Copy
NIEUWSBRIEF 2017 - Nummer 7

Inhoud

ALV NVRR en mini-congres 

Op vrijdag 24 november a.s. organiseert de NVRR haar Algemene Ledenvergadering met aansluitend een mini-congres over twee interessante onderwerpen bij Mammoni op de Mariaplaats in Utrecht.

De stukken voor de ledenvergadering worden twee weken voor de vergadering gepubliceerd in de agenda op de website.

In het middagprogramma krijgt u onder andere antwoord op de vragen:

  • Hoe moeten wij als rekenkamers omgaan met persoonsgegevens na de implementatie AVG?
  • Wat komt erbij kijken en wat verandert er voor onze manier van onderzoek?

Tweede Spotdag van rekenkamers

Lokale rekenkamer(commissie)s, allen lid van de NVRR, en de Algemene Rekenkamer gaan samen verkennen wat burgers willen weten over publieke uitgaven van hun gemeente en de resultaten die daarmee bereikt worden. De benodigde informatie wordt in de maand november verzameld door lokale rekenkamer(commissie)s in 13 verschillende gemeenten.

Lees hier meer over de Spotdag >>

Nieuw model voor het meten van Doorwerking

In 2015 ontwikkelde de werkgroep Kwaliteitszorg van de NVRR het stappenplan en het cirkelmodel om de doorwerking van rekenkamers te meten.
Het cirkelmodel onderscheidt zes cirkels: agenderen, bespreken, besluiten, implementeren, effectueren en extern verantwoorden. Op verzoek van de NVRR heeft een aantal rekenkamers het stappenplan getest en hun feedback daarop gegeven. Op basis van de ervaringen is een nieuw model ontwikkeld.

Lees verder op de website >>

Terugblik Samenwerkingsdag: Versterk je werk!

Op 12 oktober was het zover: de dag dat lokale rekenkamers, rekenkamercommissies en de Algemene Rekenkamer gezamenlijk inspiratie en kennis op deden. Enerzijds was dat met werkinhoudelijke workshops over bepaalde onderzoekgebieden en (onderzoeks)tools waarmee is geëxperimenteerd, anderzijds waren er ook workshops die erop gericht waren om je als persoon te versterken in je werk.

Lees de complete terugblik hier >>

3D-denktank

De digitale publicatie van het 3D-informatiedocument volgt. Met de Inspectie SWZ vullen we de mogelijkheden voor een samenwerkingspilot in.  

De volgende 3D-denktank is op vrijdagmiddag 3 november a.s. van 13.00 tot 15.15 uur bij Vergadercentrum Vredenburg in Utrecht, waarbij we de publicatie van de RoB Zorg voor samenhangende zorg bespreken.

Geïnteresseerd in de samenwerkingspilot met ISWZ en/of de 3D-denktank op 3 november? Meldt u aan bij info@nvrr.nl.

Omgevingswet

Ondanks het uitstel van de Omgevingswet gaat de kring voortvarend van start. Degene die zich hiervoor hebben opgegeven, ontvangen binnenkort een datumprikker voor een bijeenkomst.

Wilt u aansluiten? Geef u op bij info@nvrr.nl.

Landelijke Kenniskring

De laatste bijeenkomst op 12 september over o.m. informatieveiligheid leverde zoals altijd een levendige discussie op in een te kort tijdsbestek. Het verslag leest u hier.

Op 12 december is de volgende bijeenkomst in Utrecht. Een aantal onderwerpen hiervoor is al genoemd, zoals het Rekenkamerkompas en mogelijk is er meer te vertellen over de ontwikkeling van de website.

De kenniskring is van en voor de leden dus graag ontvangen wij jullie input voor een thema, een aansprekend voorbeeld of juist een alarmbel waar wij het over moeten hebben. Mail gerust info@nvrr.nl en wij kijken hoe het allemaal in te passen is al dan niet met een bevlogen spreker. De bijeenkomsten voor 2018 vindt u hier.

Conferentie Toekomst publiek vastgoed

De Algemene Rekenkamer organiseert op donderdag 16 november in Utrecht een conferentie over publiek vastgoed.

Deze dag is een bezoek waard wanneer je een onderzoek naar lokaal vastgoed overweegt of wellicht al gestart bent. Sprekers zijn Adri Duivesteijn en Wendy Verschoor, die ingaan op kansen voor publiek vastgoed en vastgoed- en risicomanagement. Op het programma staan workshops over bijvoorbeeld de beleidseffectiviteit van maatschappelijk vastgoed, ‘vastgoed op de kaart’ (over het delen van vastgoedinformatie) en het voorkomen van vastgoeddebacles. 

Lees meer en schrijf u in >>

01-11-2017  Spotdag 2017
03-11-2017  Driedaagse Leergang "Beleidsonderzoek met Impact"
03-11-2017  Bijeenkomst 3D-denktank
10-11-2017  Najaarscongres Kring Noord
16-11-2017  Vastgoedconferentie Algemene Rekenkamer
24-11-2017  ALV en mini-congres NVRR
28-11-2017  Congres 'Data gedreven Beleidsontwikkeling' 
12-12-2017  Bijeenkomst Landelijke Kenniskring  
27-03-2018  Cursus Rekenkameronderzoek 2018

Copyright © 2017 NVRR, All rights reserved.


Stel hier uw voorkeuren in of meld u af voor onze nieuwsbrief 

Email Marketing Powered by Mailchimp