Copy
Bekijk deze email in je browser
bekijk dit bericht in je browser voor het hele beeld
Privacy  
De meeste van jullie krijgen deze nieuwsbrief 10 keer per jaar. Omdat je ooit aan Katheline Rotte hebt aangegeven interesse te hebben in Feldenkrais lessen. Maar, zeker ik heb in het begin toen ik met deze lessen startte, ook adressen van mensen ingevoerd waarvan het mij  leuk leek ze op de hoogte te brengen van deze mooie methode. Het enige gegevens die ik voor de nieuwsbrief bijhoud zijn: mailadressen, naam en woonplaats. Bovendien kan ik In het programma zien wie de nieuwsbrief heeft geopend. Deze gegevens zal ik nooit doorgeven aan anderen. De woonplaats noteer ik omdat we zo gerichter in gemeenten om Culemborg heen lessen zou kunnen gaan aanbieden. IVM DE NIEUWE PRIVACY WETGEVING HEB IK HET VERZOEK JE ONDERAAN DEZE MAIL UIT TE SCHRIJVEN ALS JE DEZE NIEUWSBRIEF NIET MEER WILT ONTVANGEN. 
Zacht~Zinnig~Bewegen - Feldenkraislessen Culemborg

Het nieuwe blokje van 4 groepslessen Feldenkrais start op 6 juni: woensdagnamiddag van 17:15 uur tot 18.30 uur. Kom je dan of al eerder een keer meedoen?
Stuur dan een e-mail of sms: 06 - 20509603
Het is fijn als je deze mail doorstuurt naar mogelijk geintereseerden.  
Share
Tweet
Forward

Handelen met gemak


De komende vier lessen in juni gaan we: the best off , verzoek nummers "=lessen" van deelnemers uitdiepen. Daarbij gaan we ook door met het thema flexibiliteit en stabiliteit en krijgen de handen/armen, het schouder- en ribben-gebied extra aandacht. Als docent werd ik met mijn gebroken enkel enorm uitgedaagd flexibel te blijven ondanks de beperkingen die ik heb.  Regelmatig wilde ik ver reiken waardoor mijn schoudergordel extra werd uitgedaagd en ook mijn onderrug en heup gewrichten moesten slim mee blijven bewegen. Het vele zitten maakte mij alerter op het grote belang van efficiënt hand-elen. In de lessen ga je merken welke bewegingsmogelijkheden we hebben in verschillende posities. Door liggend te bewegen met de handen kan je beter voelen hoe je kan handelen met minder inspanning en hoe de hele borstkas en rug en het bekken betrokken kunnen zijn. Daarna kun je zowel zittend als staand vrijer bewegen. Elke les ervaar je hoe juist kleine bewegingen jouw bewegelijkheid en flexibiliteit van je schoudergebied vergroten zonder de stabiliteit die het gewricht vraagt te verliezen.
We ondervindend de invloed van: de kaakspanning op de schoudergordel en de vrije adem beweging op de flexibiliteit van de borst kas. Met gemak en plezier ervaren we hoe langzame gewichts-verplaatsingen, het loslaten van teveel spierspanning kan bevorderen. Naast liggend bewegen we ook zittend staand en verplaatsend. Gewoontes van de handen, ellebogen. schouders, het hoofd en de ribben krijgen aandacht. Nieuwe mogelijkheden worden belicht. Kortom de focus ligt bij -hand-elen maar het is geen Feldenkraisles als niet ook het totale lichaam(sbeeld) erbij betrokken is. 

Dit geeft je meer mobiliteit in je bovenlichaam. Je zult merken dat je mogelijkheden gaat vinden om je schouders te laten liggen en je schouderbladen te laten schuiven over je ribben. Gun je schouders en armen nieuwe inzichten én dus meer gemak en plezier.

Door verschillende lessen achter elkaar te volgen krijg je het beste een beeld van wat Feldenkrais voor je kan betekenen, maar de lessen zijn ook als losse lessen te volgen.

Elke maand een nieuw thema. Deze thema's sluiten vaak op elkaar aan, dus als je verschillende korte cursussen achter elkaar mee doet krijg je meer inzicht in hoe je soepel kunt blijven met gemak. Sommige deelnemers vullen de groepslessen aan met eens per jaar een individuele behandeling.

Ken jij de feldenkrais groepslessen in Culemborg op woensdagnamiddag. al?  Als je vaker op deze manier aandacht aan je lichaam wil geven, of lessen wilt inhalen, ik geef ook les op dinsdagavond in Lombok  in Utrecht les.

In het kader van de feldenkrais weken geef ik een gratis les 28 mei in Utrecht. Soms geven we korte cursussen in de stad Utrecht of op aanvraag elders. b.v. woensdagochtend zijn er op dit moment lessen t/m  6 juni vanaf 9.30 uur in Utrecht nabij station Lunetten. 

agenda  
28 - 05 Katheline Rotte *  gratis les Utrecht 20.00 uur
30 -05 Katheline Rotte ** Lunetten 9.30 uur
06 -06 Katheline Rotte ** Lunetten 9.30 uur
*  28  mei locatie:Theaterhuis de Berenkuil 
                                   Biltstraat 166  3572 BP Utrecht
** 30 mei, 6 juni locatie Lunetten adres ontvang je na opgave

De Feldenkrais methode werkt aan bewegings-souplesse van je hele lichaam en deze wordt vergroot door je lichaam slimmer te gebruiken. Iedere les start met een "dagelijkse beweging" en aan het eind van de les komt die weer terug. Vaak is deze beweging dan veel soepeler, lichter of duidelijker geworden. Of je nu flink stijf bent of hyper-mobiel, tijdens de lessen zal je inzoomen op hoe je je lichaam gebruikt. Je leert jouw patronen herkennen en zult merken dat je meer subtiele bewegingsmogelijkheden gaat vinden en daardoor jezelf kunt ontlasten en versterken. 

Als de woensdagnamiddag of -avond je lastig uitkomt, je kunt dus ook in Utrecht dinsdagavond in Lombok groepslessen volgen of eens uitproberen. Of je maakt een afspraak voor een individuele les in Culemborg of Utrecht.

In overleg kun je lessen inhalen op andere locaties. 
Normaal vragen we voor een proefgroepsles is € 7. Als je al eerder bent geweest bij een les van ons, maar iemand anders nieuw meeneemt, betaal je ook allebei maar € 7, in plaats van € 14. Klik op link voor alle informatie over kosten.
Groepslessen op woensdag namiddag in Culemborg
Data                            
Adres 
Tijd
Docent
Woensdagnamiddag, 
Godfried Bomansstraat 2  4103 WR Culemborg
17.15 uur tot 18.30 uur (deur open om 17:10 uur)
Katheline Rotte.
Groepslessen op dinsdagavond in Lombok
Data                            
Waar
Adres 
Tijd
Docent
Elke dinsdagavond
Feldenkrais Centrum Utrecht
1e Atjehstraat 2, 3531 SK Utrecht
19.30 uur tot 20.45 uur (deur open om 19:20 uur)
Katheline Rotte
Kosten voor de lessen
Kosten 10 lessen

Kosten serie 4 lessen
Kosten losse les
Kennismakingstarief

Extra

Betaling naar Nieuw rekeningnrAanmelden of info
Docent    
€ 100 10 lessenkaart (binnen 12 lesweken 10 lessen gebruiken) dit geld voor Culemborg
€ 50 
€ 14 per les 
Serie van 4 lessen voor € 40  
Losse kennismakingsles € 7
Als je iemand nieuw meeneemt, betaal je allebei maar € 7

NL76 RABO 0329474901 E.H. Rotte onder vermelding: ZZB, Locatie, Naam voor- en achternaam deelneem(st)er, Data lessen/start datum 10 lessenkaart.
zachtzinnigbewegen@gmail.com
Katheline Rotte
Ook op Facebook vind je meer informatie over deze lessen Feldenkraislessen-Utrecht. "Like" deze pagina daar en dan krijg je ongeveer eens per maand een reminder met de les-thema's in Culemborg.

Wil je deze informatie doormailen aan mogelijk geïnteresseerden? Ook kan je het facebook evenement van de les delen of er vrienden voor uitnodigen. Zo kunnen meer mensen de prettige effecten ervaren van deze lessen. 

Als je deze mails wilt blijven ontvangen gaan we ervanuit dat je akkoord bent met hoe de gegeven in het mailchimp programma zijn opgeslagen. En dat de gegevens nooit met anderen zullen worden gedeeld. Wil je de mails niet meer ontvangen dan kan je onder aan deze email jezelf afmelden. 

Hopelijk tot ziens op een groeps- of individuele les binnenkort.
 
met vriendelijke groeten 
Katheline Rotte  
Over Feldenkrais en zijn methode

Moshe Feldenkrais legde de basis voor de naar hem genoemde methode in de jaren 30 van de vorige eeuw. Hij studeerde mechanica en natuurkunde in Parijs en promoveerde daar aan de Sorbonne in toegepaste fysica. Feldenkrais was een enthousiast voetballer en meester in oosterse gevechtskunsten. In deze omgeving, boordevol wetenschap en sport, groeide zijn interesse voor het functioneren van ons zenuwstelsel, in het bijzonder bij het bewegen en leren leren. Een hardnekkige knieblessure - die hem beperkte in zijn functioneren - bracht Feldenkrais ertoe zelf een behandelmethode te ontwikkelen.
“What I’m after isn’t flexible bodies, but flexible brains. What I’m after is to restore each person to his human dignity. ”
De Feldenkrais Methode wordt gebruikt om:
  • met aandacht te bewegen
  • behendigheid te ontwikkelen en flexibiliteit te bevorderen of te behouden
  • blessures of beroepsklachten te voorkomen of te verminderen
  • zintuiglijke waarneming te verscherpen 
  • het leervermogen van ons intelligente lichaam te verbeteren
De Methode wordt toegepast in individuele lessen (Functionele Integratie) én in groepslessen (Awareness Through Movement of wel Bewustworden door Bewegen). Door rustig uitgevoerde, niet-alledaagse bewegingen ervaren wij onszelf anders dan gewoonlijk en krijgen we een beter besef van onze bewegingspatronen, onze gewoonten en onze mogelijkheden.

Groepslessen: tijdens deze lessen bewegen we binnen de grenzen van ons eigen comfort op dezelfde nieuwsgierige wijze als een kind het eigen lichaam, de wereld en alle mogelijkheden ontdekt. De lessen lokken een doelmatiger gebruik van ons lichaam uit, met als effect een lichter en gemakkelijker bewegen.
 
Individuele les: we gebruiken dezelfde principes als bij de groepslessen op zoek naar welke unieke manieren van bewegen er zijn voor de persoon en wat het beste werkt. Het werken binnen grenzen van comfort en het gewaarworden van onszelf op andere manieren dan gewoonlijk wordt hier ook toegepast, echter hier in een één op één situatie met ‘hands on’.
 
Katheline Rotte
zacht~zinnig~bewegen
sms of Whapp 06 - 20509603
 
 
​Locaties : ​Godfried Bomansstraat 2 4103 WR Culemborg
Feldenkrais centrum Utrecht : www.feldenkraisutrecht.nl 
Meer informatie over Feldenkrais in Nederland : www.feldenkrais.nl
Copyright © 2018 Zacht~zinnig~bewegen, All rights reserved.


Wil je iets veranderen of je uitschrijven?
Je kunt hier je gegevens aanpassen of je uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp