Copy
Bekijk deze email in je browser

Nieuwsbrief september '19. 
Armen verbinden romp (hart) met je handen 

Zacht~Zinnig~Bewegen - Feldenkrais Culemborg

HET VERHAAL VAN JE HART PRACHTIG ZICHTBAAR IN JE ARMEN, ROMP EN HANDEN.

GRATIS GROEPSLES woensdag 28 augustus 19.30 uur in Culemborg  Zie verderop over opgave én GRATIS lessen in Utrecht.   
 
De kwaliteit van onze bewegingen vormt een onderdeel van onze identiteit. We verhouden ons tot de wereld en tot anderen door aanraking. De romp,schouders, armen en handen ervaren we soms als beperkt of stijf.
 
Je armen verbinden je handen met je romp. De flexibiliteit van de romp, schouders en armen bepaalt de kwaliteit van de bewegingen van je handen. Het verhaal van je hart wordt prachtig zichtbaar in je handen.
 
Met eenvoudige bewegingen in de Feldenkrais lessen bewegen we met steeds meer bewustzijn en zo kunnen we onze subtiliteit, zachtheid, variëteit en flexibiliteit laten toenemen. Het gevoel van ruimte en vrijheid dat ontstaat is erg bijzonder. Letterlijk zullen we zachtzinniger aanraken en zullen we onze spreid- en reikwijdte en omhullingsruimte vergroten. Hierdoor, ontstaat een rijke ervaring van onszelf, krijg je meer keuzes mogelijkheden hoe te handelen. Zoals Moshe Feldenkrais zei: "We handelen volgens ons zelfbeeld." Dit wordt gedurende deze lessen steeds duidelijker.
 
Wist je dat alle lessen als losse mini workshops gevolgd kunnen worden? Er is iedere woensdag namiddag een Feldenkraisles te volgen in Culemborg. 's Avonds kun je een individuele lessen krijgen en soms ook woensdags 's middags. Komen er veel meer deelnemers die graag deze lessen volgen dan zal er om 19.30 uur ook een groepsles komen. Zolang dat nog niet het geval is raad ik aan af en toe een individuele les te nemen in de avond of op een andere tijd. 

Maria Scholts schrijft na 5 lessen:  'Om je lichaam te leren kennen is het belangrijk om aandacht te geven aan kleine bewegingen zodat je grotere uitingen daarvan leert ervaren. Feldenkrais is een mooie manier om innerlijke en uiterlijke bewegingen van jouw wezen bij elkaar te brengen'.
"Een andere deelneemster geeft aan regelmatig geen rug klachten meer te hebben na de les. Na een hele dag in de moestuin te hebben gewerkt, heeft ze vaak lichte rug klachten, maar na de les voelt ze zich weer helemaal zacht en los."  "ik voel me opener, groter en ruimer"


AGENDA (GRATIS) GROEPS LESSEN CULEMBORG EN UTRECHT
Woensdag 28 augustus les om 17.15 uur (Culemborg) wekelijks
Woensdag 28 augustus les om 19.30 uur Gratis les (Culemborg)  
Dinsdag 3 september les om 19.30 uur. Gratis les (Lombok Utrecht) 
Zaterdag 7 september  om 10.00 uur of om 12.00 uur Gratis lessen (Tolsteeg/Hoograven Utrecht)
 
Geen les 22 oktober, 23 oktober, 25 december en 1 januari.  

Overzicht lessen, tijden én locaties zie verderop. Inhalen is als er plek is mogelijk in Utrecht.

Geef je op via mail of via het contactformulier op  de website van zachtzinnigbewegen.nl 
 
Leer je iets los van elkaar te zien, te onderscheiden van de andere dingen in de wereld, dan kan je het later bewuster weer met elkaar verbinden. Zo gaan we arm, hand en romp bewegingen los van elkaar en in relatie met elkaar onderzoeken. Daarna kunnen ze weer beter met elkaar samenwerken.
Ervaar je één deel van je lichaam als een compact geheel dan leren jouw gewrichten in dat gebied niet soepel, elegant en genuanceerd de bewegingstaken te verdelen. Dan ervaar je geen heldere aaneenschakeling van de verschillende delen van je lichaam. Hoe fijn is het soepele verbindingen te voelen? We onderzoeken hoe je weer één soepel en gecoördineerd geheel kunt worden. En hoe alle lichaamsdelen in de romp met de armen en handen samen handelen, gebaren aanraken en "spreken".

De romp, het hoofd, de ribben, bewegen en de schouderbladen, armen en handen reageren als vleugels op elke subtiele verandering.

Door bewegingen te starten vanuit één lichaamsdeel zal je voelen hoe je lichaam verbindingen zoekt. Hierdoor zal het steeds makkelijker en bewuster dagelijkse gecompliceerde handelingen uitvoeren, met meer steun van de grond. Telkens weer zijn we op zoek naar het vinden van balans. Door slim gieten van gewicht en een helder relatie met je intentie en de ruimte, is minder spierkracht nodig en kan met lichtheid en gemak bewogen worden. 

Langzame zachte bewegingskwaliteiten hebben een groots effect. Gun jezelf de rust en souplesse die je zal ervaren in deze lessen. Het levert je meer lichaamsbesef op en je voelt je vrijer en vitaler.
Wordt dit ook jouw oplaadmoment van de week? Begin, meld je aan!

Praktische informatie zie onder. 
Kom een keer kennismaken of volg een blokje van 4 lessen achter elkaar? Je gelijk intekenen voor een 10 lessenkaart kan ook.
Stuur dan een e-mail of sms: 06 - 20509603
Naar de website van Zacht~Zinnig~Bewegen
deel
tweet
stuur door

Wil jij ook invloed op je eigen souplesse?


Langzame zachte bewegingskwaliteiten hebben een groots effect. 
Voor veel mensen is het met verschillende delen van het lichaam starten met bewegingen een eye-opener. Ervaar dat bewegingen tegelijk kunnen starten of net na elkaar en het effect van, de arbeid beter te verdelen over meer gewrichten.

Gun jezelf de rust en souplesse die je zal ervaren tijdens en door deze lessen. Na de lessen kun je vaak zittend of staand vrijer bewegen. 

We zoeken naar gemak en plezier in bewegen en vaak helpen langzame bewegingen makkelijker teveel spierspanning los te laten. Iedere Feldenkraisles wordt ingezoomd en weer uitgezoomd naar je totale lichaam(sbeeld). 

Door verschillende lessen achter elkaar te volgen krijg je het beste een beeld van wat Feldenkrais voor je kan betekenen, maar de lessen zijn ook als losse lessen te volgen.

Ik probeer elke maand een nieuw thema en een nieuwsbrief te sturen. Deze thema's sluiten vaak op elkaar aan, dus als je verschillende korte cursussen achter elkaar mee doet krijg je meer inzicht in hoe je soepel kunt blijven met gemak. Sommige deelnemers vullen de groepslessen aan met een of een paar individuele behandelingen per jaar. Het starten met één individuele les kan ook wat je wilt gaan leren verhelderen. 

Ken jij de Feldenkrais groepslessen in Culemborg op woensdagnamiddag al? Als je vaker op deze manier aandacht aan je lichaam wil geven, of lessen wilt inhalen: er zijn ook lessen op dinsdag- en woensdagochtend in Utrecht Hoograven en op dinsdagavond in Utrecht Lombok. Ook kunt je een afspraak maken voor een individuele les in Culemborg of Utrecht.

De Feldenkrais methode werkt aan bewegingssouplesse van je hele lichaam en deze wordt vergroot door je lichaam slimmer te gebruiken. Bijna iedere les start met een "dagelijkse beweging" en aan het eind van de les komt die weer terug. Vaak is deze beweging dan veel soepeler, lichter of duidelijker geworden. Of je nu flink stijf bent of hyper-mobiel, tijdens de lessen zal je inzoomen op hoe je je lichaam gebruikt. Je leert jouw patronen (h)erkennen en zult merken dat je meer subtiele bewegingsmogelijkheden gaat vinden en daardoor jezelf ontlast en versterkt. 

Groepslessen op woensdag namiddag in Culemborg
Data                            
Adres 
Tijd
Docent
Woensdagnamiddag
Het Hof 9,  4104 BT Culemborg
17.15 uur tot 18.30 uur (deur open om 17:10 uur)
Katheline Rotte.
Groepslessen op dinsdag- & woensdagochtend in Hoograven Utrecht
Data
Waar 

Tijd
Docent
Dinsdag en Woensdagochtend
Studio Zacht~Zinnig~Bewegen Feldenkrais 
Turkooislaan 35, 3523 GK Utrecht 
9.30 uur tot 10.45 uur (deur open om 9:20 uur)
Katheline Rotte
Groepslessen op dinsdagavond in Lombok Utrecht
Data                            
Waar
Adres 
Tijd
Docent
Dinsdagavond
Feldenkrais Centrum Utrecht
1e Atjehstraat 2, 3531 SK Utrecht
19.30 uur tot 20.45 uur (deur open om 19:20 uur)
Katheline Rotte 
Kosten voor de lessen
Kosten 10 lessen

Kosten serie 4 lessen
Kosten losse les
Kennismakingstarief

Extra

Individuele lessen

Betaling naar rekeningnr


Aanmelden of info
Docent    
€ 100 voor 10 lessenkaart (binnen 11 lesweken 10 lessen gebruiken)
€ 50 vier lesweken achter elkaar 
€ 14 per les 
Serie van 4 lesweken achter elkaar voor € 40  
Losse kennismakingsles € 7
Als je iemand nieuw meeneemt, betaal je allebei maar € 7
€ 45 
NL76 RABO 0329474901 E.H. Rotte onder vermelding: ZZB, Locatie, Naam voor- en achternaam deelneem(st)er, Data lessen/start datum 10 lessenkaart, 4 lessen kaart voor gekozen maand

zachtzinnigbewegen@gmail.com
Katheline Rotte
Ook op Facebook vind je meer informatie over deze lessen.  Feldenkraislessen-Utrecht. "Like" deze pagina als je wilt en daar lees je ook regelmatig welk les thema er aan komt..
Wil je deze nieuwsbrief of de Facebook evenementen delen? Hierdoor kunnen meer mensen de prettige effecten ervaren van Feldenkrais lessen. 

Als je deze mails wilt blijven ontvangen gaan we er vanuit dat je akkoord bent met hoe de gegevens in het Mailchimp programma zijn opgeslagen. De gegevens zullen nooit met anderen worden gedeeld. Wil je de mails niet meer ontvangen dan kan je onder aan deze email jezelf afmelden. 

Hopelijk attendeer je vrienden en kennissen op deze lessen
en tot ziens op een groeps- of individuele les.
 
met vriendelijke groeten 
Katheline Rotte  
Over Feldenkrais en zijn methode

Moshe Feldenkrais legde de basis voor de naar hem genoemde methode in de jaren 30 van de vorige eeuw. Hij studeerde mechanica en natuurkunde in Parijs en promoveerde daar aan de Sorbonne in toegepaste fysica. Feldenkrais was een enthousiast voetballer en meester in oosterse gevechtskunsten. In deze omgeving, boordevol wetenschap en sport, groeide zijn interesse voor het functioneren van ons zenuwstelsel, in het bijzonder bij het bewegen en leren leren. Een hardnekkige knieblessure - die hem beperkte in zijn functioneren - bracht Feldenkrais ertoe zelf een behandelmethode te ontwikkelen.“What I’m after isn’t flexible bodies, but flexible brains. What I’m after is to restore each person to his human dignity. ”
De Feldenkrais Methode wordt gebruikt om:
  • met aandacht te bewegen
  • behendigheid te ontwikkelen en flexibiliteit te bevorderen of te behouden
  • blessures of beroepsklachten te voorkomen of te verminderen
  • zintuiglijke waarneming te verscherpen 
  • het leervermogen van ons intelligente lichaam te verbeteren
De Methode wordt toegepast in individuele lessen (Functionele Integratie) én in groepslessen (Awareness Through Movement of wel Bewustworden door Bewegen). Door rustig uitgevoerde, niet-alledaagse bewegingen ervaren wij onszelf anders dan gewoonlijk en krijgen we een beter besef van onze bewegingspatronen, onze gewoonten en onze mogelijkheden.

Groepslessen: tijdens deze lessen bewegen we binnen de grenzen van ons eigen comfort op dezelfde nieuwsgierige wijze als een kind het eigen lichaam, de wereld en alle mogelijkheden ontdekt. De lessen lokken een doelmatiger gebruik van ons lichaam uit, met als effect een lichter en gemakkelijker bewegen.
 
Individuele les: we gebruiken dezelfde principes als bij de groepslessen op zoek naar welke unieke manieren van bewegen er zijn voor de persoon en wat het beste werkt. Het werken binnen grenzen van comfort en het gewaarworden van onszelf op andere manieren dan gewoonlijk wordt hier ook toegepast. Nu in een, één op één situatie met ‘hands on’.
 
Katheline Rotte
zacht~zinnig~bewegen
www.zachtzinnigbewegen.nl 
zie daar het contact formulier
of sms of app 06 - 20509603
​​Locaties : ​
Individuele lessen vinden plaats op 
Integraal gezondheidscentrum de Vrijstad
Godfried Bomansstraat 2, 4103 WR Culemborg
Zacht~Zinnig~Bewegen Turkooislaan 35, 3523 GK Utrecht 
Groepslessen op: Het Hof 9,  4104 BT Culemborg
Zacht~Zinnig~Bewegen Turkooislaan 35, 3523 GK Utrecht 
Feldenkrais Centrum Utrecht : 1e Atjehstraat 2  3531 SK Utrecht 

Meer informatie over Feldenkrais in Nederland : www.feldenkrais.nl
Copyright © 2019 Zacht~zinnig~bewegen, All rights reserved.


Wil je iets veranderen of je uitschrijven?
Je kunt hier je gegevens aanpassen of je uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp