Copy
Open de nieuwsbrief in uw browser
Verdiepende module P&C-cyclus voor gemeentelijke rekenkamer(commissies)

Details

  • Datum: 18 december van 10.00 - 15.00 uur met een lunchpauze van 1 uur.
  • Type bijeenkomst: Webinar via Zoom
  • Aanmelden: Klik hier voor het aanmeldformulier
  • € 75,00 voor leden van NVRR en € 100,00 voor niet-leden van NVRR.

In de verdiepende module P&C-cyclus maakt u kennis met alle onderdelen van de P&C-cyclus van uw gemeente en krijgt u inzicht hoe u deze als gemeentelijke rekenkamer(commissie) kunt benutten. 

In deze module staat de P&C-cyclus centraal en krijgt u op hoofdlijnen inzicht in hoe u de bijbehorende documenten van de P&C cyclus als rekenkamer(commissie kunt lezen en benutten.

U krijgt inzicht in de functie van de P&C cyclus en aan de hand van de P&C-cyclus voor begroten en verantwoorden leert hoe de financiën van uw gemeente op hoofdlijnen zijn opgebouwd.

Verder krijgt u bij elke fase van de P&C-cyclus aan de hand van een actieve oefening inzicht hoe u als rekenkamer(commissie) deze fase kunt benutten.

Na afloop van de cursus kunt u de stukken van de P&C-cyclus begrijpen en beredeneren welke instrumenten u kunt om raadsleden te ondersteunen in hun kaderstellende en controlerende rol.

De verdiepende module P&C-cyclus is gericht op de leden en ondersteunende staf van gemeentelijke rekenkamer(commissies).

Deze module zal digitaal plaatsvinden in 2 interactieve sessies van elk 2 uur op 18 december via Zoom. De cursus vindt begint om 10.00 uur en zal om 15.00 uur afgelopen zijn. Er is een lunchpauze van 1 uur.

Docent: De module zal worden verzorgd door dr. Sjoerd Keulen. Sjoerd is expert onderzoeker bij de Algemene Rekenkamer en bestuurslid van de rekenkamer Utrecht. Daarvoor was hij universitair docent Begrotingsbeleid en Financieel Management aan de Erasmus Universiteit, onderzoeker voor de parlementaire enquête woningcorporaties en senior adviseur op het ministerie van Financiën.

Aanmelden voor webinar

Agenda

Tweet
Forward
Copyright © 2020 NVRR, All rights reserved.


Stel hier uw voorkeuren in of meld u af voor onze nieuwsbrief 

Email Marketing Powered by Mailchimp