Copy
Bekijk deze email in je browser
Zacht~Zinnig~Bewegen - Feldenkraislessen Culemborg

10 januari 2018 startten de lessen in Culemborg : woensdagnamiddag om 17:15 uur &  om 19.45  uur bij voldoende aanmeldingen.
Kom je ook een keer meedoen? Stuur een e-mail of bel: 06 - 20509603

Ook veel gezeten? 


Hopelijk heb je fijne feestdagen achter de rug. Hoe je ze ook invulling hebt gegeven, met of zonder familie, uitgebreide zeven-gangen-maaltijden of gewoon boerenkool, met spelletjes of wandelingen, hopelijk ben je ook in beweging en buiten geweest, en heb je niet teveel tot last van je lichaam gehad. Als je in het nieuwe jaar eens anders aandacht aan je lichaam wil geven, dan kun je nu in Culemborg op woensdagnamiddag groepslessen volgen. Bij voldoende aanmeldingen is er ook 's avonds les. Er worden ook in Utrecht op dinsdagavond in Lombok, les gegeven en eenmalige een korte cursus woensdagochtend in Lunetten.

De komende vier lessen in januari gaan over het bekkengebied, de heupen en de lage rug. Lopen, staan, dansen, zitten, veel mensen hebben bij deze activiteiten, waar we vaak de hele dag mee bezig zijn, last van hun onderrug of bekkengebied. Pijn of stijfheid, slijtage of juist hypermobiel, als je inzoomt op hoe je je lichaam gebruikt, zal je merken dat je veel meer mogelijkheden gaat vinden om jezelf minder te belasten.

De Feldenkrais methode werkt aan bewegingssouplesse van je hele lichaam en deze wordt vergroot door je lichaam slimmer te gebruiken. Iedere les start met een "dagelijkse beweging" en aan het eind van de les komt die weer terug. Vaak is deze beweging dan veel soepeler, lichter of duidelijker geworden.

Als de woensdagnamiddag of -avond je lastig uitkomt, je kunt ook in Utrecht dinsdagavond of in Lunetten woensdagochtend lessen volgen of eens uitproberen.

De Feldenkrais lessen in Culemborg worden gegeven door Katheline Rotte. Tot eind februari geeft Louise Marius voor haar grote reis ook nog lessen in Utrecht.

Een losse proefles is € 7. Als je al eerder bent geweest bij een les van ons, maar iemand anders nieuw meeneemt, betaal je ook allebei maar € 7, in plaats van € 14. Klik op link voor alle informatie over kosten.
Groepslessen op woensdag namiddag in Culemborg
Data                            
 
Adres 
Tijd
Woensdagnamiddag, bij aanmeldingen ook 's avonds
Godfried Bomansstraat 2, 4103 WR Culemborg
17.15 uur tot 18.30 uur (deur open om 17:10 uur)
19.45 uur tot 21.00 uur (deur open om 19.40 uur)
Groepslessen op dinsdagavond in Lombok
Data                            
Waar 
Adres 
Tijd
Elke dinsdagavond
Feldenkrais Centrum Utrecht
1e Atjehstraat 2, 3531 SK Utrecht
19.30 uur tot 20.45 uur (deur open om 19:20 uur)
Groepslessen op woensdagochtend in Lunetten
Data                            
Waar 
Adres 
Tijd
Woensdagochtenden in januari
Lunetten
Texel, Utrecht (huisnummer volgt bij aanmelding)
9.30 uur tot 10.45 uur (deur open om 9:20 uur)
Kosten voor de lessen
Kosten 10 lessen

Kosten serie 4 lessen
Kosten losse les
Kennismakingstarief

Extra

Betaling naar 
Aanmelden of info
Docent    
€ 100 strippenkaart (binnen 12 lesweken 10 lessen gebruiken) dit geld voor Culemborg
€ 50 
€ 14 per les 
Serie van 4 lessen voor € 40  
Losse kennismakingsles € 7
Als je iemand nieuw meeneemt, betaal je allebei maar € 7
NL24 INGB 0001004411 E.H. Rotte  inz Origo
zachtzinnigbewegen@gmail.com
Katheline Rotte
Ook op Facebook vind je meer informatie over deze lessen  Feldenkraislessen-Utrecht. "Like" deze pagina daar en dan krijg je regelmatig een reminder met de les-thema's.

Wil je deze informatie doorsturen aan mogelijk geïnteresseerden? Ook kan je het facebook evenement van de les delen of er vrienden voor uitnodigen. Zo kunnen meer mensen de prettige effecten ervaren van deze lessen. Wil je deze mails niet ontvangen dan kan je onder aan deze email jezelf afmelden. Hopelijk tot op een les in januari,
 
met vriendelijke groeten 
Katheline Rotte  
Over Feldenkrais en zijn methode

Moshe Feldenkrais legde de basis voor de naar hem genoemde methode in de jaren 30 van de vorige eeuw. Hij studeerde mechanica en natuurkunde in Parijs en promoveerde daar aan de Sorbonne in toegepaste fysica. Feldenkrais was een enthousiast voetballer en meester in oosterse gevechtskunsten. In deze omgeving, boordevol wetenschap en sport, groeide zijn interesse voor het functioneren van ons zenuwstelsel, in het bijzonder bij het bewegen. Een hardnekkige knieblessure - die hem beperkte in zijn functioneren - bracht Feldenkrais ertoe zelf een behandelmethode te ontwikkelen.
“What I’m after isn’t flexible bodies, but flexible brains. What I’m after is to restore each person to his human dignity. ”
De Feldenkrais Methode wordt gebruikt om:
  • met aandacht te bewegen
  • behendigheid te ontwikkelen en flexibiliteit te bevorderen of te behouden
  • blessures of beroepsklachten te voorkomen of te verminderen
  • zintuiglijke waarneming te verscherpen 
  • het leervermogen van ons intelligente lichaam te verbeteren
De Methode wordt toegepast in individuele lessen (Functionele Integratie) én in groepslessen (Awareness Through Movement of wel Bewustworden door Bewegen). Door rustig uitgevoerde, niet-alledaagse bewegingen ervaren wij onszelf anders dan gewoonlijk en krijgen we een beter besef van onze bewegingspatronen, onze gewoonten en onze mogelijkheden.

Groepslessen: tijdens deze lessen bewegen we binnen de grenzen van ons eigen comfort op dezelfde nieuwsgierige wijze als een kind het eigen lichaam, de wereld en alle mogelijkheden ontdekt. De lessen lokken een doelmatiger gebruik van ons lichaam uit, met als effect een lichter en gemakkelijker bewegen.
 
Individuele les: we gebruiken dezelfde principes als bij de groepslessen op zoek naar welke unieke manieren van bewegen er zijn voor de persoon en wat het beste werkt. Het werken binnen grenzen van comfort en het gewaarworden van onszelf op andere manieren dan gewoonlijk wordt hier ook toegepast, echter hier in een één op één situatie met ‘hands on’.
 
Katheline Rotte
zacht~zinnig~bewegen
sms of Whapp 06 - 20509603
 
 
​Locaties : ​Godfried Bomansstraat 2 4103 WR Culemborg
Feldenkrais centrum Utrecht : www.feldenkraisutrecht.nl 
Meer informatie over Feldenkrais : www.feldenkrais.nl
Copyright © 2018 Zacht~zinnig~bewegen, All rights reserved.


Wil je iets veranderen of je uitschrijven?
Je kunt hier je gegevens aanpassen of je uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp