Copy
Coöperatie Leren voor Morgen juli

Leren voor Morgen


Wekelijks publiceren wij op onze website blogs en agenda-items. De nieuwsbrief is hierop gebaseerd en aangevuld met updates van leden en inspiratie voor in de klas. 

Volg ons op TwitterLinkedInInstagram en Facebook om op te hoogte te blijven van nieuws en evenementen m.b.t. duurzaam onderwijs. Schrijf je ook in voor de nieuwsbrief van Circular Skills of een van de netwerken

Vragen? Tips? Vertel het de redactie.

Let op! In de mail wordt de ingekorte versie van deze nieuwsbrief weergegeven. Het is mogelijk deze nieuwbrief uit te vouwen.

Leren voor Morgen
Email
LinkedIn
Facebook
Leren voor Morgen
YouTube
Instagram

Save the date!

De vakantie staat voor de deur! Voordat het zover is willen wij graag nog een paar datums met je delen. Zo heb je weer dingen om naar uit te kijken in het nieuwe schooljaar, zet ze dus alvast in je agenda.
SDG gastlessen - 25 september t/m 10 oktober

Verzorg een SDG les of vraag er een aan. Wil je kennismaken met de 17 werelddoelen en horen wat jongeren belangrijk vinden? Geef je als docent/school op voor de gratis 17 doelenles voor PO, VO en MBO.  In september worden online trainingen gegeven voor (gast)docenten over de lessen. De lessen worden gegeven rond 25 september (SDG Action Day) en 10 oktober (Dag van de duurzaamheid). Leren voor Morgen en GDO (NME-centra) bieden als vervolgtraject een masterclass voor docenten die een stap verder willen met duurzaamheid op hun school. Dit is een initiatief van SDG Nederland, ism GDO en Leren voor Morgen. 

Je kun je hier aanmelden als docent of als school. De aanmelding voor gastdocenten opent in augustus. 

Week van het Economie onderwijs - 14 t/m 18 november

Van 14 tot en met 18 november 2022 organiseren Leren voor Morgen, Het Groene Brein en Our New Economy de eerste landelijke Week van het Economieonderwijs. Een week waarin inclusief, duurzaam en toekomstbestendig economieonderwijs in het VO, MBO, HBO en WO centraal staat. Gedurende de week worden er verschillende activiteiten georganiseerd waarbij onderwijsprofessionals elkaar kunnen ontmoeten, inspiratie vinden en praktische handvatten krijgen. 

>> Meer informatie en aanmelden - als bezoeker of als spreker - kan via de website van De Week van het Economieonderwijs.

>> Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwste activiteiten door je aan te melden voor de nieuwsbrief of onze LinkedIn-pagina te volgen.

Duurzame Docentverkiezing - 23 november

Wie zijn de duurzaamste docenten van 2022? Dat is de vraag die tijdens de Duurzame Docentverkiezing centraal staat. Leren voor Morgen gaat i.s.m. NADO, SME, Teachers for Climate, Meesters met Dromen en Youth for Climate opzoek naar de duurzaamste docent van het po, vo, mbo en hbo. Tijd om de Duurzame Docenten in het zonnetje te zetten. Vanaf 1 september start de zoektocht, dan kan je jezelf of iemand anders aanmelden.

Duurzaam VO symposium - 30 november

Dit symposium is hét jaarlijkse ontmoetingsmoment voor alle docenten, schoolleiders, bestuurders en onderwijspartners die werk maken van duurzame ontwikkeling in het voortgezet onderwijs. Dit jaar ontmoeten we elkaar op Aeres vmbo in Almere.

MBO Symposium: Duurzaam Denken & Doen - 9 december

9 december landelijk symposium Duurzaam Denken & Doen over duurzaamheid in het mbo met uitreiking van de SustainaBul MBO 2022. Noteer dit mooie symposium waarbij uitwisseling en het zoeken naar de verbinding centraal staat vast in je agenda! Dit jaar vindt dit symposium plaats: bij MBO College Lelystad; op het programma staan o.a. debatten, uitwisseling, doe-activiteiten, workshops, het delen van mooie voorbeelden èn natuurlijk de uitreiking van de SustainaBul MBO 2022. Wie mag zichzelf dit jaar de duurzaamste mbo van Nederland noemen? Meld t.z.t. aan via onze website!

Vacature

Vind jij duurzame ontwikkeling belangrijk, heb je een sterke interesse in en kennis over social media en word je blij van heldere visuele communicatie?  Word dan onze nieuwe social media en content stagiair! Deze functie kunnen we vormgeven naar jouw interesses en uitdagingen.

Stuur je CV en een motivatie naar de redactie van Leren voor Morgen.

Bekijk vacature

De website en de nieuwsbrief zijn ook van jou!

Heb jij vanuit jouw organisatie een oproep, vraag of mededeling die je graag onder de leden van de coöperatie zou willen verspreiden? Stuur dan een stukje naar de redactie en we nemen het op in de volgende nieuwsbrief. Voor andere ontwikkelingen, projecten of evenementen binnen jouw organisatie die je graag op de website vermeld wilt hebben en/of onder een breder publiek zou willen verspreiden via de externe nieuwsbrief, laat ook dit weten via de redactie
Leren voor Morgen
Email
LinkedIn
Facebook
Leren voor Morgen
YouTube
Instagram
Copyright © Leren voor Morgen. 2022 Leren voor Morgen


Afmelden voor deze Nieuwsbrief?  Schrijf me uit

Email Marketing Powered by Mailchimp