Copy
Bekijk deze email in je browser
Zacht~Zinnig~Bewegen - Feldenkraislessen Culemborg

7 maart 2018 start er weer een nieuw blokje van 4 lessen in Culemborg : woensdagnamiddag 17:15 uur.
Omdat Katheline een enkelfractuur heeft start er nu nog geen les om 20:00 uur.
Kom je ook een keer meedoen om 17.15 uur?
Stuur dan een e-mail of sms: 06 - 20509603
Het is fijn als je deze mail doorstuurt naar mogelijk geintereseerden. 
Share
Tweet
Forward

Laat je verrassen door een nieuwe docent 


Als je in het nieuwe jaar eens anders aandacht aan je lichaam wilde geven, dan kun je feldenkrais groepslessen nu in Culemborg op woensdagnamiddag gaan volgen. Er worden ook in Utrecht op dinsdagavond in Lombok, les gegeven. Soms geven we korte cursussen in de stad Utrecht of op aanvraag elders. b.v. in April zullen er vier lessen zijn op woensdag ochtend vanaf 9.30 uur in Utrecht Lunetten. 

De komende lessen in maart worden gestart door Wilhelmien Pierik en zij sluit aan bij wat ze denkt dat de groep nu nodig heeft. Er is dus geen vooraf bepaald thema voor maart.  Katheline die in de loop van maart de lessen weer hoopt over te nemen merkt tijdens de revalidatie veel baat te hebben bij haar lichaamsbewustzijn door Feldenkrais.

De Feldenkrais methode werkt aan bewegingssouplesse van je hele lichaam en deze wordt vergroot door je lichaam slimmer te gebruiken. Iedere les start met een "dagelijkse beweging" en aan het eind van de les komt die weer terug. Vaak is deze beweging dan veel soepeler, lichter of duidelijker geworden. Of je nu flink stijf bent of hyper-mobiel, tijdens de lessen zal je inzoomen op hoe je je lichaam gebruikt. Je leert jouw patronen herkennen en zult merken dat je meer subtiele bewegingsmogelijkheden gaat vinden en daardoor jezelf kunt ontlasten en versterken. 

Als de woensdagnamiddag of -avond je lastig uitkomt, je kunt dus ook in Utrecht dinsdagavond in Lombok groepslessen volgen of eens uitproberen. Of je maakt een afspraak voor een individuele les.

De Feldenkrais lessen in Culemborg worden nu gegeven door Wilhelmien Pierik, ook bij haar kun je terecht voor individuele lessen. Katheline Rotte zien jullie weer als ze voldoende is hersteld. 

Een proefles is € 7. Als je al eerder bent geweest bij een les van ons, maar iemand anders nieuw meeneemt, betaal je ook allebei maar € 7, in plaats van € 14. Klik op link voor alle informatie over kosten.
Groepslessen op woensdag namiddag in Culemborg
Data                            
 
Adres 
Tijd

Docent
Woensdagnamiddag, bij voldoende aanmeldingen start er in de toekomst ook een groepsles 's avonds om 20.00 uur.
Godfried Bomansstraat 2 , 4103 WR Culemborg
17.15 uur tot 18.30 uur (deur open om 17:10 uur)
Wilhelmien Pierik tot Katheline is hersteld
Groepslessen op dinsdagavond in Lombok
Data                            
Waar 
Adres 
Tijd
Docent
Elke dinsdagavond
Feldenkrais Centrum Utrecht
1e Atjehstraat 2, 3531 SK Utrecht
19.30 uur tot 20.45 uur (deur open om 19:20 uur)
Mirjam ten Brinke tot Katheline is hersteld
Kosten voor de lessen
Kosten 10 lessen

Kosten serie 4 lessen
Kosten losse les
Kennismakingstarief

Extra

Betaling naar 
Aanmelden of info
Docent    
€ 100 strippenkaart (binnen 12 lesweken 10 lessen gebruiken) dit geld voor Culemborg
€ 50 
€ 14 per les 
Serie van 4 lessen voor € 40  
Losse kennismakingsles € 7
Als je iemand nieuw meeneemt, betaal je allebei maar € 7
NL24 INGB 0001004411 E.H. Rotte  inz Origo
zachtzinnigbewegen@gmail.com
Wilhelmien Pierik  tot Katheline Rotte is hersteld
Ook op Facebook vind je meer informatie over deze lessen Feldenkraislessen-Utrecht. "Like" deze pagina daar en dan krijg je regelmatig een reminder met de les-thema's.

Wil je deze informatie doorsturen aan mogelijk geïnteresseerden? Ook kan je het facebook evenement van de les delen of er vrienden voor uitnodigen. Zo kunnen meer mensen de prettige effecten ervaren van deze lessen. Wil je deze mails niet ontvangen dan kan je onder aan deze email jezelf afmelden. Hopelijk tot op een les in maart.
 
met vriendelijke groeten 
Katheline Rotte  
Over Feldenkrais en zijn methode

Moshe Feldenkrais legde de basis voor de naar hem genoemde methode in de jaren 30 van de vorige eeuw. Hij studeerde mechanica en natuurkunde in Parijs en promoveerde daar aan de Sorbonne in toegepaste fysica. Feldenkrais was een enthousiast voetballer en meester in oosterse gevechtskunsten. In deze omgeving, boordevol wetenschap en sport, groeide zijn interesse voor het functioneren van ons zenuwstelsel, in het bijzonder bij het bewegen en leren leren. Een hardnekkige knieblessure - die hem beperkte in zijn functioneren - bracht Feldenkrais ertoe zelf een behandelmethode te ontwikkelen.
“What I’m after isn’t flexible bodies, but flexible brains. What I’m after is to restore each person to his human dignity. ”
De Feldenkrais Methode wordt gebruikt om:
  • met aandacht te bewegen
  • behendigheid te ontwikkelen en flexibiliteit te bevorderen of te behouden
  • blessures of beroepsklachten te voorkomen of te verminderen
  • zintuiglijke waarneming te verscherpen 
  • het leervermogen van ons intelligente lichaam te verbeteren
De Methode wordt toegepast in individuele lessen (Functionele Integratie) én in groepslessen (Awareness Through Movement of wel Bewustworden door Bewegen). Door rustig uitgevoerde, niet-alledaagse bewegingen ervaren wij onszelf anders dan gewoonlijk en krijgen we een beter besef van onze bewegingspatronen, onze gewoonten en onze mogelijkheden.

Groepslessen: tijdens deze lessen bewegen we binnen de grenzen van ons eigen comfort op dezelfde nieuwsgierige wijze als een kind het eigen lichaam, de wereld en alle mogelijkheden ontdekt. De lessen lokken een doelmatiger gebruik van ons lichaam uit, met als effect een lichter en gemakkelijker bewegen.
 
Individuele les: we gebruiken dezelfde principes als bij de groepslessen op zoek naar welke unieke manieren van bewegen er zijn voor de persoon en wat het beste werkt. Het werken binnen grenzen van comfort en het gewaarworden van onszelf op andere manieren dan gewoonlijk wordt hier ook toegepast, echter hier in een één op één situatie met ‘hands on’.
 
Katheline Rotte
zacht~zinnig~bewegen
sms of Whapp 06 - 20509603
 
 
​Locaties : ​Godfried Bomansstraat 2 4103 WR Culemborg
Feldenkrais centrum Utrecht : www.feldenkraisutrecht.nl 
Meer informatie over Feldenkrais in Nederland : www.feldenkrais.nl
Copyright © 2018 Zacht~zinnig~bewegen, All rights reserved.


Wil je iets veranderen of je uitschrijven?
Je kunt hier je gegevens aanpassen of je uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp