Copy
Open de webversie van deze nieuwsbrief in je browser
Ter ere van de Dag van de Duurzaamheid met vele inspirerende initiatieven, delen wij het laatste nieuws middels deze korte nieuwsflits!

Wekelijks publiceren wij op onze website blogs en agenda-itemsVolg ons op TwitterLinkedIn en Facebook om op te hoogte te blijven van nieuws en evenementen m.b.t. duurzaam onderwijs. 

Volg en gebruik: #SDG4 #duurzaamonderwijs #lerenvoormorgen #duurzaamheid 
Zo blijven we beter van elkaar op de hoogte!

Live uitzending Duurzame Docenten

Vanavond komen de Duurzame Docenten 2020 in de livecast uitzending van Pakhuis de Zwijger! Wat zijn de duurzame ambities voor het onderwijs van de winnaars? Meld je aan!

MBO's sluiten aan bij SDG Community
In navolging van de MBO Raad tekenen acht MBO's de visie & voorwaarde van SDG Nederland. Terra College, Wellantcollege, Citaverde College, Herman Brood academie, Noorderpoort, Helicon, Koning Willem I College en Mediacollege Amsterdam laten zien dat ze jongeren willen opleiden voor een duurzame samenleving. Lees hier hoe ze dat doen.

Vergroot de zichtbaarheid en like/ reageer/ deel dit bericht op: LinkedIn, Twitter, Facebook
Inspirerende VO Docenten
Uit de vele Duurzame Docent inzendingen hebben wij een aantal bijzondere verhalen geselecteerd en onder elkaar gezet. Zo zetten de VO docenten zich in voor een doorlopende duurzame leerlijn, werken ze samen met collega's en gaan de leerlingen aan de slag met duurzaamheidsvraagstukken. Benieuwd hoe deze docenten zorgen voor inspirerend duurzaam onderwijs? Lees dan verder.
Deel dit bericht met jouw netwerk op: LinkedIn, Twitter, Facebook

Inspirerende PO Docenten

Ook binnen het PO hebben leerkrachten het afgelopen jaar duurzame ontwikkeling op de kaart gezet. De docenten inspireren de leerlingen met een duurzame leerlijn, lokale projecten en onderzoek in de achtertuin. Laat je inspireren!
Like/reageer op dit bericht op: LinkedIn, Twitter, Facebook

Inspirerende MBO Docenten

MBO docenten hebben hard gewerkt om binnen hun school duurzame ontwikkeling een praktische invulling te geven, en dat kan je wel zien aan de aanmeldingen. Studenten worden uitgedaagd en er wordt volop geïnnoveerd binnen voedsel, dierenverzorging, de bouw en meer. Lees hier over de initiatieven. 
Geef meer zichtbaarheid aan dit bericht op: LinkedIn, Twitter, Facebook
Winnaars Duurzame Docent 2020!

Zoals bovenstaand vermeld dongen veel inspirerende docenten mee voor de titel Duurzame Docent 2020. De jury dit jaar bestond uit Wieneke Maris (Duurzaam Docent 2019 in VO), Henk Veurink (Duurzaam Docent 2018), Benito Walker (6vwo-leerling en vicevoorzitter Youth for Climate) en Giuseppe van der Helm (directeur Leren voor Morgen). Zij kozen de docenten die uitblonken op het gebied van: inspirerend, vernieuwend, samenwerking buiten de school en een integrale benadering van duurzaamheid. Lees hier wie het zijn en wat hen zo inspirerend maakt!

Help mee dit nieuws verspreiden op: LinkedIn, Twitter, Facebook
 
    

De tien uitblinkers ontvangen inspirerende cadeaus, het volgende wordt hen aangeboden: 
Jaarcursus Moestuinieren met Kinderen, Workshop NatuurWijs, persoonlijke coaching van NADO, gastlessen van Plasticsoup Foundation, interactieve workshops met KW1C, trainingsdag met creatieve tools door DOON, workshop Leren voor Duurzame ontwikkeling, het boek Wonderwel, workshop SDG's dichtbij met Utrecht Natuurlijk, toekomstlespakket van PakhuisB, masterclass uit de topopleiding Urban Green Development, het boek Bouwen aan Circulair Talent van SPARK the Movement.
Wil je leren hoe jouw school kan verduurzamen? (VO)

Bijeenkomst
Op woensdag 14 oktober (9.30-11.30) organiseren we een digitale inspiratiebijeenkomst over de Whole School Approach. Hoogleraar Arjen Wals verzorgt de keynote en legt uit waarom de WSA helpt bij verduurzaming. Het evenementen is een samenwerking met CNME Maastricht en regio. Meld je aan via john.steijns@cnme.nl 

SustainaBul traject
De SustainaBul VO biedt een concreet handvat om de duurzaamheids kartrekkers op de scholen te helpen en wel zodanig dat zij vooral ook elkaar helpen en stimuleren. In dit pilot jaar 2020 staat het samen uitproberen voorop. Lees meer over de SustainaBul! 


Sluit je aan!

Je kunt je op meerdere manieren aansluiten bij de coöperatie Leren voor Morgen. Als organisatie kun je lid worden, en als individu kun je je aansluiten bij een van onze netwerken voor duurzaam onderwijs in het PO, VO, MBO of HO. 
Leren voor Morgen
Leren voor Morgen
Leren voor Morgen
Facebook
LinkedIn
Copyright © Leren voor Morgen. 2020 Leren voor Morgen


Afmelden voor deze Nieuwsbrief?  Schrijf me uit

Email Marketing Powered by Mailchimp