Copy
Bekijk deze email in je browser

Nieuwsbrief juni & juli '19: Voeten, balanceren met je hele lichaam. 

Zacht~Zinnig~Bewegen - Feldenkrais Culemborg

GRATIS Kennismakingslessen Zacht~Zinnig~Bewegen Feldenkrais in de zomer in Culemborg en in Utrecht. Zie voor de data hieronder en geef je op via mail of het contactformulier op  de website van zachtzinnigbewegen.nl 

Sterke voeten zijn flexibele voeten, sterke enkels zijn verbonden met knie- en heupgewrichten en dus met je bekken. Balanceren: wat is dat en hoe kan je soepel je gewicht verplaatsen? Opstaan en weer gaan zitten worden gedurende de komende 5 lessen uitgewerkt. Fijn om met meer bewustzijn en gemak te bewegen deze zomer.

Wist je dat alle lessen als losse mini workshops gevolgd kunnen worden? Er is iedere woensdag namiddag een Feldenkraisles te volgen in Culemborg. 's Avonds kun je een individuele lessen krijgen en soms ook woensdags 's middags. Komen er veel meer deelnemers die graag deze lessen volgen dan zal er om 19.30 uur ook een groepsles komen.

Maria Scholts schrijft na 5 lessen:  'Om je lichaam te leren kennen is het belangrijk om aandacht te geven aan kleine bewegingen zodat je grotere uitingen daarvan leert ervaren. Feldenkrais is een mooie manier om innerlijke en uiterlijke bewegingen van jouw wezen bij elkaar te brengen'.
"Een deelneemster geeft aan regelmatig geen rug klachten meer te hebben na de les. Na een hele dag in de moestuin te hebben gewerkt, heeft ze vaak lichte rug klachten, maar na de les voelt ze zich weer helemaal zacht en los." 


AGENDA
- Woensdag  5 juni  les om 17,15 uur. (Culemborg)
- Woensdag 12 juni  les om 17.15 uur. (Culemborg)
- Woensdag 19 juni  les om 17.15 uur. (Culemborg)
- Woensdag 26 juni  les om 17.15 uur. (Culemborg)
- Woensdag  3 juli  les om 17.15 uur. (Culemborg)
- Woensdag  3 juli  les om 19.30 uur. Gratis les (Culemborg)

Woensdag 21 augustus les om 17.15 uur. (Culemborg)
Woensdag 28 augustus les om 17.15 uur ( Culemborg)
Woensdag 28 augustus les om 19.30 uur  Gratis les (Culemborg)  

Dinsdag 3 september les om 19.30 uur. Gratis les (Lombok Utrecht) 
Zaterdag 7 september  om 10.00 uur én 12.00 uur Gratis lessen (Tolsteeg/Hoograven Utrecht)

Woensdag 3 juli laatste groepsles voor zomervakantie 
- Woensdag 21 augustus eerste groepsles na de zomervakantie 

Donderdag 4 juli laatste individuele lessen mogelijk.
Dinsdag 13 augustus eerste individuele lessen mogelijk.

Een overzicht van alle reguliere lessen op de verschillende tijden en de adressen van de locaties zie verderop. Inhalen is als er plek is mogelijk in Utrecht.

THEMA VAN JUNI en begin JULI : VOETEN  EN BALANCEREN.

Leer je iets los van elkaar te zien, te onderscheiden van de andere dingen in de wereld, dan kan je het later bewuster weer met elkaar verbinden. Zo gaan we voetbewegingen los van de heupgewrichten onderzoeken. Daarna kunnen ze weer beter met elkaar samenwerken.
Ervaar je één deel van je lichaam als een compact geheel dan leren jouw gewrichten in dat gebied niet soepel, elegant en genuanceerd de bewegingstaken verdelen. Dan ervaar je geen heldere aaneenschakeling van de verschillende delen van je lichaam. Hoe fijn is het soepele verbindingen te voelen? We onderzoeken hoe je weer één soepel en gecoördineerd geheel kunt worden. En hoe alle lichaamsdelen boven de voeten mee balanceren.

In de komende lessen zul je merken hoe de voeten, knieën en heupen vaak aangestuurd worden vanuit je bekken. Ook de wervelkolom en het hoofd reageren met de ribben en schouderbladen en armen, als vleugels op elke subtiele verandering.

Door bewegingen te starten vanuit één lichaamsdeel zal je voelen hoe je lichaam verbindingen zoekt. Hierdoor zal het steeds makkelijker en bewuster dagelijkse gecompliceerde handelingen uitvoeren, met meer contact met de grond. Telkens weer zijn we op zoek naar het vinden van balans. Door slim gieten van gewicht is minder spierkracht nodig en kan met lichtheid en gemak bewogen worden. 

Langzame zachte bewegingskwaliteiten hebben een groots effect. Gun jezelf de rust en souplesse die je zal ervaren in deze lessen. Het levert je meer lichaamsbesef op en je voelt je vrijer en vitaler. Wordt dit je oplaadmoment van de week? Begin, meld je aan!

Klik hier voor alle praktische informatie. Wanneer en Waar.
Kom een keer kennismaken of volg een blokje van 4 lessen achter elkaar? Je gelijk intekenen voor een 10 lessenkaart kan ook.
Stuur dan een e-mail of sms: 06 - 20509603
Naar de website van Zacht~Zinnig~Bewegen
deel
tweet
stuur door

Wil jij ook invloed op je eigen souplesse?


Langzame zachte bewegingskwaliteiten hebben een groots effect. Gun jezelf de rust en souplesse die je zal ervaren in deze lessen.
En voor veel mensen is het met verschillende delen van het lichaam kunnen starten met bewegingen een eye-opener. Ervaar dat bewegingen tegelijk kunnen starten of net na elkaar en het effect van de arbeid beter te verdelen over meer gewrichten.

Gun jezelf de rust en souplesse die je zal ervaren tijdens en door deze lessen. Na de lessen kun je vaak zittend of staand vrijer bewegen. 

We zoeken naar gemak en plezier in bewegen en vaak helpen langzame bewegingen makkelijker teveel spierspanning los te laten. Iedere Feldenkraisles wordt ingezoomd en weer uitgezoomd naar je totale lichaam(sbeeld). 

Door verschillende lessen achter elkaar te volgen krijg je het beste een beeld van wat Feldenkrais voor je kan betekenen, maar de lessen zijn ook als losse lessen te volgen.

Ik probeer elke maand een nieuw thema en een nieuwsbrief te sturen. Deze thema's sluiten vaak op elkaar aan, dus als je verschillende korte cursussen achter elkaar mee doet krijg je meer inzicht in hoe je soepel kunt blijven met gemak. Sommige deelnemers vullen de groepslessen aan met een of een paar individuele behandelingen per jaar. Het starten met één individuele les kan ook wat je wilt gaan leren verhelderen. 

Ken jij de Feldenkrais groepslessen in Culemborg op woensdagnamiddag al? Als je vaker op deze manier aandacht aan je lichaam wil geven, of lessen wilt inhalen: er zijn ook lessen op dinsdag- en woensdagochtend in Utrecht Hoograven en op dinsdagavond in Utrecht Lombok. Je kunt in overleg lessen inhalen op andere locaties. Ook kunt je een afspraak maken voor een individuele les in Culemborg of Utrecht.

De Feldenkrais methode werkt aan bewegingssouplesse van je hele lichaam en deze wordt vergroot door je lichaam slimmer te gebruiken. Bijna iedere les start met een "dagelijkse beweging" en aan het eind van de les komt die weer terug. Vaak is deze beweging dan veel soepeler, lichter of duidelijker geworden. Of je nu flink stijf bent of hyper-mobiel, tijdens de lessen zal je inzoomen op hoe je je lichaam gebruikt. Je leert jouw patronen (h)erkennen en zult merken dat je meer subtiele bewegingsmogelijkheden gaat vinden en daardoor jezelf ontlast en versterkt. 

Een kenningsmakings-groepsles kost normaal € 7. Extra: Als je al eerder bent geweest bij een les, maar nu iemand anders nieuw meeneemt, betaal je allebei maar € 7, in plaats van € 14. Zie verderop meer informatie over de kosten.

Groepslessen op woensdag namiddag in Culemborg
Data                            
Adres 
Tijd
Docent
Woensdagnamiddag
Het Hof 9,  4104 BT Culemborg
17.15 uur tot 18.30 uur (deur open om 17:10 uur)
Katheline Rotte.
Groepslessen op dinsdag- & woensdagochtend in Hoograven Utrecht
Data
Waar 

Tijd
Docent
Dinsdag en Woensdagochtend
Studio Zacht~Zinnig~Bewegen Feldenkrais 
Turkooislaan 35, 3523 GK Utrecht 
9.30 uur tot 10.45 uur (deur open om 9:20 uur)
Katheline Rotte
Groepslessen op dinsdagavond in Lombok Utrecht
Data                            
Waar
Adres 
Tijd
Docent
Dinsdagavond
Feldenkrais Centrum Utrecht
1e Atjehstraat 2, 3531 SK Utrecht
19.30 uur tot 20.45 uur (deur open om 19:20 uur)
Katheline Rotte of Louise Marius
Kosten voor de lessen
Kosten 10 lessen

Kosten serie 4 lessen
Kosten losse les
Kennismakingstarief

Extra

Individuele lessen

Betaling naar rekeningnr

Aanmelden of info
Docent    
€ 100 voor 10 lessenkaart (binnen 11 lesweken 10 lessen gebruiken)
€ 50 vier lesweken achter elkaar 
€ 14 per les 
Serie van 4 lesweken achter elkaar voor € 40  
Losse kennismakingsles € 7
Als je iemand nieuw meeneemt, betaal je allebei maar € 7
€ 45 

NL76 RABO 0329474901 E.H. Rotte onder vermelding: ZZB, Locatie, Naam voor- en achternaam deelneem(st)er, Data lessen/start datum 10 lessenkaart, 4 lessen kaart voor gekozen maand
zachtzinnigbewegen@gmail.com
Katheline Rotte
Ook op Facebook vind je meer informatie over deze lessen.  Feldenkraislessen-Utrecht. "Like" deze pagina als je wilt en daar lees je ook regelmatig over welk les thema er aan komt en soms wordt een reminder met de les-thema's gestuurd.
Wil je deze nieuwsbrief of Facebook evenementen delen? Hierdoor kunnen meer mensen de prettige effecten ervaren van deze lessen. 

Als je deze mails wilt blijven ontvangen gaan we er vanuit dat je akkoord bent met hoe de gegevens in het Mailchimp programma zijn opgeslagen. De gegevens zullen nooit met anderen  worden gedeeld. Wil je de mails niet meer ontvangen dan kan je onder aan deze email jezelf afmelden. 

Hopelijk attendeer je vrienden en kennissen op deze lessen
en tot ziens op een groeps- of individuele les.
 
met vriendelijke groeten 
Katheline Rotte  
Over Feldenkrais en zijn methode

Moshe Feldenkrais legde de basis voor de naar hem genoemde methode in de jaren 30 van de vorige eeuw. Hij studeerde mechanica en natuurkunde in Parijs en promoveerde daar aan de Sorbonne in toegepaste fysica. Feldenkrais was een enthousiast voetballer en meester in oosterse gevechtskunsten. In deze omgeving, boordevol wetenschap en sport, groeide zijn interesse voor het functioneren van ons zenuwstelsel, in het bijzonder bij het bewegen en leren leren. Een hardnekkige knieblessure - die hem beperkte in zijn functioneren - bracht Feldenkrais ertoe zelf een behandelmethode te ontwikkelen.“What I’m after isn’t flexible bodies, but flexible brains. What I’m after is to restore each person to his human dignity. ”
De Feldenkrais Methode wordt gebruikt om:
  • met aandacht te bewegen
  • behendigheid te ontwikkelen en flexibiliteit te bevorderen of te behouden
  • blessures of beroepsklachten te voorkomen of te verminderen
  • zintuiglijke waarneming te verscherpen 
  • het leervermogen van ons intelligente lichaam te verbeteren
De Methode wordt toegepast in individuele lessen (Functionele Integratie) én in groepslessen (Awareness Through Movement of wel Bewustworden door Bewegen). Door rustig uitgevoerde, niet-alledaagse bewegingen ervaren wij onszelf anders dan gewoonlijk en krijgen we een beter besef van onze bewegingspatronen, onze gewoonten en onze mogelijkheden.

Groepslessen: tijdens deze lessen bewegen we binnen de grenzen van ons eigen comfort op dezelfde nieuwsgierige wijze als een kind het eigen lichaam, de wereld en alle mogelijkheden ontdekt. De lessen lokken een doelmatiger gebruik van ons lichaam uit, met als effect een lichter en gemakkelijker bewegen.
 
Individuele les: we gebruiken dezelfde principes als bij de groepslessen op zoek naar welke unieke manieren van bewegen er zijn voor de persoon en wat het beste werkt. Het werken binnen grenzen van comfort en het gewaarworden van onszelf op andere manieren dan gewoonlijk wordt hier ook toegepast. Nu in een, één op één situatie met ‘hands on’.
 
Katheline Rotte
zacht~zinnig~bewegen
sms of Whapp 06 - 20509603
​Locaties : ​
Individuele lessen vinden plaats op 
Integraal gezondheidscentrum de Vrijstad
Godfried Bomansstraat 2, 4103 WR Culemborg
Groepslessen op: Het Hof 9,  4104 BT Culemborg
Zacht~Zinnig~Bewegen Turkooislaan 35, 3523 GK Utrecht 
Feldenkrais Centrum Utrecht : 1e Atjehstraat 2  3531 SK Utrecht 

Meer informatie over Feldenkrais in Nederland : www.feldenkrais.nl
Copyright © 2019 Zacht~zinnig~bewegen, All rights reserved.


Wil je iets veranderen of je uitschrijven?
Je kunt hier je gegevens aanpassen of je uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp