Copy
Bekijk deze email in je browser

Nieuwsbrief maart 2019:  Maart roert zijn staart. 

Zacht~Zinnig~Bewegen - Feldenkrais Culemborg
EEN JAAR LATER

De lessen worden even vervangen door Wilhelmien Pierik . Omdat jullie docent Katheline Rotte een herstel operatie krijgt. Alle pinnen schroeven en plaatwerk wat in februari 2018 werd geplaatst worden nu uit haar enkel gehaald. Mocht je lessen willen inhalen dan kan dat de 19e maart 19.30 uur in Feldenkraiscentrum Utrecht. Die les geeft Louise Marius. Een overzicht van wanneer normaal lessen worden gegeven op verschillende tijden en locaties ook in Utrecht vind je hier.
 
THEMA MAART: 

De eerste les is voorbij en ging over hoe makkelijker omkijken in het verkeer wordt als we de wervelkolom overal mobiliseren.  Welke lessen Wilhelmien gaat geven laat ik aan haar. De laatste week van maart hoop ik zelf weer les te geven over zitten en bewegen vanuit het staartbeen. In april wil ik de verbinding naar de kruin en de handen in dagelijkse handelingen opbouwen.   

Langzame zachte bewegingskwaliteiten hebben een groots effect. Gun jezelf de rust en souplesse die je zal ervaren in deze lessen. Het levert je meer lichaamsbesef op en je voelt je vrijer en vitaler. Wordt dit je oplaadmoment van de week? Begin, meld je aan. 
 
MEER INFORMATIE

Wil je kennismaken met lessen elders in Nederland, kijk dan op deze webpagina van Feldenkrais. Daar vind je alle Feldenkrais practitioners in Nederland. 
 

In de Cesar Feldenkrais praktijk Pierik, adres: Het Hof 9, 4104 BT Culemborg worden wekelijkse groepslessen Feldenkrais gegeven nu even door Wilhelmien Pierik maar normaal door Katheline Rotte. Welkom woensdagnamiddag van 17:15 uur tot  maximaal 18.30 uur.
Kom je een thema blokje meedoen? Je kunt ook een losse les volgen of je voor 10 lessen opgeven, dan les je tot begin juni.
Stuur een e-mail of sms: 06 - 20509603
Naar de website van Zacht~Zinnig~Bewegen
deel
tweet
stuur door

Zacht zinnig bewegen laat je langzaam bewegen.

Waarnemen met je zintuigen, is proeven en tasten naar hoe je bewegingen bijvoorbeeld je gewicht in beweging brengt. Kun je de beweging die ontstaat, als je gewicht in beweging is gekomen volgen en waarnemen? Of juist onderzoeken hoe het eerste begin van de beweging aarzelend of vloeiend gaat. We bewegen vaak makkelijk sneller dan we kunnen waarnemen. In deze lessen oefenen de waarneming van onze bewegingen door langzaam te bewegen. Prachtig is, dat jou beeld over hoe je denkt dan je beweegt door langzaam te bewegen steeds wordt bijgesteld. Hierbij wordt je in de lessen systematisch geholpen de feedback van je waarneming te proeven. De veranderingen in de adem, de drukverschillen, waar je verkort en waar je verlengt. Kortom zo leer je steeds makkelijker zien wat je als waar kunt aannemen. Jou gewicht vindt steeds op een andere millimeter steun zoals waarneembaar in je voetzool bij de afwikkeling van de voet. Zittend zoek je in je lengteas / je loodlijn via je skelet hoe dit werkt met jouw balans op je zitbotten. Subtieler leren luisteren in beweging geeft sensaties waarbij je steunende skelet je stevigheid geeft en je minder energie nodig hebt voor alledaagse handelingen.  

En voor veel mensen is het met verschillende delen van het lichaam kunnen starten met bewegingen een eye-opener. Ervaar dat bewegingen tegelijk kunnen starten of net na elkaar en dat zo de arbeid beter wordt verdeeld over meer gewrichten.

Gun jezelf de rust en souplesse die je zal ervaren tijdens en door deze lessen. Na de lessen kun je vaak zittend of staand vrijer bewegen. 

We zoeken naar gemak en plezier in bewegen en vaak helpen langzame gewichtsverplaatsingen het makkelijker loslaten van teveel spierspanning. Iedere Feldenkraisles wordt ingezoomd en weer uitgezoomd naar je totale lichaam(sbeeld). 

Hieronder de ervaring van iemand die Feldenkrais lessen volgde " Elke keer na de les ben ik verbaasd over hoe anders ik op de fiets zit. Mijn hele rug is soepeler. Vaak gaat alles een tijdje met meer gemak."

Door verschillende lessen achter elkaar te volgen krijg je het beste een beeld van wat Feldenkrais voor je kan betekenen, maar de lessen zijn ook als losse lessen te volgen.

Ik probeer elke maand een nieuw thema en een nieuwsbrief te sturen. Deze thema's sluiten vaak op elkaar aan, dus als je verschillende korte cursussen achter elkaar mee doet krijg je meer inzicht in hoe je soepel kunt blijven met gemak. Sommige deelnemers vullen de groepslessen aan met een of een paar individuele behandelingen per jaar. Het starten met een individuele les kan ook wat je wilt gaan leren verhelderen. 

Ken jij de Feldenkrais groepslessen in Culemborg op woensdagnamiddag al? Als je vaker op deze manier aandacht aan je lichaam wil geven, of lessen wilt inhalen: er zijn ook lessen op dinsdag- en woensdagochtend in Utrecht Hoograven en op dinsdagavond in Utrecht Lombok. Je kunt in overleg lessen inhalen op andere locaties. Ook kunt je een afspraak maken voor een individuele les in Culemborg of Utrecht.

Op aanvraag kunnen er ook korte cursussen gegeven worden op andere locaties.

De Feldenkrais methode werkt aan bewegingssouplesse van je hele lichaam en deze wordt vergroot door je lichaam slimmer te gebruiken. Iedere les start met een "dagelijkse beweging" en aan het eind van de les komt die weer terug. Vaak is deze beweging dan veel soepeler, lichter of duidelijker geworden. Of je nu flink stijf bent of hyper-mobiel, tijdens de lessen zal je inzoomen op hoe je je lichaam gebruikt. Je leert jouw patronen (h)erkennen en zult merken dat je meer subtiele bewegingsmogelijkheden gaat vinden en daardoor jezelf ontlast en versterkt. 

Een kenningsmakings-groepsles kost € 7. Als je al eerder bent geweest bij een les van ons, maar iemand anders nieuw meeneemt, betaal je allebei maar € 7, in plaats van € 14. Zie verderop meer informatie over de kosten.

Groepslessen op woensdag namiddag in Culemborg
Data                            
Adres 
Tijd
Docent
Woensdagnamiddag
Het Hof 9   2  4104 BT Culemborg
17.15 uur tot 18.30 uur (deur open om 17:10 uur)
Katheline Rotte.
Groepslessen op dinsdag- & woensdagochtend in Hoograven Utrecht
Data
Waar 

Tijd
Docent
Dinsdag en Woensdagochtend
Studio Zacht~Zinnig~Bewegen Feldenkrais 
Turkooislaan 35 3523 GK Utrecht 
9.30 uur tot 10.45 uur (deur open om 9:20 uur)
Katheline Rotte
Groepslessen op dinsdagavond in Lombok Utrecht
Data                            
Waar
Adres 
Tijd
Docent
Dinsdagavond
Feldenkrais Centrum Utrecht
1e Atjehstraat 2, 3531 SK Utrecht
19.30 uur tot 20.45 uur (deur open om 19:20 uur)
Katheline Rotte of Louise Marius
Kosten voor de lessen
Kosten 10 lessen


Kosten serie 4 lessen
Kosten losse les
Kennismakingstarief

Extra

Individuele lessen

Betaling naar rekeningnr

Aanmelden of info
Docent    
€ 100 voor 10 lessenkaart (binnen 11 lesweken 10 lessen gebruiken), dit geldt voor Culemborg.
€ 50 
€ 14 per les 
Serie van 4 lessen voor € 40  
Losse kennismakingsles € 7
Als je iemand nieuw meeneemt, betaal je allebei maar € 7
€ 45 

NL76 RABO 0329474901 E.H. Rotte onder vermelding: ZZB, Locatie, Naam voor- en achternaam deelneem(st)er, Data lessen/start datum 10 lessenkaart, 4 lessen kaart voor gekozen maand
zachtzinnigbewegen@gmail.com
Katheline Rotte
Ook op Facebook vind je meer informatie over deze lessen.  Feldenkraislessen-Utrecht. "Like" deze pagina als je wilt en daar lees je ook regelmatig over welk les thema er aan komt en soms wordt een reminder met de les-thema's gestuurd.
Wil je deze nieuwsbrief of Facebook evenementen delen? Hierdoor kunnen meer mensen de prettige effecten ervaren van deze lessen. 

Als je deze mails wilt blijven ontvangen gaan we er vanuit dat je akkoord bent met hoe de gegeven in het mailchimp programma zijn opgeslagen. En dat de gegevens nooit met anderen zullen worden gedeeld. Wil je de mails niet meer ontvangen dan kan je onder aan deze email jezelf afmelden. 

Hopelijk tot ziens op een groeps- of individuele les.
 
met vriendelijke groeten 
Katheline Rotte  
Over Feldenkrais en zijn methode

Moshe Feldenkrais legde de basis voor de naar hem genoemde methode in de jaren 30 van de vorige eeuw. Hij studeerde mechanica en natuurkunde in Parijs en promoveerde daar aan de Sorbonne in toegepaste fysica. Feldenkrais was een enthousiast voetballer en meester in oosterse gevechtskunsten. In deze omgeving, boordevol wetenschap en sport, groeide zijn interesse voor het functioneren van ons zenuwstelsel, in het bijzonder bij het bewegen en leren leren. Een hardnekkige knieblessure - die hem beperkte in zijn functioneren - bracht Feldenkrais ertoe zelf een behandelmethode te ontwikkelen.“What I’m after isn’t flexible bodies, but flexible brains. What I’m after is to restore each person to his human dignity. ”
De Feldenkrais Methode wordt gebruikt om:
  • met aandacht te bewegen
  • behendigheid te ontwikkelen en flexibiliteit te bevorderen of te behouden
  • blessures of beroepsklachten te voorkomen of te verminderen
  • zintuiglijke waarneming te verscherpen 
  • het leervermogen van ons intelligente lichaam te verbeteren
De Methode wordt toegepast in individuele lessen (Functionele Integratie) én in groepslessen (Awareness Through Movement of wel Bewustworden door Bewegen). Door rustig uitgevoerde, niet-alledaagse bewegingen ervaren wij onszelf anders dan gewoonlijk en krijgen we een beter besef van onze bewegingspatronen, onze gewoonten en onze mogelijkheden.

Groepslessen: tijdens deze lessen bewegen we binnen de grenzen van ons eigen comfort op dezelfde nieuwsgierige wijze als een kind het eigen lichaam, de wereld en alle mogelijkheden ontdekt. De lessen lokken een doelmatiger gebruik van ons lichaam uit, met als effect een lichter en gemakkelijker bewegen.
 
Individuele les: we gebruiken dezelfde principes als bij de groepslessen op zoek naar welke unieke manieren van bewegen er zijn voor de persoon en wat het beste werkt. Het werken binnen grenzen van comfort en het gewaarworden van onszelf op andere manieren dan gewoonlijk wordt hier ook toegepast. Nu in een, één op één situatie met ‘hands on’.
 
Katheline Rotte
zacht~zinnig~bewegen
sms of Whapp 06 - 20509603
​Locaties : ​
Integraal gezondheidscentrum de Vrijstad
Godfried Bomansstraat 2, 4103 WR Culemborg
Het Hof 9,  4104 BT Culemborg
Zacht~Zinnig~Bewegen Turkooislaan 35, 3523 GK Utrecht 
Feldenkrais Centrum Utrecht : www.feldenkraisutrecht.nl 
Meer informatie over Feldenkrais in Nederland : www.feldenkrais.nl
Copyright © 2019 Zacht~zinnig~bewegen, All rights reserved.


Wil je iets veranderen of je uitschrijven?
Je kunt hier je gegevens aanpassen of je uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp