Copy
Open de nieuwsbrief in uw browser
NIEUWSBRIEF 2019 - Nummer 5

Inhoud

Goudvink 2019

Heeft uw rekenkamer(commissie) in 2018-2019 een goed en belangwekkend rapport opgeleverd en daarmee de rol van de gemeenteraad, provinciale staten of waterschapsbestuur versterkt? Of heeft uw rekenkamer(commissie) een product opgeleverd waarmee onder andere voor de burger de transparantie van het decentrale bestuur is vergroot? Is uw rekenkamerrapport van uitmuntende kwaliteit en heeft het doorwerking gehad in het decentrale bestuur? Meld uw rapport dan nog aan voor de Goudvink 2019, de prijs van de NVRR voor het beste rekenkamerrapport, door een vakjury toegekend. De inzendingstermijn sluit 1 augustus.

Voor meer informatie en de aanmeldprocedure ga naar www.nvrr.nl/goudvink.

Oproep: als u rekenkamerrapporten mee wil lezen en beoordelen in de maanden augustus-september, meld u dan aan door een bericht te sturen naar goudvink@nvrr.nl.

Lees meer

Enquête minicongres NVRR 190919

Op donderdagmiddag 19 september 2019 (190919) ´s Hertogenbosch organiseert meet up Brabant (informeel netwerk rekenkamers uit Brabant) namens de NVRR een minicongres voor iedereen met als thema: ´regionale opgaven´; hoe organiseren we regionaal rekenkameronderzoek en wat kunnen we leren uit opgedane ervaringen zoals bijvoorbeeld bij Agrifood Capital. Dus hou 190919 in de middag vrij en geef je op (geen kosten). 

Om aan te sluiten op uw ervaringen  hebben we een korte enquête opgesteld. De resultaten nemen we uiteraard mee in de verdere vormgeving van het definitieve programma op 190919. Tijdens het minicongres op 190919 presenteren we de resultaten.

Inschrijfformulier en enquête

Doe mee-onderzoek

In overleg met het College van de Rechten van de Mens, onderzoekt de NVRR hoe gemeenten in hun beleid over het sociaal domein invulling geven aan het VN-verdrag handicap. Een 40-tal rekenkamers heeft hiervoor gemeentelijke beleidsplannen opgevraagd en laten toetsen aan een analysekader. In totaal gaat het om een analyse van het beleid van 47 gemeenten. 

Het analysekader is opgesteld door onderzoekers die door de NVRR zijn aangezocht. Iedere deelnemende rekenkamer(commissie) krijgt een rapport met de belangrijkste uitkomsten, in vergelijking met het totaal van de deelnemende gemeenten. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan deze lokale rapportages. De uitkomsten gaan over het inclusiebeleid in het algemeen en het sociaal domein in het bijzonder. De verwachting is dat de deelnemers nog in juli de lokale rapportages toegestuurd krijgen.

Ook komt er een landelijke rapportage met hierin de geaggregeerde gegevens van de deelnemende gemeenten. De NVRR zal deze samen met het College voor de Rechten van de Mens openbaar maken. Rekenkamer(commissie)s die nog niet hebben deelgenomen maar alsnog de beleidsscan willen (laten) uitvoeren kunnen na deze publicatie het analysekader ontvangen. Nadere informatie volgt op de website van de NVRR.

Datum Bijeenkomst Plaats
19-09-2019 Minisymposium meet up Brabant: regionale opgaven ´s Hertogenbosch
29-11-2019 Mini-congres in het Noorden Nog niet bekend
Tweet
Forward
Copyright © 2019 NVRR, All rights reserved.


Stel hier uw voorkeuren in of meld u af voor onze nieuwsbrief 

Email Marketing Powered by Mailchimp