Copy
Bekijk deze email in je browser

Nieuwsbrief november '19. 
Hoe beweeg je je bekken tussen je benen? Wist je dat hoofd- en oogbewegingen het bekken mede coördineren?

Zacht~Zinnig~Bewegen - Feldenkrais Culemborg

"VINDT MEER GEMAK, BEWEEG JE BEKKEN TUSSEN JE BENEN"

Het bekken heeft voor vele mensen nog ongekende bewegingsmogelijkheden. De onderrug en/of zitten is voor veel mensen pijnlijk. De klassieke bekkenklok-les verbonden met de hoofdklok is weldadig voor de hele rug en de heupen. De verbindingen van de onderrug met het bekken en de benen worden in de komende lessen vanuit het skelet verhelderd. De invloed van oog- en hoofdbewegingen op het bekken en de mogelijkheden van de heupen worden verkend. Het bekken verbindt de wervelkolom met de benen. Het bekken wiegt, kantelt en draait tussen de benen en misschien ga je ervaren dat dat vaak in reactie is op voorbereidende/oriënterende oogbewegingen. Langzame kleine zachte bewegingskwaliteiten hebben groot effect. Je zult makkelijker actief zitten op je zitbotten waarmee je je rug ontziet. 
In januari gaan we verder toewerken naar staan en lopen. Kom ook meedoen en gun jezelf de rust en souplesse die je ervaart in deze lessen. Het levert je meer lichaamsbesef en een vrijer bekken. Prettig voor als je graag wandelt, sport of danst zodat je met meer gemak kunt doen wat je graag doet. Worden de groepslessen jouw oplaad- en rust -moment van de week?
Voor alle reguliere lessen in CULEMBORG en UTRECHT, tijden en locaties zie verderop. 

Begin, meld je aan. Liever individueel kennismaken?  Vraag een les aan waarbij je direct veel leert over jouw specifieke bewegingspatronen.   

Zoals Moshe Feldenkrais zei: "We handelen volgens ons zelfbeeld." Dit wordt gedurende deze lessen steeds duidelijker.
 
AGENDA
Géén les 24, 25 en 31 december'19. en 1 januari '20. 

GRATIS LES in UTRECHT
Woensdag  27 november  les om 9:30 uur. Gratis les.  Adres: Turkooislaan 35, 3523 GK Utrecht (GRATIS PARKEREN)

Geef je op via mail of via het contactformulier op zachtzinnigbewegen.nl 
 
 
Naar de website van Zacht~Zinnig~Bewegen
deel
tweet
stuur door
Ooit bedacht dat je ogen als onderdeel van de hersenen sturend zijn voor je coördinatie? Als je leert ze samen met en onafhankelijk van het hoofd te bewegen kan je dit veel rust brengen. 

"Door bewegingen te starten vanuit één lichaamsdeel zal je voelen hoe je lichaam verbindingen zoekt. Hierdoor zal het steeds makkelijker en bewuster dagelijkse gecompliceerde handelingen uitvoeren, met meer connecties en steun vanuit de grond. Telkens weer zijn we op zoek naar het vinden van samenwerking tussen lichaamsdelen waarbij we met grote gehelen gaan bewegen zonder differentiatie. Maar ook meer subtiele samenwerkingsmogelijkheden gaan we onderzoeken. Waarbij we gewrichten het werk niet alleen laten opknappen. We zoeken naar hoe we slim kunnen bewegen waardoor de arbeid eerlijk verdeeld wordt en met lichtheid en gemak bewogen kan worden. 

Het is altijd mogelijk om kennis te maken.  Er zijn soms gratis kennismakingslessen in Utrecht, nog drie plekken beschikbaar voor de gratis les op woensdagochtend 27 november op adres: Turkooislaan 35  3523 GK (gratis parkeren), meld je aan!  
 
 

Bijna elke maand komt er EEN NIEUWSBRIEF over het volgende thema. Deze thema's sluiten vaak op elkaar aan, dus als je verschillende korte cursussen achter elkaar mee doet krijg je meer inzicht in hoe je soepel kunt blijven met gemak. Sommige deelnemers vullen de groepslessen aan met een of een paar individuele behandelingen per jaar. Het starten met één individuele les kan ook helpen meer zicht te krijgen op jouw persoonlijke leerstijl en leerdoelen. 

De Feldenkrais methode werkt aan bewegingssouplesse van je hele lichaam en deze wordt vergroot door je lichaam slimmer te gebruiken. Bijna iedere les start met een "dagelijkse beweging" en aan het eind van de les komt die weer terug. Vaak is deze beweging dan veel soepeler, lichter of duidelijker geworden. Of je nu flink stijf bent of hyper-mobiel, tijdens de lessen zal je inzoomen op hoe je je lichaam gebruikt. Je leert jouw patronen (h)erkennen en zult merken dat je meer subtiele bewegingsmogelijkheden gaat vinden en daardoor jezelf ontlast en versterkt. 

Groepslessen op woensdag namiddag in Culemborg
Data                            
Adres 
Tijd
Docent
Woensdagnamiddag
Het Hof 9,  4104 BT Culemborg
17.15 uur tot 18.30 uur (deur open om 17:10 uur)
Katheline Rotte.
Groepslessen op dinsdagmiddag - & woensdagochtend in Hoograven Utrecht
Data
Waar 

TijdDocent
Dinsdagmiddag en Woensdagochtend
Studio Zacht~Zinnig~Bewegen Feldenkrais 
Turkooislaan 35, 3523 GK Utrecht 
Dinsdag 17:00 uur tot 18:15 uur. (deur open om 16:50 uur)
Woensdag 9:30 uur tot 10:45 uur (deur open om 9:20 uur)
Katheline Rotte
Groepslessen op dinsdagavond in Lombok Utrecht
Data                            
Waar
Adres 
Tijd
Docent
Dinsdagavond
Feldenkrais Centrum Utrecht
1e Atjehstraat 2, 3531 SK Utrecht
19.30 uur tot 20.45 uur (deur open om 19:20 uur)
Katheline Rotte 
Kosten voor de lessen
Kosten 10 lessen

Kosten serie 4 lessen
Kosten losse les


Kennismakingstarief

Extra


Individuele lessen
Betaling naar rekeningnr


Aanmelden of info
Docent    
€ 100 voor 10 lessenkaart (binnen 11 lesweken 10 lessen gebruiken)
€ 50 vier lesweken achter elkaar 
€ 15 per les Er wordt geadviseerd niet te starten met alleen losse lessen. 
Serie van 4 lesweken achter elkaar voor € 40  
Losse kennismakingsles € 10
Als je iemand nieuw meeneemt, betaal je allebei maar € 10
€ 45 
NL76 RABO 0329474901 E.H. Rotte onder vermelding: ZZB, Locatie, Naam voor- en achternaam deelneem(st)er, Data lessen/start datum 10 lessenkaart, 4 lessen kaart voor gekozen maand

zachtzinnigbewegen@gmail.com
Katheline Rotte
Ook op Facebook vind je meer informatie over deze lessen.  Feldenkraislessen-Utrecht. "Like" deze pagina als je wilt en daar lees je ook regelmatig welk les thema er aan komt..
Wil je deze nieuwsbrief of de Facebook evenementen delen? Hierdoor kunnen meer mensen de prettige effecten ervaren van Feldenkrais lessen. 

Als je deze mails wilt blijven ontvangen gaan we er vanuit dat je akkoord bent met hoe de gegevens in het Mailchimp programma zijn opgeslagen. De gegevens zullen nooit met anderen worden gedeeld. Wil je de mails niet meer ontvangen dan kan je onder aan deze email jezelf afmelden. 

Hopelijk attendeer je vrienden en kennissen op deze lessen
en tot ziens op een groeps- of individuele les.
 
met vriendelijke groeten 
Katheline Rotte  
Over Feldenkrais en zijn methode

Moshe Feldenkrais legde de basis voor de naar hem genoemde methode in de jaren 30 van de vorige eeuw. Hij studeerde mechanica en natuurkunde in Parijs en promoveerde daar aan de Sorbonne in toegepaste fysica. Feldenkrais was een enthousiast voetballer en meester in Judo wat als een van de eerste oosterse gevechtskunsten ook in Europa werd onderwezen. In deze omgeving, boordevol wetenschap en sport, groeide zijn interesse voor het functioneren van ons zenuwstelsel, in het bijzonder bij het bewegen en leren leren. Een hardnekkige knieblessure - die hem beperkte in zijn functioneren - bracht Feldenkrais ertoe zelf een behandelmethode te ontwikkelen.“What I’m after isn’t flexible bodies, but flexible brains. What I’m after is to restore each person to his human dignity. ”
De Feldenkrais Methode wordt gebruikt om:
  • flexibiliteit te bevorderen of te behouden en behendigheid te ontwikkelen
  • blessures of beroepsklachten te voorkomen of te verminderen
  • met aandacht bewuster te leren bewegen
  • zintuiglijke waarneming te verscherpen 
  • het leervermogen van ons intelligente lichaam te verbeteren
De Methode wordt toegepast in individuele lessen (Functionele Integratie) én in groepslessen (Awareness Through Movement of wel Bewustworden door Bewegen). Door rustig uitgevoerde, niet-alledaagse bewegingen ervaren wij onszelf anders dan gewoonlijk en krijgen we een beter besef van onze bewegingspatronen, onze gewoonten en onze mogelijkheden.

Groepslessen: tijdens deze lessen bewegen we binnen de grenzen van ons eigen comfort op dezelfde nieuwsgierige wijze als een kind het eigen lichaam, de wereld en alle mogelijkheden ontdekt. De lessen lokken een doelmatiger gebruik van ons lichaam uit, met als effect een lichter en gemakkelijker bewegen.
 
Individuele les: we gebruiken dezelfde principes als bij de groepslessen op zoek naar welke unieke manieren van bewegen er zijn voor de persoon en wat het beste werkt. Het werken binnen grenzen van comfort en het gewaarworden van onszelf op andere manieren dan gewoonlijk wordt hier ook toegepast. Nu in een, één op één situatie met ‘hands on’.
 
Katheline Rotte
Zacht~Zinnig~Bewegen
www.zachtzinnigbewegen.nl 
zie daar het contact formulier
of sms of app 06 - 20509603
​​Locaties : ​
Individuele lessen vinden plaats in 
Integraal GezondheidsCentrum de Vrijstad
Godfried Bomansstraat 2, 4103 WR Culemborg
https://igcdevrijstad.nl
Zacht~Zinnig~Bewegen Turkooislaan 35, 3523 GK Utrecht 
Groepslessen op: Het Hof 9,  4104 BT Culemborg
Zacht~Zinnig~Bewegen Turkooislaan 35, 3523 GK Utrecht 
Feldenkrais Centrum Utrecht : 1e Atjehstraat 2  3531 SK Utrecht 

Meer informatie over Feldenkrais in Nederland : www.feldenkrais.nl
Copyright © 2019 Zacht~zinnig~bewegen, All rights reserved.


Wil je iets veranderen of je uitschrijven?
Je kunt hier je gegevens aanpassen of je uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp