Copy
Nieuwsbrief Dorpsraad Radio Kootwijk
Oktober 2016
Bekijk deze email in de browser

Dorpsraad/Belangenvereniging Radio Kootwijk’ Sinds 1980

Beste Leona & Jan-Willem

HET DUURDE EVEN...

.... voordat er weer een nieuwsbrief bij je in de mail lag. Het kost tijd om op te starten in een nieuwe samenstelling van het bestuur. En na het zomerreces moesten we hard werken om nu trots de mededeling te kunnen doen, dat we per 1 november in het nieuwe dorpshuis kunnen! Voor ons als Dorpsraad en voor mij als voorzitter een spannend besluit voor de verbouwing van Gebouw J en de subsidie te investeren. Want de vaste lasten van het Dorpshuis gaan omhoog en de subsidie voor de Dorpsraad is de afgelopen jaren gedaald. Je mag gerust weten, dat wij als Dorpsraad hebben we getwijfeld of dit dorp wel geschikt is voor een dergelijke dorpshuis. Er wordt steeds weer de inzet van bewoners gevraagd. Want zijn het niet steeds dezelfde mensen die zich inzetten? Leunt dat niet te zwaar op hen? Loopt de inzet niet terug? Is er in de toekomst voldoende animo voor een dorpshuis?

'JA!', hebben we volmondig gezegd, 'Het dorpshuis is de ziel van ons dorp!' Een dorpshuis is cruciaal in onze communicatie naar het dorp en in de plannen van de gemeente om het nabuurschap en de sociale cohesie te versterken en om de zorg vorm te geven vanuit deze sociale cohesie. Hier gaan wij ons sterk voor maken! Jij ook? Ik hoop, dat onze angst volledig onterecht blijkt door het animo en de hulp die er zal zijn tijdens de inrichting en verhuizing.

                                                                                                 voorzitter Dorpsraad Radio Kootwijk

Binnenkort worden de whatsapp-borden opgehangen in Radio Kootwijk, Assel en aan het begin van de Hoog Buurlose weg. Dit is één whatsappgroep die oplet op verdachte situaties in onze woonomgeving. René van Lier is de beheerder en heeft met succes de whatsapp groep in samenwerking met onze wijkagent Petra van Doorn opgezet.

Er zijn meerdere autodieven actief in onze omgeving, zoals ook weer blijkt uit het recente krantenartikel. Ook zijn er mensen op tijdstippen aanwezig uit andere delen van het land die hier niets meer te zoeken hebben en bij de politie bekend zijn. Goed dus om uit te kijken naar verdachte situaties!

Wil je ook deelnemen? Meld je dan aan bij René van Lier, 06 2911 4812. Voor meer informatie over de werking van een whatsapp groep, zie ook buurtpreventie Uchgelen.

BESTEMMINGSPLAN IS ONHERROEPELIJK

Vorig jaar in de zomer is het convenant getekend tussen de Dorpsraad Radio Kootwijk, Staatbosbeheer en de gemeente Apeldoorn. Een belangrijke voorwaarde voor de Dorpsraad om achter het bestemmingsplan te kunnen staan. In de herfst van 2015 was het bestemmingsplan al van kracht. Nu in oktober 2016 is het nieuwe bestemmingsplan ook onherroepelijk door de uitspraak van de Raad van Staete. Het bestemmingsplan kan u hier downloaden.
EVALUATIE
De wisenten verblijven al een half jaar in ons dorp. Dit is niet zonder slag of stoot gegaan en ging gepaard met het doen van een draagvlakonderzoek. Staatsbosbeheer en de Dorpsraad willen graag weten hoe je dat het afgelopen jaar heeft beleefd en welke invloed hun komst op jouw leefbaarheid hebben gehad. Je krijgt binnenkort een aantal vragen in de mail. Dat is de eerste stap in de evaluatie. Staatbosbeheer zal je vervolgens uitnodigen voor een terugkoppeling van die evaluatie en tevens het mondeling beantwoorden van vragen.
 

ONS NIEUWE DORPSHUIS

Op 3 december betrekken wij het nieuwe dorpshuis. De verbouwing van gebouw J is nog in volle gang. In tegenstelling tot eerdere berichten is dat niet de T Loods maar gebouw J, achter de Theaterloods. 'Dat is snel gegaan?!' denk je nu vast. 'Ja' en 'Nee'. We zijn er al anderhalf jaar mee bezig.  We hadden al uitstel gekregen met behulp van de gemeente Apeldoorn, maar begin september leek het er toch even op, dat wij onze subsidie terug moesten geven. Gelukkig heeft SBB begin oktober belangrijke keuzes gemaakt in overleg met de Dorpsraad en hebben ze hard gewerkt om voor ons een nieuw dorpshuis te realiseren.

Dat betekent voor de Dorpsraad de uitdaging om voor het eerst in de geschiedenis, te zorgen dat het Dorphuis financieel zelfstand geëxploiteerd kan worden. Een spannende taak voor de penningmeester en de beheerder van het Dorpshuis. Je mag gerust weten, dat wij als Dorpsraad hebben we getwijfeld of dit dorp wel geschikt is voor een dergelijk dorpshuis, waarin er veel leunt op bewoners. Want zijn het niet steeds dezelfde mensen die zich inzetten? Leunt dat niet te zwaar? Is er nog wel animo voor een dorpshuis? We hebben gezegd dat het dorpshuis onze ziel is van het dorp. En we hopen dat onze angst volledig onterecht is door het animo en de hulp die er zal zijn tijdens de inrichting en verhuizing.

Het gebruik van het dorpshuis is voor de activiteiten van de Dorpsraad, de belangenverenigingen en gebruik door en voor bewoners. Gebruikt u het dorpshuis? De penningmeester zal contact met u opnemen over het gebruik.

EEN STEENTJE BIJDRAGEN OP zaterdag 3 december

De verbouwing is al geweest met dank aan SBB. (let wel: dat hadden we anders ook zelf moeten doen!) Nu nog inrichten en verhuizen. Vele handen maken licht werk!

Wil je je alvast aanmelden bij Robert Suhre als je mee wilt helpen? Hij kan dan een goede planning maken van de verhuizing. Het gaat van sleepwerk, verbouwwerk, inpakken, aanhangwagen heen- en weer rijden tot het voorzien van koffie, thee en broodjes. Dus voor ieder wat wils!
Mail naar robert.suhre@hetnet.nl.

 
Heeft u klachten, opmerkingen of suggesties?

Over het zendterrein, de gebouwen en evenementen?
Bel 06 5120 7116 of mail e.schurer@staatsbosbeheer.nl
Over (wisent-)excursie, terreingebruik, recreatieve voorzieningen, wisenten en SBB-communicatie? 
Bel 06-2355 2435 of mail l.jansen@staatsbosbeheer.nl
Over in het bos vuilstort, dode dieren en verdachte situaties?
Calamiteitennummer BOA's SBB  06-1188 2512.
Over parkeeroverlast, woonoverlast e.a.  
Bel 14055 of  055 580 1555, handhaving gemeente Apeldoorn

Verdachte situaties? Bel 112
Kan de politie ook iets later komen? Bel 0900-8844

De Dorpsraad is bereikbaar op 06 2071 7449 of mail dorpsraad.radio.kootwijk@gmail.com.
Copyright © 2016 Dorpsraad Radio Kootwijk, Alle rechten voorbehouden.


Wil je veranderen hoe je de emails ontvangt? 
Je kan jouw voorkeuren wijzigen of je afmelden van de lijst


This email was sent to jwudo@hetnet.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dorpsraad Radio Kootwijk · Turfbergweg 24 · Radio Kootwijk, NL 7348 BD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp