Copy
Nieuwsbrief November

Events leren voor Morgen


In deze speciale nieuwsbrief lees je meer over onze komende events. In november en december staat er aardig wat op de planning bij Leren voor Morgen. Zo gaan we aan de slag met het economieonderwijs tijdens ' De week van het economieonderwijs', reiken we de jaarlijkse SustainaBuls uit tijdens de VO en MBO Symposia en nemen we je mee in mensbeelden en hoe belangrijk vernieuwing is op dit vlak. Lees snel verder en wellicht zien we je op één van de events!

Leren voor Morgen
Email
LinkedIn
Facebook
Leren voor Morgen
YouTube
Instagram

Agenda 


Ma 14 nov 16.00 - 22.00  / Lancering Week van het Economieonderwijs / vo mbo hbo wo /  Pakhuis de Zwijger
Ga in gesprek met onderwijsvernieuwers uit verschillende onderwijslagen over toekomstbestendig economieonderwijs.
Lees meer

Do 17 nov 10.30 - 12.00 / Voorbeeldles Homo Florens / Online / hbo Over een vernieuwend mensbeeld waarin de leiders van morgen gestimuleerd worden om menswaardige keuzes te maken waarbij het belang van de ander in hun economisch handelen (en dat van de organisaties waar ze werken) verankerd is.
Meld je hier aan!
 

 


Woe 30 nov 15.00 - 20.00 uur  / VO voor Morgen symposium / vo / Aeres College Almere
Het voortgezet onderwijs voor morgen. Hoe richten we dat in? Zoals we het altijd gedaan hebben of kan en willen we het anders? Met o.a. workshops, inspiratiesessie en panelgesprekken én het delen van mooie voorbeelden.
Lees meer

Vrij 9 dec 10.00 - 17.00 / Duurzaam Denken & Doen MBO / mbo / MBO college Lelystad
Het verankeren van duurzaamheid in het mbo. Hoe ver zijn we daarmee en wie zijn de koplopers? Een dag vol inspiratie, ontmoeting en uitwisseling met als kers op de taart  de uitreiking van de SustainaBul MBO 2022!
Lees meer

Duurzame Docentverkiezing 2022

Op woensdag 23 november komen docenten, schoolleiders en andere onderwijskundige samen in Pakhuis de Zwijger voor de feestelijke bekendmaking van de Duurzame Docent van 2022. Wil je erbij zijn? Meld je hier aan!

Wil je de producten en diensten van jouw organisatie onder de aandacht brengen van het publiek? We bieden je de mogelijkheid om tijdens dit event tegen een geringe vergoeding een informatiestand te bemensen en flink te netwerken in de onderwijssector! Heb je interesse in een informatiestand en wil je graag meer weten? Neem contact op met Trisha Goossens 

Bekijk de informatiefolder hier.

Lancering Week van het Economieonderwijs / 14 november / 16.00 - 22.00 uur / Pakhuis de Zwijger


Wil je met onderwijsvernieuwers uit verschillende onderwijslagen in gesprek over toekomstbestendig economieonderwijs? Kom dan op maandag 14 november naar de lancering van de Week van het Economieonderwijs! Tijdens deze bijeenkomst draait het om ontmoeten en van elkaar leren. Hoe ziet toekomstgericht economieonderwijs er uit en hoe brengen we het in de praktijk?

Sluit je aan bij de beweging van toekomstbestendig economieonderwijs en meld je aan

Bekijk ook de andere activiteiten die tijdens de Week van het Economieonderwijs plaatsvinden.

Voorbeelles Homo Florens / 17 november 10.30 - 12.00 uur/ online 
In het huidige Hoger Economisch Onderwijs wordt de mens vooral gezien als een rationeel en individualistisch wezen dat primair uit is op maximale bevrediging van diens eigen behoeften. Dat mensbeeld doet geen recht aan de waarde die mensen hechten aan relaties met de medemens.

Hierom draait het tijdens de voorbeeldles Homo Florens. Deelnemers ervaren hoe een interactieve les over mensbeelden in de economie vorm kan krijgen. Ook biedt het handvatten om studenten op te leiden tot leiders van morgen.

Lees meer over deze activiteit tijdens de Week van het Economieonderwijs

 

VO voor Morgen symposium/ 30 november/ 15.00-20.00 uur/ Aeres College Almere


Duurzame ontwikkeling wordt steeds belangrijker in het voortgezet onderwijs. En dat vraagt om een nieuwe manier van kijken, denken en doen. Voor alle betrokkenen; van docenten tot bestuurders en van ouders tot kinderen.

Op 30 november komen we samen, maken we verbinding en leren we van elkaar. Met o.a. workshops, inspiratiesessie en panelgesprekken. Ook maken we de duurzaamste vo’s van Nederland bekend en zij nemen ons mee. Mee op hun reis naar het worden van dé school voor morgen.

Klik hier voor meer informatie of om je direct aan te melden!

Symposium Duurzaam Denken & Doen / 9 december / 10.00 - 17.00 uur / MBO College Lelystad


Stel: alle afgestudeerde mbo’ers werken met plezier én vakkennis aan de energietransitie, een circulaire en menswaardige economie, en een inclusieve, sociale samenleving. Hoe ziet het onderwijs er dan uit en hoe komen we daar? 

Wil je leren van anderen die stappen zetten om duurzaamheid te verankeren in het mbo? Wat heb jij te delen? En wie mag zichzelf dit jaar de duurzaamste mbo van Nederland noemen? Kom voor inspiratie, ontmoeting, uitwisseling en verbinding naar Symposium Duurzaam Denken & Doen over duurzaamheid in het mbo met de uitreiking van de SustainaBul MBO 2022. 

Bekijk het programma of meld je hier direct aan!
 
Leren voor Morgen
Email
LinkedIn
Facebook
Leren voor Morgen
YouTube
Instagram
Copyright © Leren voor Morgen. 

Afmelden voor deze Nieuwsbrief?  Schrijf me uit