Copy
Derde nieuwsbrief van Effectief Altruïsme Vlaanderen
View this email in your browser

Wie dit leest, leeft met de uitzonderlijke mogelijkheid om de wereld te verbeteren


EA Vlaanderen groeit. Onze studiedag en eerste meetups wisten heel wat mensen te engageren om het Effectief Altruïsme in de praktijk om te zetten.

Helaas is het lijden de wereld nog niet uit. Daarom plannen we ook de volgende maanden nog een resem activiteiten:
  • 13 maart in Halle: een Filopub met Stijn Bruers, georganiseerd door HuisvandeMens Halle. Meer info vindt u hier.
  • 14 april in V.O.C. Hasselt. Introductie Effectief Altruïsme (lezing) met o.a. Tobias Leenaert, in samenwerking met HuJo Hasselt. Alle info hier
  • 20 april in Mechelen. Introductie Effectief Altruïsme (lezing) met Stijn Bruers, in samenwerking met Vrijzinnig Centrum De Schakel. Later meer info hier.
  • 2 mei in STUK Leuven. Introductie Effectief Altruïsme (lezing) met o.a. Tobias Leenaert. Later meer info.
  • 9 mei in Brussel. Inspiratiedag Kleur bekennen met een workshop, voor iedereen in de onderwijssector. Inschrijven kan hier.
 

Onderwijs


Hoe lesgeven over Effectief Altruïsme? Hoe maken we onze ideeën bespreekbaar voor leerlingen? Hoe leerkrachten voorbereiden en ondersteunen met didactisch materiaal? De organisatie Kleur Bekennen nodigde ons uit op haar Inspiratiedag om antwoorden te formuleren op deze vragen.

Inzetten op toekomstige wereldverbeteraars lijkt zinvol. De volgende weken trekken Gert & Berg dan ook al naar secundaire scholen om het Effectief Altruïsme ‘effectief’ te onderwijzen. Eén van de didactische werkmiddel die ze hierbij gebruiken is The Giving Game.

Bij The Giving Game wordt een budget (effectief, niet hypothetisch) vrijgemaakt waarover de leerlingen moeten stemmen; welk goed doel krijg welk budget?
Niet alleen de uitkomst van het spel heeft hierbij onze aandacht, maar het aanzwengelen van het morele debat onder leerlingen zien wij als minstens zo belangrijk. Gert dit deed in het kader van zijn stage recent nog in The International School of Brussels.

 


De Nederlanders


Onze Nederlandse EA-collega’s zijn nu officieel een stichting. Tijdens de viering op 28 mei zal niemand minder dan Peter Singer de honneurs waarnemen.
Je kan je alvast pre-registreren hier. Wij gaan zeker, dus laat horen als je mee wil reizen. Check zeker ook eens hun website.


Tobias & Stijn


Er verschenen 2 filmpjes online over Tobias en zijn gedrag als Effectieve Altruïst: Zwijgen is Geen Optie en eentje gemaakt door vrijwilliger Jeroen in het kader van een onderwijsopdracht.
Stijn schreef dan weer een stuk over hoe Effectief Altruïsme zijn activisme beïnvloedt.
 

Dagen zonder Dierenleed


Carne vale, vaarwel aan het vlees. Carnaval zit er op en dus is het geweldige initiatief Dagen Zonder Vlees weer van start gegaan. Wie doet mee? Vervoeg dan onze groep op de pagina van Dagen zonder Vlees?  
Samen met onze Nederlandse collega’s publiceerden we ook nog dit stuk over waarom Dagen Zonder Vlees een goed idee is.

 
Omdat je dit hebt gelezen, leef je met de uitzonderlijke mogelijkheid om de wereld te verbeteren. Verspreid mee het Effectief Altruïsme. Klik hier om te weten hoe je kan helpen


 
Tobias Leenaert over o.a. Effectief Altruïsme in Zwijgen is Geen Optie
Copyright © *2017* *Effectief Altruïsme Vlaanderen*, All rights reserved.

Ons e-mailadres: flanders@eaglobalx.org

Hier kan je je uitschrijven


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Effective Altruism Flanders · Stropkaai 21 · Ghent 9000 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp