ben graag zijn herder. Sluit naadloos aan bij de eveneens groeiende belangstelling van de hedendaagse wijndrinker voor puntig en monter wit.

Maar deze biedt meer dan alleen een frisse mond. Hier proef ik sappig zuur, zuiver zuur, zuur met structuur. De bite van goede granny smith. De frisheid van een precies rijpe peer. Koele meloen. Een zweempje limoen dat een glas bronwater oppept. Pecorino in deze uitvoering is een druif die in zijn eentje al een werkgroep verdient. De buitendienst van de Gambero Rosso had er een forse schouderklop, tre bicchieri, drie bekertjes voor over. Tot de rand inschenken zeg ik. Toegegeven, is niet heel netjes maar snel een flinke slok nemen dan is ie rap weer op een keurig niveau. 
De Rosso Piceno Superiore DOC 2017 van Cantina La Valle del Sole met een 8.5

Proefnotitie:


Rosso Piceno. Vaak wat blij en oppervlakkig. Hier: serieus. Stevige opvoeding genoten. Superiore. Jeugd doorgebracht op cement en op klein eiken. Geeft ’m diepte, donkerte en zoet. Schaduw- en zonzijden. Donker fruit en bessigheid. Zijdezachtheid en fikse tannines. Zoete espresso en salmiak. Interessant. Tevens een soort van koopje. Bio bovendien. 
De Marche Passerinae IGT van La Valle del Sole met een 8+

Proefnotitie: 


Passerina. Vergeten druif. Laat zich het beste duiden als een kruising tussen kwaliteits-verdicchio (bestaat) en goede riesling. Zacht, fris, mineralig, uitwaaierend geel en wit fruit plus een nabittertje. Wijn om bij te smakken. Of om pasta met vongole bij te eten. 
Piceno Wijnen Wijnproefset voor thuis!

Voor de mensen die thuisblijven deze zomer hebben we wat leuks bedacht. De Piceno Wijnen Thuisproefset, zodat je de lekkere Piceno Wijnen samen met vrienden en/of familie kan delen en proeven. De Thuisproefset bestaat uit:

  • 12 Thuiswijnproef placemats voor je proefaantekeningen.
  •  1 Een echte Patrick Murano professionele kurkentrekker
  •  6 Piceno Wijnen Pennen
  •  6 Piceno Wijnen kaarten met mooie kortingcodes

Organiseer een leuke wijnproeverij met jouw favoriete Piceno Wijnen en deel de Piceno Wijnen kaarten met kortingscodes uit aan je vrienden en familie. Als zij een bestelling plaatsen bij Piceno Wijnen en de kortingscode gebruiken, krijgen zij een korting van €5. En door deze code te gebruiken krijg ook jij een korting van €5 voor een volgende bestelling. Met de 6 kortingskaarten kan jouw korting dus oplopen naar €30 totaal en jouw gasten krijgen natuurlijk ook hun korting!


De kosten voor de Piceno Wijnen Thuisproefset zijn  €10 en is te bestellen bij alle wijnen uit onze wijnwebwinkel. Klik op deze link om direct naar de webwinkel te gaan:

NIEUW: Online Wijnproeverij!

Verder zijn we bezig met de voorbereidingen om in het najaar een live wijnproeverij te organiseren via ZOOM met Marco Santori van Cantina Tenuta Santori.

De meeste van jullie zullen wel bekend zijn met Marco of in ieder geval de cantina Tenuta Santori want hij heeft al enkele mooie prijzen gewonnen met zijn wijnen, waaronder 3 jaar achter elkaar de 'tre biccieri' van Gambero Rosso en dus nu ook een 9- (gouden) Sterwijn van 'De Grote Hamersma'.

Meer informatie volgt in de volgende nieuwsbrief. Heb je interesse of vragen, laat het ons weten!
Heerlijke Piceno Wijnen in je vakantiewoning in de provincie Ascoli Piceno!

Wist je dat je ook je favoriete Piceno Wijnen kan laten bezorgen in je vakantiewoning, zodat bij aankomst op zaterdag deze op je staat te wachten? Weet jij al welke Piceno Wijnen jouw favoriete zijn en kom je op zaterdagmiddag of -avond aan, hoe fijn is het dan dat er heerlijke wijnen voor je klaar staan?

We kunnen dit organiseren als je vakantiewoning in de provincie Ascoli Piceno is. Laat het ons tijdig weten, stuur ons een persoonlijk bericht en we gaan voor je aan de slag! (email: info@picenowijnen of whatsapp: +39.339.150.2042).
Wijnproeverijen tijdens je vakantie bij de cantina

Mocht je nog niet bekend zijn in de provincie Ascoli Piceno en advies willen hebben om een leuke cantina met heerlijke wijnen te bezoeken, ook dan kan je bij ons terecht. Wij kunnen je adviseren welke cantina's bij je smaak passen en eventueel ook een afspraak voor je maken bij de cantina voor een bezoek / wijnproeverij.

Regelmatig organiseren we ook proeverijen bij cantina's en nodigen we vakantiegangers van verschillende vakantiehuizen uit. Als je interesse hebt, laat het ons weten.
Heb je verder nog vragen?
Heb je vragen over wijnen, wijnadvies of ben je in de buurt en wil je een wijnproeverij? Stuur ons je bericht en we reageren direct! Of heb je hulp nodig met je bestelling?  Stuur ons wat je wilt bestellen met je adresgegevens en wij regelen het voor je. Ons telefoonnummer is: +39.339.150.2042
WOENSDAG 22 juli a.s. is de uiterste besteldatum voor de volgende zending.

De wijnen worden in de week van 3 augustus a.s. bij je thuisbezorgd. Mocht deze week niet uitkomen voor bezorging, laat het ons weten in het commentaarveld bij de bestelling dan houden we je zending vast voor bijvoorbeeld de week erna.

 
De Cantina's
 
Hieronder het nieuwe overzicht van de Cantina's die op dit moment beschikbaar zijn in onze webwinkel www.picenowijnen.nl. Is jouw favoriete wijn of cantina hier niet bij, probeer eerst de 'ZOEK' functie. Staat hij er alsnog niet bij, laat het ons weten. We zullen ze direct bezoeken en voegen hem graag aan onze webwinkel toe. Is dat niet mogelijk dan kunnen we altijd nog de wijnen direct leveren. 
Facebook
Webshop
Instagram
Email
Copyright © *2020* Piceno Wijnen, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp