Copy
Nyhetsbrev december
View this email in your browser
Du får det här nyhetsbrevet eftersom du står på Riksförbundet Visan i Sveriges kontaktlista. Många av er som mottar det här är kontaktpersoner för våra visföreningar. Vi förutsätter att du skickar detta vidare till medlemmarna i din förening. Vi menar att det blir en säkrare distribution av våra nyhetsbrev eftersom det är betydligt lättare för dig att hålla ordning på aktuella e-mejladresser till din medlemmar. 
Styrelsen

Är det någon visartist som har gjort något extra bra i år?

Om du tycker att någon visartist eller arrangör har gjort något bra i år har du en jättefin möjlighet nu att påverka så att hen blir uppmärksammad för detta och kanske till och med prisbelönad! Du och alla dina föreningsmedlemmar kan gå in på Folk- och Världsmusikgalans hemsida och nominera så många ni vill, men det måste vara för något som skett i år (undantaget kategorin Årets traditionsbärare). Nomineringarna är en möjlighet att påverka juryn som tar det slutgiltiga beslutet och ju fler nomineringar ju svårare blir det för juryn att bortse från en nominerad artist eller arrangör.
Galan sänds direkt i P2 lördagen den 18. mars 2017 och får mycket uppmärksamhet också bland arrangörer och branschfolk.

Detta är alltså en mycket betydelsefull möjlighet vi har för att visan skall uppmärksammas på Folk- och Världsmusikgalan.

Så här gör man:

1.Gå in på hemsidan www.folkgalan.se
2.Klicka på De nominerade 2017
3.Klicka på Vinnarförslag
3.Här kan du antingen se på de nomineringar som redan är gjorda genom att klicka på det första Här.

De sex nomineringskategorier som finns är:

Årets arrangör
Årets artist
Årets grupp
Årets nykomling
Årets trad ( Årets traditionsbärare)
Årets utgåva.
I år vann Jan-Olof Andersson kategorin Årets traditionsbärare och Elona Planman var en av tre nominerade för Årets nykomling.

4.Du klickar på det andra Här för att nominera.
5.Fyll i formuläret med namn och e-post, vald kategori och din motivering. Kom ihåg att bra motiveringar skapar intresse hos juryn!
6.Du skickar och kan sedan följa nomineringsprocessen om du vill.

Vill ni skapa uppmärksamhet för visan är detta ett enkelt och roligt sätt så jag hoppas att alla nu aktivt mobiliserar sina medlemmar för detta.

Nomineringsmöjligheten avslutas kl. 24:00 den 31/12.
Om vi inte är aktiva i nomineringsprocessen sänder vi signalen till galan och folkmusikorganisationerna att vi inte tycker att det har gjorts något bra inom Visan i år! Och det skulle skapa en mycket orättvis bild tycker i alla fall jag! Och 2016 var en stor framgång för oss - låt oss fortsätta vårt arbete med att skapa uppmärksamhet kring Visan!

Med VisVänlig Hälsning,
Håkan Hultin
Copyright © 2016 Riksförbundet Visan i Sverige, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp