Copy

Kwartiermaken in het Natuurkwartier

Aan de rand van Stadspark Oudegein ligt het Natuurkwartier Nieuwegein. Op dit gebied, ter grootte van 6 hectare vind je onder andere kinderboerderij IJsselstee, het Milieu Educatie Centrum, museum Warsenhoeck, een natuurspeeltuin, de poldermolen en een Proevtuin.

De gemeente wil samen met partners dit unieke gebied naar een nieuwe fase brengen, zodat meer mensen in Nieuwegein en zeker ook daarbuiten hier kunnen recreëren, leren en werken. On(t)roerend Goed begeleidt dit proces. Hiervoor werken we ook samen met studioMAEK. Inmiddels liggen er drie uitgewerkte denkmodellen die getoetst worden bij partners, participanten, vrijwilligers, omgeving en gemeente.

Lees meer
Proefboerderij Haverkamp: een gemengd bedrijf voor toekomstboeren

In onze vorige nieuwsbrief hebben wij geschreven over onze prijswinnende inzending van Brood en Spelen: Proefboerderij Haverkamp. De boerderij geeft startende agrarische- en plattelandsondernemers (toekomstboeren) een kans om betaalbaar te starten door huur van woning, grond en bedrijfsgebouwen. Samen vormen de zelfstandige ondernemers een gemengd agrarisch bedrijf.
 
In een multidisciplinair team met de boer, conceptontwikkelaars en (landschaps)architecten toetsen we het radicale idee, zoals de jury omschrijft, op haalbaarheid. Het doel is een ambitieus, maar realistisch concept dat op termijn een blauwdruk kan zijn voor anderen. Het is een alternatief op het gebied van het reguliere stoppen met boeren, bedrijfsopvolging en/of erftransformaties.
Lees meer

Groens Paradijs is bijna klaar voor de eerste locatie
Een interview met Onno Kamphuis partner van On(t)roerend Goed en aanjager van Groens Paradijs.
 
Hallo Onno, zou je ons mee willen nemen in het gedachtegoed achter Groens Paradijs?
Groens Paradijs kan je eigenlijk op verschillende manieren bekijken.
  1. Een hele prettige leef- en woonomgeving voor mensen met een aandacht vraag.
  2. Een organisatie waar studenten (MBO en HBO) het voor een heel groot gedeelte voor het zeggen hebben. Dit samen met professionals én de bewoners.
  3. Ook een organisatie waar de studenten al in een vroegtijdig stadium met elkaar leren samenwerken en dat interprofessioneel.
 Lees hier het hele interview
Eerste bewoner Villa Monte ontvangt de sleutel
Villa Monte is ons vernieuwende co-living concept voor young professionals. De eerste bewoners hebben de sleutel ontvangen.

In een prachtige wijk in Amersfoort kunnen zij een micro appartement met community ruimten huren in een gerenoveerde historische villa.


Bekijk project
On(t)roerend Goed bestaat twee jaar!
Twee jaar On(t)roerend Goed, dat vieren we. Tegelijkertijd kijken we vooruit, met nieuwe ideeën voor innovatieve woonconcepten.
 
Zelf de kracht van On(t)roerend Goed ervaren?

Toekomstbestendig wonen!

Onze deur staat altijd open! Vanuit onze kantoorruimte op de Amerberg realiseren wij dagelijks woondromen. U bent van harte welkom voor een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden van uw project te bespreken. Direct contact opnemen.

volg ons op Twitter | vind ons leuk op Facebook | Linkedin

On(t)roerend Goed Nieuwsbrief
Copyright 2018 On(t)roerend Goed, alle rechten voorbehouden.
U ontvangt deze e-mail omdat u een contactpersoon bent van On(t)roerend Goed.
Het tweede plaatje in deze nieuwsbrief is vrij te gebruiken, maar blijft eigendom van Freepik.com.

Ons adres is:
Anna Paulownalaan 17
3818 GB Amersfoort
Tel. 033-2022568

toevoegen aan adresboek | uitschrijvenThis email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
On(t)roerend Goed · Smallepad 32 · Amersfoort, 3811 MG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp