Copy
Bekijk deze email in je browser

Nieuwsbrief Mei 2019: Schouders, heupen en hoofd verbindend. 

Zacht~Zinnig~Bewegen - Feldenkrais Culemborg
GRATIS Kennismaking 8 mei om 19.30 uur  & AGENDA tot Oktober.

Deze maand GRATIS kennismakingslessen. Tijdens de Feldenkrais weken worden er overal in de wereld  GRATIS lessen gegeven. Dit is rond de verjaardag van Mosche Feldenkrais om hem en het werk dat hij ons heeft nagelaten te eren. In de lessen die wij geven kan je kennis maken met een Feldenkraisklassieker: de Bekkenklok, heerlijk voor het ontspannen van je rug. Het thema van de reguliere lessen is schouders, heupen en hoofd.
Wist je dat alle lessen als losse mini workshops gevolgd kunnen worden? Er is iedere woensdag namiddag een Feldenkraisles te volgen in Culemborg. 's Avonds individuele lessen. Komen er veel meer deelnemers dan zal er om 19.30 uur ook een groepsles komen.

Maria Scholts beschrijft haar ervaring na 5 lessen: 
"Om je lichaam te leren kennen is het belangrijk om aandacht te geven aan kleine bewegingen zodat je grotere uitingen daarvan leert ervaren. Feldenkrais is een mooie manier om innerlijke en uiterlijke bewegingen van jouw wezen bij elkaar te brengen."

AGENDA gewijzigde lestijden én de extra gratis kennismakingslessen in Utrecht en Culemborg

- Woensdag 1 mei
is er géén les.
- Zaterdag 4 mei 
gratis kennismakingslessen om 10.00 uur én 12.00 uur (Tolsteeg/Hoograven Utrecht): Bekkenklok
- Dinsdag 7 mei
gratis kennismakingsles 19.30 uur (Lombok Utrecht): Schouders en heupen
- Woensdag 8 mei
is er een eenmalige tijdsverandering van de reguliere les die start niet om 9.30 maar om 8.30 uur. (Tolsteeg/Hoograven Utrecht).
dit is ook een gratis kennismakingsles.  Bekkenklok
- Woensdag 8 mei 19.30 uur
gratis kennismakingslessen (Culemborg): Bekkenklok
- Zaterdag 11 mei
gratis kennismakingslessen om 10.00 uur én 12.00 uur (Lombok Utrecht): Bekkenklok
- Dinsdag 21 mei 17.00 uur
gratis kennismakingsles. (Tolsteeg /Hoograven Utrecht): Heupen en schouders.
- Dinsdag 21 mei  19.30 uur 
gratis kennismakingsles. (Lombok Utrecht): Heupen en schouders.
- Woensdag 3 juli Laatste groepslessen voor zomervakantie 
- Woensdag 3 juli 19.30 uur
gratis kennismakingsles Culemborg
- Donderdag 4 juli laatste individuele lessen.
- Vanaf Dinsdag 13 augustus eerste individuele lessen
- Vanaf Dinsdag 20 augustus  eerste groepslessen na de zomervakantie.
-vanaf Woensdag 21 augustus start 17.15 groepslessen (Culemborg)
Woensdag 28 augustus 19.30 uur 
gratis kennismakingsles (Culemborg)

Klik hier voor alle praktische informatie. Wanneer en Waar.

Kom een keer kennismaken of volg een blokje van 4 lessen? Je gelijk intekenen voor een 10 lessenkaart kan ook.
Stuur dan een e-mail of sms: 06 - 20509603
Naar de website van Zacht~Zinnig~Bewegen
deel
tweet
stuur door

THEMA VAN MEI:
SAMEN, NA ELKAAR OF TEGENGESTELD?

Leer je iets los van elkaar te zien, te onderscheiden van de andere dingen in de wereld, dan kan je het later bewuster kiezen hoe het  weer met elkaar te verbinden. Zo gaan we de schouders los van het hoofd en de ribben bewegen waarna je ze daarna weer beter met elkaar kunt laten samenwerken. Of ook eens kunt proberen de ribben te bewegen zonder dar de schouders direct meedoen. Daarna gaan we de samenwerking met de heupen en de schouders onderzoeken. Is één deel van je lichaam een grote compacte massa dan leren jouw gewrichten in dat gebied niet soepel, elegant en genuanceerd bewegingstaken verdelen. Dan ervaar je geen heldere aaneenschakeling van de verschillende delen van je lichaam.
Hoe fijn is het soepele verbindingen te voelen? En meer keuze mogelijkheden te hebben.
Kan je hoofd/nek mee of tegen bewegen met het (om)draaien van je borstkas? We onderzoeken hoe je weer één soepel en gecoördineerd geheel kunt worden. Maar ook hoe je kunt nuanceren. Je schouders en heupen leren samenwerken en het hoofd kan gevarieerd en genuanceerd meespelen.  Door bewegingen te starten vanuit het hoofd, het bekken, de heupen of de schouders zal het lichaam leren nieuwe verbindingen te leggen. Hierdoor zal het  steeds makkelijker en bewuster dagelijkse gecompliceerde handelingen uitvoeren met lichtheid en gemak . 

Langzame zachte bewegingskwaliteiten hebben een groots effect. Gun jezelf de rust en souplesse die je zal ervaren in deze lessen.
En voor veel mensen is het met verschillende delen van het lichaam kunnen starten met bewegingen een eye-opener. Ervaar dat bewegingen tegelijk kunnen starten of net na elkaar en het effect van de arbeid beter te verdelen over meer gewrichten.


Gun jezelf de rust en souplesse die je zal ervaren tijdens en door deze lessen. Na de lessen kun je vaak zittend of staand vrijer bewegen. 

We zoeken naar gemak en plezier in bewegen en vaak helpen langzame bewegingen makkelijker teveel spierspanning los te laten. Iedere Feldenkraisles wordt ingezoomd en weer uitgezoomd naar je totale lichaam(sbeeld). 

Door verschillende lessen achter elkaar te volgen krijg je het beste een beeld van wat Feldenkrais voor je kan betekenen, maar de lessen zijn ook als losse lessen te volgen.

Ik probeer elke maand een nieuw thema en een nieuwsbrief te sturen. Deze thema's sluiten vaak op elkaar aan, dus als je verschillende korte cursussen achter elkaar mee doet krijg je meer inzicht in hoe je soepel kunt blijven met gemak. Sommige deelnemers vullen de groepslessen aan met een of een paar individuele behandelingen per jaar. Het starten met één individuele les kan ook wat je wilt gaan leren verhelderen. 

Ken jij de Feldenkrais groepslessen in Culemborg op woensdagnamiddag al? Als je vaker op deze manier aandacht aan je lichaam wil geven, of lessen wilt inhalen: er zijn ook lessen op dinsdag- en woensdagochtend in Utrecht Hoograven en op dinsdagavond in Utrecht Lombok. Je kunt in overleg lessen inhalen op andere locaties. Ook kunt je een afspraak maken voor een individuele les in Culemborg of Utrecht.

De Feldenkrais methode werkt aan bewegingssouplesse van je hele lichaam en deze wordt vergroot door je lichaam slimmer te gebruiken. Bijna iedere les start met een "dagelijkse beweging" en aan het eind van de les komt die weer terug. Vaak is deze beweging dan veel soepeler, lichter of duidelijker geworden. Of je nu flink stijf bent of hyper-mobiel, tijdens de lessen zal je inzoomen op hoe je je lichaam gebruikt. Je leert jouw patronen (h)erkennen en zult merken dat je meer subtiele bewegingsmogelijkheden gaat vinden en daardoor jezelf ontlast en versterkt. 

Een kenningsmakings-groepsles kost normaal € 7. Als je al eerder bent geweest bij een les van ons, maar iemand anders nieuw meeneemt, betaal je allebei maar € 7, in plaats van € 14. Zie verderop meer informatie over de kosten.

Groepslessen op woensdag namiddag in Culemborg
Data                            
Adres 
Tijd
Docent
Woensdagnamiddag
Het Hof 9,  4104 BT Culemborg
17.15 uur tot 18.30 uur (deur open om 17:10 uur)
Katheline Rotte.
Groepslessen op dinsdag- & woensdagochtend in Hoograven Utrecht
Data
Waar 

Tijd
Docent
Dinsdag en Woensdagochtend
Studio Zacht~Zinnig~Bewegen Feldenkrais 
Turkooislaan 35, 3523 GK Utrecht 
9.30 uur tot 10.45 uur (deur open om 9:20 uur)
Katheline Rotte
Groepslessen op dinsdagavond in Lombok Utrecht
Data                            
Waar
Adres 
Tijd
Docent
Dinsdagavond
Feldenkrais Centrum Utrecht
1e Atjehstraat 2, 3531 SK Utrecht
19.30 uur tot 20.45 uur (deur open om 19:20 uur)
Katheline Rotte of Louise Marius
Kosten voor de lessen
Kosten 10 lessen

Kosten serie 4 lessen
Kosten losse les
Kennismakingstarief

Extra

Individuele lessen

Betaling naar rekeningnr

Aanmelden of info
Docent    
€ 100 voor 10 lessenkaart (binnen 11 lesweken 10 lessen gebruiken)
€ 50 
€ 14 per les 
Serie van 4 lessen voor € 40  
Losse kennismakingsles € 7
Als je iemand nieuw meeneemt, betaal je allebei maar € 7
€ 45 

NL76 RABO 0329474901 E.H. Rotte onder vermelding: ZZB, Locatie, Naam voor- en achternaam deelneem(st)er, Data lessen/start datum 10 lessenkaart, 4 lessen kaart voor gekozen maand
zachtzinnigbewegen@gmail.com
Katheline Rotte
Ook op Facebook vind je meer informatie over deze lessen.  Feldenkraislessen-Utrecht. "Like" deze pagina als je wilt en daar lees je ook regelmatig over welk les thema er aan komt en soms wordt een reminder met de les-thema's gestuurd.
Wil je deze nieuwsbrief of Facebook evenementen delen? Hierdoor kunnen meer mensen de prettige effecten ervaren van deze lessen. 

Als je deze mails wilt blijven ontvangen gaan we er vanuit dat je akkoord bent met hoe de gegeven in het mailchimp programma zijn opgeslagen. En dat de gegevens nooit met anderen zullen worden gedeeld. Wil je de mails niet meer ontvangen dan kan je onder aan deze email jezelf afmelden. 

Hopelijk attendeer je vrienden en kennissen op deze lessen
en tot ziens op een groeps- of individuele les.
 
met vriendelijke groeten 
Katheline Rotte  
Over Feldenkrais en zijn methode

Moshe Feldenkrais legde de basis voor de naar hem genoemde methode in de jaren 30 van de vorige eeuw. Hij studeerde mechanica en natuurkunde in Parijs en promoveerde daar aan de Sorbonne in toegepaste fysica. Feldenkrais was een enthousiast voetballer en meester in oosterse gevechtskunsten. In deze omgeving, boordevol wetenschap en sport, groeide zijn interesse voor het functioneren van ons zenuwstelsel, in het bijzonder bij het bewegen en leren leren. Een hardnekkige knieblessure - die hem beperkte in zijn functioneren - bracht Feldenkrais ertoe zelf een behandelmethode te ontwikkelen.“What I’m after isn’t flexible bodies, but flexible brains. What I’m after is to restore each person to his human dignity. ”
De Feldenkrais Methode wordt gebruikt om:
  • met aandacht te bewegen
  • behendigheid te ontwikkelen en flexibiliteit te bevorderen of te behouden
  • blessures of beroepsklachten te voorkomen of te verminderen
  • zintuiglijke waarneming te verscherpen 
  • het leervermogen van ons intelligente lichaam te verbeteren
De Methode wordt toegepast in individuele lessen (Functionele Integratie) én in groepslessen (Awareness Through Movement of wel Bewustworden door Bewegen). Door rustig uitgevoerde, niet-alledaagse bewegingen ervaren wij onszelf anders dan gewoonlijk en krijgen we een beter besef van onze bewegingspatronen, onze gewoonten en onze mogelijkheden.

Groepslessen: tijdens deze lessen bewegen we binnen de grenzen van ons eigen comfort op dezelfde nieuwsgierige wijze als een kind het eigen lichaam, de wereld en alle mogelijkheden ontdekt. De lessen lokken een doelmatiger gebruik van ons lichaam uit, met als effect een lichter en gemakkelijker bewegen.
 
Individuele les: we gebruiken dezelfde principes als bij de groepslessen op zoek naar welke unieke manieren van bewegen er zijn voor de persoon en wat het beste werkt. Het werken binnen grenzen van comfort en het gewaarworden van onszelf op andere manieren dan gewoonlijk wordt hier ook toegepast. Nu in een, één op één situatie met ‘hands on’.
 
Katheline Rotte
zacht~zinnig~bewegen
sms of Whapp 06 - 20509603
​Locaties : ​
Individuele lessen vinden plaats op 
Integraal gezondheidscentrum de Vrijstad
Godfried Bomansstraat 2, 4103 WR Culemborg
Groepslessen op: Het Hof 9,  4104 BT Culemborg
Zacht~Zinnig~Bewegen Turkooislaan 35, 3523 GK Utrecht 
Feldenkrais Centrum Utrecht : 1e Atjehstraat 2  3531 SK Utrecht 

Meer informatie over Feldenkrais in Nederland : www.feldenkrais.nl
Copyright © 2019 Zacht~zinnig~bewegen, All rights reserved.


Wil je iets veranderen of je uitschrijven?
Je kunt hier je gegevens aanpassen of je uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp