Copy
NIEUWSBRIEF PICENO WIJNEN - Augustus 2020
View this email in your browser
www.picenowijnen.nl              Volg ons op Facebook of Instagram

NIEUWSBRIEF PICENO WIJNEN - Augustus 2020

We zijn inmiddels alweer in de laatste weken van augustus beland. Er zijn nog enkele Nederlandse toeristen in de regio terwijl de eerste scholen in Nederland zijn begonnen. Hier zijn de lokale wijnboeren al druk in de weer met de voorbereidingen van de komende druivenoogst (Vendemmia!). In principe wordt er een goede oogst verwacht maar in de afgelopen weken zijn er hier en daar ook enkele hagelbuien geweest die misschien wel wat schade aan de druiven hebben gebracht.

In de zomerperiode hebben wij leuke wijnproeverijen bij de verschillende cantina's georganiseerd met Nederlandse gasten op vakantie in de regio. In deze nieuwsbrief vind je verder nog een leuk zomerrecept en nog wat wijnnieuws uit te regio. Hou daarnaast onze Facebook of Instagram pagina's in de gaten voor het laatste nieuwtjes!

Nieuw: Eind volgende maand houden we een online wijnproeverij. Een leuk nazomerevent vanuit je huis. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met Marco en de wijnen van Tenuta Santori mocht je nog niet de kans hebben gehad om dat in persoon te doen. Doe je mee? Zie verder in de nieuwsbrief de details en de speciale Online Wijnproeverij proefdoos.


We wensen je veel leesplezier. Laat je inspireren en bestel direct jouw wijnen of zo'n speciale proefdoos van één van onze cantina's om iets nieuws te ontdekken! De uiterste besteldatum voor deze zending is woensdag 2 september a.s. De wijnen worden dan in de week van 14 september bij je thuisbezorgd. 
Contrada Castiglioni, Castignano
NIEUW: DE ONLINE WIJNPROEVERIJ
Zoals al aangekondigd in de vorige Nieuwsbrief zijn we nu zover dat we een datum kunnen bevestigen voor de Online Wijnproeverij via ZOOM met Marco Santori van Tenuta Santori.

De meeste van jullie zullen wel bekend zijn met Marco of in ieder geval de Cantina Tenuta Santori want hij heeft al enkele mooie prijzen gewonnen met zijn wijnen, waaronder 3 jaar achter elkaar de 'Tre Biccieri' van Gambero Rosso (de grootste wijnprijs in Italië) en nu ook een 9- (gouden) Sterwijn van 'De Grote Hamersma'.

Het is natuurlijk het leukst om deel te nemen als je zelf ook één of meerdere van de wijnen van Tenuta Santori in huis hebt. Daarom bieden we een speciale Tenuta Santori Online Wijnproeverij Proefdoos aan, met daarin: alle 5 de verschillende wijnen plus een halve liter fles Olijfolie van de Cantina. Bestel hem nu, dan heb je hem in huis voor het event!

De Virtuele wijnproeverij zal plaatsvinden op zondag 27 September van 17:00 tot 18:00 via ZOOM. Schrijf je in via het contactformulier op onze website of via Whataspp (+39.339.150.2042)
Wijnsuggesties voor insturen naar De Grote Hamersma

Aan het begin van de zomer hebben we, bij wijze van experiment, enkele wijnen uit de regio ingestuurd naar De Grote Hamersma ter evaluatie, en met groot succes want 3 van de wijnen werden geselecteerd en gepubliceerd op de website van DGH. Gebruik deze link om deze wijnen daar te bekijken.

We willen weer enkele wijnen gaan insturen en hiervoor willen we jullie, onze klanten, om hulp vragen. Stuur ons een bericht met je suggesties voor wijnen om in te sturen.  Als deze wijn inderdaad wordt gepubliceerd dan kan je een leuke verrassing tegemoet zien! En voor degene waarvan de wijn de hoogste waardering krijgt nog iets extra! Stuur je suggesties 
via whatsapp +39.339.150.2042 of email.
Mediterraanse koude pastasalade
 
Deze mediterraanse pastasalade is een smaakvol zomers voorgerecht, ideaal om te bereiden tijdens de warme zomermaanden wanneer je liefst niet te lang in de keuken wil staan. Met mozzarella, tonijn, cherry tomaatjes, olijven en verse basilicum, zal dit kleurrijke gerecht je gasten zeker verrassen!

INGREDIËNTEN:

- 320 gr. korte pasta. bijvoorbeeld vlinder pasta
- 250 gr. cherry tomaatjes
- Verse basilicum blaadjes
- Zwarte olijven zonder pit
- 200 gr. Tonijn in olie
- 200 gr. Buffel mozzarella
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Extra vergine olijfolie

BEREIDING:

Begin met het wassen van de cherry tomaatjes en snijd ze in kleine stukjes. Snijd ook de ontpitte olijven klein en de buffelmozzarella in blokjes.

Breng ondertussen een pan met water (incllusief wat zout) aan de kook en doe de pasta erin. Neem dan de tonijn samen met de olie, doe deze in een grote kom en pureer het met een vork, zodat je kleine stukjes krijgt. Voeg de stukjes cherry tomaatjes erbij en doe de, met de hand gescheurde, basilicumblaadjes erbij. Meng alles goed samen om alle smaken te mengen.

Zodra de pasta gaar is (al dente) giet je de pasta af (eventueel koud afspoelen) en doe het direct in de kom bij de tonijnsaus. Voeg daarna ook de zwarte olijven toe en de blokjes mozzarella. Goed mengen en breng op smaak met de olijfolie en zout en peper.

Laat de mediterraanse pastasalade minstens een half uur rusten voordat je hem op tafel zet en schenk er een heerlijke Passerina wijn bij! 
Nieuwe wijn van Cantina Le Cana
Afgelopen maand heeft Cantina Le Cana hun nieuwe wijn uitgebracht!  Het is een (biologische) Vino Spumante Brut Rosato (2019) Doravera. Natuurlijk gebaseerd op hun succesvolle Rosé wijn Doravera, gemaakt van 100% Sangiovese druiven, welke afgelopen jaar ook de best verkochte Rosé wijn was in de Piceno Wijnen Webwinkel. 
Piceno Wijnen op Instagram.  
Ben je actief ook op instagram?  Regelmatig posten we updates uit de regio betreft de wijnen, evenementen of informatie van of over onze wijnboeren op onze instagram.
Dus volg ons via: www.instagram.com/Picenowijnen/
Je favoriete wijn niet gevonden?
Heb je een lekkere wijn gedronken tijdens de vakantie maar kan je deze niet in onze webwinkel vinden? Stuur een foto van de fles (via whatsapp +39.339.150.2042 of email) en we laten je z.s.m. weten waar je deze in onze webwinkel kan vinden. Is deze niet beschikbaar dan gaan we op onderzoek en zorgen we dat we deze aan je kunnen leveren!
Heb je verder nog vragen?
Heb je vragen over wijnen, wijnadvies of ben je in de buurt en wil je een wijnproeverij? Stuur ons je bericht en we reageren direct! Of heb je hulp nodig met je bestelling?  Stuur ons wat je wilt bestellen met je adresgegevens en wij regelen het voor je. Ons telefoonnummer is: +39.339.150.2042
WOENSDAG 2 september a.s. is de uiterste besteldatum voor de volgende zending.
De wijnen worden in de week van 14 september a.s. bij je thuisbezorgd. Mocht deze week niet uitkomen voor bezorging, laat het ons weten in het commentaarveld bij de bestelling dan houden we je zending vast voor bijvoorbeeld de week erna.

 
De Cantina's
 
Hieronder het nieuwe overzicht van de Cantina's die op dit moment beschikbaar zijn in onze webwinkel www.picenowijnen.nl. Is jouw favoriete wijn of cantina hier niet bij, probeer eerst de 'ZOEK' functie. Staat hij er alsnog niet bij, laat het ons weten. We zullen ze direct bezoeken en voegen hem graag aan onze webwinkel toe. Is dat niet mogelijk dan kunnen we altijd nog de wijnen direct leveren. 
Facebook
Webshop
Instagram
Email
Copyright © *2020* Piceno Wijnen, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp