Copy
Nieuwsbrief Minikroniek
jaargang 2; nummer 1
Klik op 'afbeeldingen weergeven' voor foto's en video!
Bekijk deze email in uw browser

De rode loper gaat uit in Almelo!


Op zondag 4 december gaan de filmportretten van het succesvolle project Minikroniek, editie Almelo, in première. 

De korte films van ca. 10 minuten worden vanaf 12:30 uur vertoond in de filmzaal van Hof '88.  Graag nodigen wij u uit voor de première om de verhalen over bijzondere inwoners van Almelo en omstreken te bewonderen.

De films worden vertoond in blokken van 3  met daartussen gelegenheid om in en uit te lopen.  Om 14:00 uur geeft initiatiefnemer Masja de Roy een korte presentatie over dit unieke project en worden de deelnemers in het zonnetje gezet.

Tussen de filmvertoningen door is het theatercafé geopend voor een  borrel. Het akoestisch duo Sweet 'n Spicy maakt de sfeer compleet met zang, gitaar en klarinet.
 
Voor meer informatie over het project Minikroniek kunt u terecht op de website:
www.nieuwetwentsekunst.nl/minikronieken

Behind-the-scenes in Almelo 2016


Een Minikroniek project bestaat uit meerdere onderdelen: de cursus, het voorgesprek met de Verteller, het productieproces van de Filmer en de première. In deze korte film krijgt u een impressie van de cursus en het filmen. Voor een impressie van de première ... nou ja, u snapt het al: komt u naar Hof '88 in Almelo op 4 december.
div>

Het doel van Minikroniek

Het belangrijkste doel van Minikroniek is om mensen met elkaar te verbinden en begrip te kweken voor verschillende keuzes die mensen in hun leven maken. Levensverhalen inspireren. Daarnaast geeft Minikroniek een aanzet tot het leren filmen en monteren met eenvoudige middelen, zoals een smartphone.
Wordt ambassadeur van Minikronieken!

“Ik kan mijn medemens in haar kracht laten komen. Dat is een mooie ervaring. Het geeft mij veel voldoening om daar mijn bijdrage aan te leveren”. Was getekend: een van de cursisten van het project Minikroniek in Almelo waarbij mensen andermans levensverhalen vastleggen in een korte film. Wilt u het leven van uw medemens een krachtige positieve impuls geven? Wordt dan ambassadeur van dit unieke project dat in diverse gemeenten in Overijssel wordt gerealiseerd.
 
Welke waarde heeft Minikronieken voor u?
  • u verbindt uw naam aan een uniek project dat door het Nationale Fonds Cultuurparticipatie als landelijk voorbeeld dient. 
  • uitbreiding van uw zakelijke netwerken
  • u draagt bij aan sociale innovatie.
Meld u aan via masja@nieuwetwentsekunst.nl en wordt ambassadeur van Minikroniek in uw gemeente!

Wij zoeken ervaren Arabisch en/of Turks sprekende filmmakers


De organisatie van Minikroniek is op zoek naar Arabisch en/of Turks sprekende filmmakers die graag willen lesgeven. Vindt u het interessant om cursisten die het Nederlands nog niet machtig zijn te leren om een film te maken? En maakt u al langere tijd documentaires? Dan bent u voor ons de juiste kandidaat.

Wordt een maatschappelijk betrokken organisatie
Participeer in Minikroniek!


Wilt u als organisatie maatschappelijke betrokkenheid tonen? Gun uw clienten, medewerkers of inwoners dan een unieke ervaring door hen mee te laten doen aan Minikroniek. Uw medewerkers leren in korte tijd een film maken over het leven van een ander.

In 2017 worden in diverse Overijsselse gemeenten Minikroniek trajecten gestart. Organisaties kunnen zowel filmers als vertellers aanmelden en doen een bijdrage in de kosten en/of in faciliteiten.
 
Wat bieden wij u?
 
• gratis promotie van uw organisatie op social media en websites
• nieuwe sociale netwerken
• volledige ontzorging qua PR, kwaliteitsbewaking en projectorganisatie
 
Neem contact op met masja@nieuwetwentsekunst.nl voor informatie en aanvragen.
www.nieuwetwentsekunst.nl/minikronieken

Wie maken het mogelijk?

 
De Minikroniek methode is bedacht door Masja de Roy. Masja is van huis uit hulpverlener en schoolde zich later om tot filmmaker. Ze combineert haar kennis van gesprekstechnieken met storytelling methodes voor film. De Stichting Nieuwe Twentse Kunst omarmt het project en rolt Minikroniek provinciebreed uit. In 2016 en 2017 worden in circa 6 gemeenten in Overijssel cursussen georganiseerd.

Dankzij subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds ,  het Fonds voor Cultuurparticipatie en Cultuurarrangementen Almelo-Overijssel kunnen de deelnamekosten aan het project op een aanvaardbaar niveau worden gehouden.
Column Masja de Roy
 


De première van de eerste editie van Minikronieken 2016/2017 in Almelo komt naderbij en 12 cursisten werken op dit moment aan hun videomontage. Via de groepsapp geven de docenten Jauke, Bert , Johan en ik hen tips. Het valt niet mee om anderhalf tot twee uur videomateriaal terug te brengen tot een film van 10 minuten. "Kill your darlings" en "less is more", zeggen wij altijd. Voor ervaren filmmakers is dat al een hele uitdaging, laat staan voor een beginner. En iedereen wil natuurlijk het verhaal van zijn of haar verteller zo treffend mogelijk voor het voetlicht brengen.
 
In december starten we met de werving van organisaties die in hun gemeente ook graag zo'n project willen. En de première is hèt moment om te laten zien en voelen wat ons project met mensen doet. De ontroering bij het zien van filmportretten over gewone mensen die toch heel bijzonder zijn, de trots bij filmers en vertellers en hun familie: een film over hùn geliefde op een groot doek in een sfeervolle bioscoopzaal, dat blijft je je hele leven bij!
 
Het geeft zoveel energie om bezig te zijn met allemaal gemotiveerde deelnemers en medewerkers. Dat maakt dat deze editie van de Minikroniek serie voor mij nu al geslaagd is.  
 
Ik zie uit naar een ontroerende en feestelijke première!

Graag tot 4 december in Almelo!
Copyright © *|2016|* *|Minikroniek|*, All rights reserved.

U kunt zich hier uitschrijven voor deze mailing


This email was sent to wetenschapswinkel@kennispark.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Minikronieken project - Masja de Roy · Stichting Nieuwe Twentse Kunst · Govert Flinckstraat 24 · Almelo, Ov 7606 AJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp