Copy
Tässä me ollaan! Roudan väki lähes tuplaantui marraskuun alussa, kun uudet tanssijat aloittivat työnsä. ⁣

Jasu Parviainen, Heli-Maria Latola ja Aino Purhonen aloittavat Jouni Järvenpään kanssa Harh, varp, parhaillaan! tanssiteoksen valmistamisen. Ensi-ilta koittaa 15.1.2021.

Samalla tästä alkaa Roudan uuden työaikamallin kausi. Tanssijat käyttävät työajastaan neljäsosan omaehdotteiseen työhön, jonka tarkoituksena on mahdollistaa oman taiteilijuuden kehittämistä. ⁣Lisää omaehdotteisesta työstä tässä uutiskirjeessä.

Kuvassa takarivissä vasemmalta⁣ tanssija Jasu Parviainen, tiedottaja Petra Karvonen, tuottaja Miia Kauppinen ja tanssija/koreografin assistentti Heli-Maria Latola. ⁣
Eturivissä taiteellinen johtaja Jouni Järvenpää, työpajaohjaaja Satu Rinnetmäki ja tanssija Aino Purhonen. ⁣
 

Omaehdotteinen työaikamalli


Marraskuussa uusina työntekijöinä aloittaneiden tanssijoiden kanssa Routa käynnistää omaehdotteisen työn mallin, jossa produktioon palkattavilla tanssitaiteilijoilla on mahdollisuus tehdä omaa taiteellista työtään osana kuukausipalkkaista työsuhdettaan. Tämä työaikamalli aloittaa Suomessa täysin uudenlaisen tavan palkata tanssin ammattilaisia taidekentälle. Mallia käytetään, tutkitaan ja kehitetään seuraavan kolmen vuoden ajan, jonka jälkeen päätetään jatkosta.
 
Roudalla määräaikaisessa, kokopäiväisessä työsuhteessa oleva tanssitaiteilija käyttää työajastaan neljäsosan omaehdotteiseen tanssitaiteelliseen työhön. Tämä osuus tähtää kehittymiseen itsenäisenä, vapaana taiteilijana ja sen sisältö on taiteilijan itsensä ehdottamaa. Toteutus määritellään aina yhdessä Routa Companyn taiteellisen johtajan ja tuottajan kanssa. Loput työajasta käytetään Roudan varsinaisen tanssiproduktion harjoituksiin, valmisteluun ja esityksiin. Omaehdotteisen työn sisällössä rohkaistaan ulospäin suuntautuvaan, kaupunkitilaa ja kaupungin toimintaympäristöjä aktivoivaan toimintaan – kuitenkin taiteilijan halujen ja tarpeiden ollessa prioriteettina. 

Tällä hetkellä palkattuina olevien tanssijoiden työsuhteen kesto on 4 kuukautta. Heidän omaehdotteisesta työstään tiedotetaan lisää marraskuun aikana. Yleisö pääsee tutustumaan ja osallistumaan työn tuloksiin talven aikana. 

Ohjelmistossa

Tanssillinen iltama


Valopilkku keskellä marraskuun räntäkarnevaalia.

Tanssillisessa iltamassa Roudan työpajat tarjoilevat tunnelmapaloja syksyllä tehdyistä harjoitteista. Näiden lomassa Roudan taiteellinen johtaja Jouni Järvenpää tuo tilaisuuteen tervehdyksensä ja säestää jutteluaan stepaten. Luvassa on myös ensimmäinen kurkistus Roudan tammikuussa ensi-iltaan tulevaan esitykseen Harh, varp, parhaillaan! Aino Purhonen ja Jasu Parviainen esittävät teoksesta pienen pätkän.

Roudan yleisötyön ryhmät - Aikuisten KEHOILUA tanssityöpaja, lasten Taidetanssi ja eläkeläisten Tanssivat kahvit ovat työskennelleet syksyn ajan tanssitaiteilija Satu Rinnetmäen ohjauksessa. Tanssillisessa iltamassa ryhmät näyttävät osia tekemistään harjoitteista. Kaikki työpajat jatkavat myös keväällä 2021, joten iltama on loistava tilaisuus tutustua toimintaan ja innostua lähtemään keväällä mukaan.
Tanssillinen iltama järjestetään koronarajoitteet huomioiden, ja katsomopaikkoja on hyvin rajallinen määrä. Suosittelemme varaamaan lipun ajoissa!

Tanssillinen iltama Generaattorilla
sunnuntaina 22.11.2020 klo 15 
Liput 5€
Lippuvaraukset sähköpostilla info@routacompany.fi tai tekstiviestillä 044 055 6970.
 

The Days


Nykytanssiteos The Days tarjoaa yleisölleen intiimin elämänmittaisen matkan erään ihmissuhteen historiaan.

The Days on tunnetun englantilaisen nykytanssikoreografin Theo Clinkardin käsialaa ja toteutuu kahden erityislaatuisen esiintyjän, Ville Oinosen ja Maria Nurmelan tulkitsemana. Duetossa yksi ainoa liikkeellinen tehtävä kantaa koko teoksen läpi luoden jatkuvasti muuntuvan fyysisen, henkisen ja metaforisen maiseman. Teos johdattelee katsojan tunnistamaan monisyisiä yhdessäolon muotoja monimutkaisine tunteineen, koomisine kommunikaatiokatkoksineen ja muuntuvine neuvotteluineen. Mahdottomalta vaikuttava kehä absurdeja ja vilpittömiä kohtaamisia kehittyy esitykseksi, jonka teemoja ovat huolehtiminen, sinnikkyys ja yhteyden luomisen tarve. 

The Days vierailee Kajaanissa parhaaseen pikkujoulu- ja illanistujaisaikaan 5.12.2020.
Esitys Generaattorilla alkaa klo 18 ja kestää noin 45 minuuttia, joten esitys toimii hienosti myös illanvieton aloituksena. Liput ennakkoon 20/10€ Kajaani Infosta tai lippu.fistä. Ovelta ostettuna lippujen hinnat ovat 22/12€.

Tarjoamme esitykseen myös ryhmätarjousta vähintään 5 hengen ryhmille hintaan 16€/lippu. Ryhmävaraukset ja tiedustelut: petra@routacompany.fi
Osta lippusi The Days esitykseen tästä

Routa Companyn residenssihaku avautui - mukaan nyt myös tanssin opiskelijat

 
Routa Companyn residenssitoiminnan ydin on yksinkertainen: Suomessa tai ulkomailla asuva kiinnostava tanssitaiteilija tai taiteilijaryhmä kutsutaan työskentelemään residenssijaksolle Kajaaniin. Toiminta on avointa nyt myös tanssin ja koreografian koulutuksista samana vuonna valmistuville taiteilijoille. Residenssiin on jatkuva haku. Valituille taiteilijoille ja ryhmille tarjotaan työskentelyajaksi työtila Generaattorilla ja asunto Kajaanin keskustassa.
 
Valinnan pääkriteereinä ovat samat periaatteet, jotka ohjaavat Roudan muutakin taiteellista ohjelmaa ja kuratointia. Ensisijainen kiinnostus kohdistuu taiteelliseen sisältöön, ehdotukseen tai ideaan. Routaa kiinnostavia yleisiä metodeja ja aiheita ovat taide- ja teoslähtöisyys, työskentelyn lähtökohtainen rajoittamattomuus, hengittävyys ja koreografinen näkökulma. 
 

Keskustelua ja mentorointia ammattilaisten kanssa

 
Routa Companyn residenssissä taiteilijoilla on mahdollista saada Roudan henkilökunnalta työskentelyjakson aikana myös taiteellista tai tuotannollista mentorointia ja keskustelukumppanuutta. Keskustelua taiteilijoiden kanssa pidetään yllä myös residenssijakson jälkeen. 
 
Taiteilija työskentelee residenssissä omista taiteellisista lähtökohdistaan käsin. Residenssiaika vaihtelee noin viikosta noin kuukauteen, riippuen ajankohdasta ja työskentelyn tarpeista. Taiteilijoilla on halutessaan mahdollisuus esittää työskentelynsä sisällöstä valitsemansa kaltainen demonstraatio, presentaatio tai esitys. 
 

Roudan opiskelijaresidenssi

 
Roudan uusi avaus on residenssin tarjoaminen Suomen tanssioppilaitosten ja taideyliopiston valmistuville tai juuri valmistuneille tanssin ja koreografian ammattilaisille. Kutsu on lähetetty lokakuussa 2020 Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tanssijan ja koreografin koulutuslinjoille, Outokummun Riverian tanssijalinjalle, Tampereen konservatorion tanssijakoulutukselle ja Lapin urheiluopiston tanssialan koulutukselle. Opiskelijaresidenssillä Routa pyrkii tutustumaan tanssin kentän tuoreisiin ammattilaisiin.
 

Hakuohjeet

 
Roudan residenssiin haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka sisältää enintään yhden sivun tekstiä tai videoidun hakemuksen, kaikkien hakijoiden CV:t, sekä videonäytteen työskentelystä. Hakemus lähetetään Routa Companyn taiteelliselle johtajalle Jouni Järvenpäälle. Lisätietoja residenssistä Roudan nettisivuilla.
Kuva: Rita Denisova. Kuvassa Vera Tegelman ja Laura Koistinen teoksessa Harmonia.
Instagram
Facebook
Website
Copyright © 2020 Routa Company, Kaikki oikeudet pidätetään.


päivitä tietojasi tai peruuta uutiskirjeen tilaus

Email Marketing Powered by Mailchimp