Copy
Dit is de halfjaarlijkse nieuwsbrief van de Stichting Quality Centre Malawi (v/h QC Vluchtelingenvrouwen)
View this email in your browser
Beste vriend(inn)en,

Sinds twee jaar steunt Stichting Quality Centre projecten van de Window of Hope Foundation in Malawi. De WoHF is een initiatief van Mary Sibande uit het district Mangochi, ten zuiden van het Lake Malawi. Zij verleent hulp aan moeder en kind, zorgt voor de opvang van weeskinderen en hun educatie.
De Stichting QC Malawi heeft de WoHF geholpen met bijdragen voor vier kindercentra, ambulancefietsen, een training economic empowerment voor vrouwen, de aankoop van een stuk land en de maïsproductie.

Op dit moment lopen er verschillende projecten waarvoor we uw steun willen vragen.
Hollandse bollen voor het goede doel
Elk najaar verkopen we biologisch geteelde bloembollen. Dit jaar voor het kindercentrum in Chitowa. Dit is een Wilde Ganzen Project, dat betekent dat elke euro die we ophalen door Wilde Ganzen wordt aangevuld met 50 cent. De zakjes bollen in verschillende soorten kosten €5 per stuk. Kijk hoe u aan deze actie mee kunt doen.
De Gouden Gans
Wilde Ganzen stelt €10.000 beschikbaar voor een project op het gebied van armoedebestrijding. Ons Community based child care centre is voor deze prijs genomineerd. Door uw stem op dit project maakt de WoHF kans op een extra bijdrage voor de kinderen in Malawi. Geef hen uw stem!
Landbouw
De WoHF heeft een stuk land dat bebouwd wordt om inkomsten voor de stichting te genereren. Na enkele mislukte oogsten is er nu met hulp van experts gestart met een nieuwe manier van maïs verbouwen. Lees meer.
Alfabetisering
In vervolg op het succesvolle project Economic Empowerment gaat de WoHF volgend jaar starten met een alfabetiseringsproject. De Tulongosoleje groep die een eenvoudige dorpsbank heeft opgericht wil graag leren lezen en schrijven om de activiteiten beter te kunnen beheren. Ook daarvoor is geld nodig. Voor deze en andere doelen vragen wij u om een eenmalige of regelmatige bijdrage. Zie hier onze donatiepagina.

Hartelijk dank, namens de WoHF!


 


 
Copyright © 2016 Stichting Quality Centre Malawi, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp