Copy
Rijne Energie Nieuws brengt het laatste nieuws over bewonerscollectief Rijne Energie voor duurzame energie opwek in Rijnenburg. 
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief

Infoavond Rijne Energie De Meern

Rijne Energie organiseert een informatieavond voor bewoners van Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn over zelf opwekken van duurzame energie in Rijnenburg. Kom je ook langs om kennis te maken met de mensen, de ideeen en meer te horen over de mogelijkheden om zelf energie op te wekken?

Wanneer: Maandag 20 februari 2017, inloop 19:30, start 19:45, einde 22:00
Waar: De Schalm, Oranjelaan 10, De Meern

Waar gaat de avond over?
Wil jij ook je eigen energie opwekken in Rijnenburg? Kom dan om kennis te maken met ons bewonersinitiatief. Op de avond komen de volgende onderwerpen aan bod:
- Waarom een bewonerscollectief? Wat zijn daar de voordelen van?
- Wat betekent het om zelf energie op te wekken?
- Hoe kan ik meedoen?

Verder komt aan bod
- Wat doet de gemeente (waar staan we, tijdlijn) en wat doen wij
- De wens en noodzaak voor grootschalige opwek (liefst 60.000 huishoudens)
- De mogelijkheden voor zonne-energie en voor windenergie in Rijnenburg
- De opbrengsten van de energieproductie voor lokale ontwikkeling en het gebied


Opzet van de avond
Een korte presentatie van Rijne Energie en daarna kun je per thematafel praten met mensen van ons initiatief. Onderwerpen: ruimtelijke ontwikkeling, gemeente/stadsgesprek, coöperatie, windmolens, zonnevelden, andere vormen van duurzame energie.

Volg de bijeenkomst op onze Facebookpagina.
Lees het artikel in Leidsche Rijn Nieuws.

Excursie en informatiemarkt 11 maart
Op zaterdag 11 maart van 10.00  tot 16.00 uur is er een informatiemarkt met de mogelijkheid om een kijkje te nemen in een windmolen en kennis te maken met zonnevelden. Ook vind je op deze markt informatie over diverse energie-onderwerpen, het stadsgesprek en het vervolg. De markt is er voor alle geïnteresseerden, dus ook als je niet wilt deelnemen aan het stadsgesprek. De locatie wordt binnenkort bekend gemaakt op de website van de gemeente Utrecht: www.utrecht.nl/rijnenburg.
Stadsgesprekken met de regio
De gemeente Utrecht organiseert het stadsgesprek met de regio in overleg met de gemeenten Nieuwegein en IJsselstein (vanwege de ligging van het gebied nabij Nieuwegein en IJsselstein). Het stadsgesprek met de regio vindt online plaats voor iedereen uit Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein die daar aan wil deelnemen. Zij voeren ook gesprekken op locatie. Voor deze gesprekken is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bij teveel aanmeldingen gaan ze loten. Meer informatie op www.utrecht.nl/rijnenburg.
Goede discussies op infoavond Nieuwegein
Tijdens onze informatieavond in Nieuwegein kwamen 20 mensen bij elkaar om rondom de thema's zonnevelden, windmolens, cooperaties en landschap met elkaar van gedachten te wisselen. Vooral de kaart van Rijnenburg trok veel aandacht: waar is plek voor zonnevelden, waar voor windmolens? Voorstanders, tegenstanders, en neutralen kwamen op deze avond met elkaar in contact wat zorgde voor openheid en duidelijkheid. Sommige omwonenden dachten dat er al windmolens gepland waren. Dit is uitdrukkelijk niet het geval: de gemeente Utrecht organiseert een open proces waarin dialoog over de vorm en locatie van duurzame opwek uitgangspunt is. Dat de gemeente en het bewonerscollectief duurzame energie opwekking willen, is een gegeven, gezien de huidige opwek in Utrecht van 3% en de doelstelling om klimaatneutraal te worden in 2030.
Help mee en laat Rijne Energie groeien

- word ambassadeur voor je eigen energie
- stuur deze mail door aan je vrienden
- volg ons op Twitter: @RijneEnergie
- Like ons op Facebook: Rijne-Energie
- meld je aan om actief mee te bouwen via Rijne.energie@gmail.com

Wij zijn er klaar voor. Voor onze eigen energie!
 
Copyright © 2017 Rijne Energie, All rights reserved.

Contact:
rijne.energie@gmail.com

Nieuwsbericht instellingen aanpassen?
Je kunt voorkeuren aangeven of uitschrijven.


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Rijne Energie · Postbus 19281 · Utrecht, Utrecht 53501 DG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp