Copy
Nieuwsbrief november 2016
View this email in your browser


Nieuwsbrief
November 2016

Narcisme: niets aan doen?

Helpende Handen, Vereniging Een Handreiking en Praktijk Den Uijl organiseren D.V. donderdagavond 10 november 2016 een landelijke avond over narcisme. Praktijk Den Uijl verzorgt de lezing in samenwerking met Ds. C. van Ruitenburg. 
 
Vanbuiten zijn ze charmant, slim en betrouwbaar. Ze hebben een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Vanbinnen is er weinig empathie, ze zijn onzeker en doen zich beter voor dan ze zijn. Omgaan met iemand die lijdt aan narcisme is spitsroeden lopen. Het lijkt haast niet haalbaar, maar is ons inziens wel behandelbaar. Dit boekje geeft op basis van praktijkervaringen advies. Vragen als: ‘Hoe ga je ermee om?, Hoe blijf je staande?, Hoe kun je zorgen voor jezelf én voor de ander?’ komen aan de orde. Ds. C. van Ruitenburg voorziet elk hoofdstuk van een pastorale onderbouwing op grond van Gods Woord.
Lees verder

9 November

Gereformeerde Gemeente Vlissingen vrouwenochtend
 
08:45 tot 12:00 uur

10 November

Narcisme niets aan te doen?


19:30 tot 19:30 uur

Nieuwe Website

Onze nieuwe website is online gegaan! De oude website was verouderd en niet meer bruikbaar nadat onbekenden deze hadden gehackt. De nieuwe website is weer up – to –date en heeft een nieuwe, frisse uitstraling terwijl de vertrouwde Praktijk – den – Uijl omgeving is gebleven. 
Bekijk Website

Bezinning

Ds. Van Aalst schrijft in zijn Blog over de balans die er moet zijn tussen enerzijds de afhankelijkheid aan de Heere, en anderzijds de eigen verantwoordelijkheid van ons als mensen (het waarnemen van de middelen). We hebben de middelen te gebruiken, zowel geestelijk als in het leven van alle dag. En op dat snijvlak doen wij ons werk. Het woord ‘balans’ is – met name in de contextuele therapie – van groot belang. Balans tussen geven en nemen, balans tussen zorg voor de ander en zorg voor eigen welzijn, balans tussen verantwoordelijkheid nemen en verantwoordelijkheid laten liggen, balans tussen zakelijk en privé en dit alles over de langere termijn gemeten. Wanneer mensen uit balans raken, brengt dit (soms verstrekkende) gevolgen met zich mee. De klachten waarmee mensen uiteindelijk aankloppen bij de praktijk zijn divers, maar komen in de kern vaak op hetzelfde neer: moe, uitgeput, somber, labiel, geen fut meer hebben, het idee hebben dat alles in het leven tegenzit, het gevoel hebben dat zelfs de Heere niet meer van je af weet.
Wat wij doen in de therapie, is op zoek gaan naar herstel van de balans. Dit is een zoektocht waarbij concrete handvatten en tips, alsmede vraagstukken omtrent persoonlijkheid, identiteit zelfbeeld enz. een plek hebben. Wanneer mensen uiteindelijk weer wat meer de balans in hun leven hebben teruggevonden, nemen de klachten vaak af. Dankbaar en verantwoordelijk, maar vooral ook boeiend werk.
 
Het gaat om balanceren en om balans – eren…
 
Symptomen zijn het brandalarm, maar niet de brandhaard(Bouwkamp en Bouwkamp).

DISC – Masterclass!

In het voorjaar van 2016 hebben we onze nieuwste training, de DISC – Masterclass, gelanceerd! Inmiddels hebben we drie groepen getraind, en met succes!
 
Misschien heeft u ook wel eens gedacht: Ik wil inzicht krijgen in wie ik ben, in mijn sterktes en zwaktes. Ik wil weten of ik op mijn plek ben in mijn huidige (werk)omgeving, of dat ik ‘moet’ veranderen om beter tot mijn recht te komen. Zo ja, wat moet ik dan veranderen en hoe. Hoe komt het dat mijn stress-level zo hoog is? Hoe ga ik om met conflicten en helpt mij dit?

Hiervoor hebben wij de Tweedaagse Masterclass ontwikkeld. De Masterclass wordt overwegend op zaterdag gegeven. Met elkaar werken we het DISC persoonlijkheidsprofiel door. U krijgt inzicht in uw eigen gedrag en we leren hoe en wanneer u uw gedrag aan kan passen. Ook leert u de communicatie beter te laten verlopen en verschillen te waarderen. U krijgt inzichten in evt. behoeften tot verandering, en hiervoor worden coaching ideeën aangereikt. We maken een analyse van uw stressniveau en gaan op zoek naar bijbehorende stressoren en een verklaring hiervoor vanuit uw Persoonlijkheidsprofiel. Ook krijgt u inzicht in onderliggende overtuigingen, maken we een uitstapje naar je toegestane en niet – toegestane delen. Het resultaat is dat conflicten zullen verminderen en individuele prestaties verbateren. Een leerzame, leuke en winstgevende ervaring. De tweedaagse is geheel verzorgd met koffie/thee, gebak, lunch en een borrel op de tweede dag.
De Masterclass werd door eerdere deelnemers geëvalueerd met cijfers variërend van een 8 tot zelfs een 10!
Meer interesse in DISC?

De beste therapeut heeft een vacht van bond en vier poten.

Onze lieve therapeutische hond Fedor is niet meer. Hij is 10 jaar geworden.
Voor heel veel klanten in de Praktijk was hij een collega van het personeel.
Hij betekende veel voor mensen. Een waardevol dier.
Velen hebben eindeloze stukken met hem gelopen, geoefend, gepraat of gewoon gezeten.
Met kinderen is hij aan het werk geweest waardoor zij het “leven” weer aan konden.
Een verlies voor ons als collega’s maar zoals de dierenarts zei: Fedor was niet alleen van zijn baasjes maar ook van veel anderen!

Jubileum

Op 03 oktober jongstleden bestond onze praktijk 10 jaar! Collega’s van Praktijk den Uijl verrasten Jantine met een mooie bos bloemen. We zijn dankbaar voor het tien – jarig bestaan en hopen u nog lang van dienst te kunnen zijn! 

 

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u voor u heeft is een nieuw initiatief van Praktijk den Uijl! We hopen u middels onze nieuwsbrieven op de hoogte te houden van alle nieuws, ontwikkelingen en onze activiteiten. De bedoeling is dat we eens per kwartaal een nieuwe nieuwsbrief verzenden. 

Blog

Ook de blog is een nieuw initiatief. Met enige regelmaat zullen we een nieuwe blog plaatsen. Voor het schrijven hiervoor hebben wij verschillende mensen bereid gevonden. De eerste blog is geschreven door ds. Van Aalst.
Ga naar Blog
Copyright © 2016 Praktijk den Uijl, All rights reserved.


Uw email instellingen wijzigen?
U kunt hier uw instellingen wijzigen of uitschrijven van de lijst