Copy
Bekijk deze email in je browser

Nieuwsbrief November 2018: Het bekken centraal. 

Zacht~Zinnig~Bewegen - Feldenkrais Culemborg

22 september was er een feestelijke opening van Integraal Gezondheidscentrum de Vrijstad waar onder andere individuele Feldenkrais lessen gegeven worden. igcdevrijstad.nl. Het is leuk om te merken dat Feldenkrais steeds meer wordt erkend als manier om te werken aan bewuster waarnemen en te leren bewegingen aansturen vanuit meer keuzemogelijkheden.

In de Cesar Feldenkrais praktijk Pierik, adres: Het Hof 9, 4104 BT Culemborg worden wekelijkse groepslessen Feldenkrais gegeven door Katheline Rotte. Start woensdagnamiddag 7 november van 17:15 uur tot 18.30 uur.
5 en 26 december zijn er geen lessen evenals 3 januari.
Kom je dit november thema blokje meedoen? Je kunt ook een losse les volgen of je voor 10 lessen opgeven, dan les je tot begin februari.
Stuur een e-mail of sms: 06 - 20509603
Naar de website van Zacht~Zinnig~Bewegen
deel
tweet
stuur door

Bekken steun- en kruispunt van beweging

Lopen, zitten, fietsen, dansen: de activiteiten waarbij je bekkengebied belangrijk is zijn eindeloos. En voor veel mensen zijn de heupen en de onderrug pijnlijk, stijf of gewoon onbekend. Waar zitten je heupen nou eigenlijk? En hoe beweegt het daar? 

Het bekken verbindt de benen en de onderrug met elkaar, en maakt veel beweging mogelijk. Deze verbindingen van het skelet gaan jullie onderzoeken in de vier lessen in november. De invloed van de rug /ribben op het bekken en de mogelijkheden van de heupen zullen helderder worden. 

Langzame zachte bewegingskwaliteiten hebben een groots effect. Gun jezelf de rust en souplesse die je zal ervaren tijdens en door deze lessen. 

Na de lessen kun je vaak zittend of staand vrijer bewegen. Elke les ervaar je hoe juist kleine en langzame bewegingen de bewegelijkheid en flexibiliteit van je onderrug,bekken en heupen enorm verhelderen.

We zoeken naar gemak en plezier in bewegen en vaak helpen langzame gewichtsverplaatsingen het makkelijker loslaten van teveel spierspanning. Naast liggend, bewegen we ook zittend soms staand. Gewoontes van het bekken en de bovenbenen en de heupen en de onderrug krijgen aandacht. Nieuwe mogelijkheden worden belicht. Kortom de focus ligt rond het bekken maar zoals bij iedere Feldenkraisles wordt ook het totale lichaam(sbeeld) erbij betrokken. 

Hieronder de ervaring van iemand die Feldenkrais lessen volgde 'Niet alleen mijn armen en handen voelen zachter en zachter aan, mijn lage rugpijn is verdwenen, mijn borst en schouders staan meer open om de wereld te begroeten, mijn rug voelt langer en meer rechtop, ... In het algemeen voel ik me meer aanwezig, geaard en levend'.

In oktober hebben we gewerkt aan meer mobiliteit in de schoudergordel, nek en ribben. De ribbewegingen hebben invloed op de wervelkolom en het bekken. Helderheid in de opbouw van je steunende skelet vanuit de vloer via de twee benen naar het bekken en de onderrug wordt bekeken. Gun jezelf en zeker je heupen, bekken en onderrug nieuwe inzichten, meer bewegingsgemak en plezier.

Door verschillende lessen achter elkaar te volgen krijg je het beste een beeld van wat Feldenkrais voor je kan betekenen, maar de lessen zijn ook als losse lessen te volgen.

Elke maand een nieuw thema. Deze thema's sluiten vaak op elkaar aan, dus als je verschillende korte cursussen achter elkaar mee doet krijg je meer inzicht in hoe je soepel kunt blijven met gemak. Sommige deelnemers vullen de groepslessen aan met eens per jaar een individuele behandeling.

Ken jij de Feldenkrais groepslessen in Culemborg op woensdagnamiddag al? Als je vaker op deze manier aandacht aan je lichaam wil geven, of lessen wilt inhalen: er zijn ook lessen op dinsdagochtend in Utrecht Hoograven en op dinsdagavond in Utrecht Lombok. Je kunt in overleg lessen inhalen op andere locaties. Ook kunt je een afspraak maken voor een individuele les in Culemborg of Utrecht.

Op aanvraag kan ik ook korte cursussen geven op andere locaties.

De Feldenkrais methode werkt aan bewegingssouplesse van je hele lichaam en deze wordt vergroot door je lichaam slimmer te gebruiken. Iedere les start met een "dagelijkse beweging" en aan het eind van de les komt die weer terug. Vaak is deze beweging dan veel soepeler, lichter of duidelijker geworden. Of je nu flink stijf bent of hyper-mobiel, tijdens de lessen zal je inzoomen op hoe je je lichaam gebruikt. Je leert jouw patronen (h)erkennen en zult merken dat je meer subtiele bewegingsmogelijkheden gaat vinden en daardoor jezelf kunt ontlasten en versterken. 

Een kenningsmakings-groepsles kost € 7. Als je al eerder bent geweest bij een les van ons, maar iemand anders nieuw meeneemt, betaal je allebei maar € 7, in plaats van € 14. Zie verderop meer informatie over de kosten.

Groepslessen op woensdag namiddag in Culemborg
Data                            
Adres 
Tijd
Docent
Woensdagnamiddag
Het Hof 9   2  4104 BT Culemborg
17.15 uur tot 18.30 uur (deur open om 17:10 uur)
Katheline Rotte.
Groepslessen op dinsdagochtend in Hoograven Utrecht
Data
Waar 

Tijd
Docent
Dinsdagochtend
Studio Zacht~Zinnig~Bewegen Feldenkrais 
Turkooislaan 35 3523 GK Utrecht 
9.30 uur tot 10.45 uur (deur open om 9:20 uur)
Katheline Rotte
Groepslessen op dinsdagavond in Lombok Utrecht
Data                            
Waar
Adres 
Tijd
Docent
Dinsdagavond
Feldenkrais Centrum Utrecht
1e Atjehstraat 2, 3531 SK Utrecht
19.30 uur tot 20.45 uur (deur open om 19:20 uur)
Katheline Rotte of Louise Marius
Kosten voor de lessen
Kosten 10 lessen


Kosten serie 4 lessen
Kosten losse les
Kennismakingstarief

Extra

Individuele lessen

Betaling naar Nieuw rekeningnr

Aanmelden of info
Docent    
€ 100 voor 10 lessenkaart (binnen 11 lesweken 10 lessen gebruiken), dit geldt voor Culemborg en Hoograven
€ 50 
€ 14 per les 
Serie van 4 lessen voor € 40  
Losse kennismakingsles € 7
Als je iemand nieuw meeneemt, betaal je allebei maar € 7
€ 45 

NL76 RABO 0329474901 E.H. Rotte onder vermelding: ZZB, Locatie, Naam voor- en achternaam deelneem(st)er, Data lessen/start datum 10 lessenkaart, 4 lessen kaart voor gekozen maand
zachtzinnigbewegen@gmail.com
Katheline Rotte
Ook op Facebook vind je meer informatie over deze lessen Feldenkraislessen-Utrecht. "Like" deze pagina als je wilt en daar lees je ook regelmatig over welk les thema er aan komt en soms wordt een reminder met de les-thema's gestuurd.
Wil je onze Facebook evenementen delen? Zo kunnen meer mensen de prettige effecten ervaren van deze lessen. 

Als je deze mails wilt blijven ontvangen gaan we er vanuit dat je akkoord bent met hoe de gegeven in het mailchimp programma zijn opgeslagen. En dat de gegevens nooit met anderen zullen worden gedeeld. Wil je de mails niet meer ontvangen dan kan je onder aan deze email jezelf afmelden. 

Hopelijk tot ziens op een groeps- of individuele les.
 
met vriendelijke groeten 
Katheline Rotte  
Over Feldenkrais en zijn methode

Moshe Feldenkrais legde de basis voor de naar hem genoemde methode in de jaren 30 van de vorige eeuw. Hij studeerde mechanica en natuurkunde in Parijs en promoveerde daar aan de Sorbonne in toegepaste fysica. Feldenkrais was een enthousiast voetballer en meester in oosterse gevechtskunsten. In deze omgeving, boordevol wetenschap en sport, groeide zijn interesse voor het functioneren van ons zenuwstelsel, in het bijzonder bij het bewegen en leren leren. Een hardnekkige knieblessure - die hem beperkte in zijn functioneren - bracht Feldenkrais ertoe zelf een behandelmethode te ontwikkelen.“What I’m after isn’t flexible bodies, but flexible brains. What I’m after is to restore each person to his human dignity. ”
De Feldenkrais Methode wordt gebruikt om:
  • met aandacht te bewegen
  • behendigheid te ontwikkelen en flexibiliteit te bevorderen of te behouden
  • blessures of beroepsklachten te voorkomen of te verminderen
  • zintuiglijke waarneming te verscherpen 
  • het leervermogen van ons intelligente lichaam te verbeteren
De Methode wordt toegepast in individuele lessen (Functionele Integratie) én in groepslessen (Awareness Through Movement of wel Bewustworden door Bewegen). Door rustig uitgevoerde, niet-alledaagse bewegingen ervaren wij onszelf anders dan gewoonlijk en krijgen we een beter besef van onze bewegingspatronen, onze gewoonten en onze mogelijkheden.

Groepslessen: tijdens deze lessen bewegen we binnen de grenzen van ons eigen comfort op dezelfde nieuwsgierige wijze als een kind het eigen lichaam, de wereld en alle mogelijkheden ontdekt. De lessen lokken een doelmatiger gebruik van ons lichaam uit, met als effect een lichter en gemakkelijker bewegen.
 
Individuele les: we gebruiken dezelfde principes als bij de groepslessen op zoek naar welke unieke manieren van bewegen er zijn voor de persoon en wat het beste werkt. Het werken binnen grenzen van comfort en het gewaarworden van onszelf op andere manieren dan gewoonlijk wordt hier ook toegepast. Nu in een, één op één situatie met ‘hands on’.
 
Katheline Rotte
zacht~zinnig~bewegen
sms of Whapp 06 - 20509603
​Locaties : ​
Integraal gezondheidscentrum de Vrijstad
Godfried Bomansstraat 2, 4103 WR Culemborg
Het Hof 9,  4104 BT Culemborg
Zacht~Zinnig~Bewegen Turkooislaan 35, 3523 GK Utrecht 
Feldenkrais Centrum Utrecht : www.feldenkraisutrecht.nl 
Meer informatie over Feldenkrais in Nederland : www.feldenkrais.nl
Copyright © 2018 Zacht~zinnig~bewegen, All rights reserved.


Wil je iets veranderen of je uitschrijven?
Je kunt hier je gegevens aanpassen of je uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp