Copy
De tweede nieuwsbrief van Effectief Altruïsme Vlaanderen
View this email in your browser

(So this newsletter still is in Dutch. If you’re an non-Dutch-speaking person interested in EA in Belgium, the Facebook group of EA Brussels is probably the best place to hang out and meet others. And we hope to see you on the next Meetup on February 1st.)


Dag wereldverbeteraar!

 

Zoals beloofd proberen we ook dit jaar onze nieuwsbrieven kort en effectief te houden. De internationale Effective Altruism koepel heeft al een boeiende nieuwsbrief gestuurd met allerlei interessante nieuwtjes. Hier kan je ook alle vorige edities lezen en je abonneren. Om toch één artikel te delen: met dit overzichtsartikel van 80000 Hours ben je helemaal mee met alle updates over het onderzoek naar de meest effectieve goede doelen. Wat de nieuwsbrief ook niet haalde, is dit mooie Nederlandstalige artikel uit NRC over effectief doneren.


Music For Life

Naar aanleiding van Music For Life kregen we de vraag van zowel De Morgen als Het Laatste Nieuws om wat adviezen te geven om te kiezen tussen de 1302 goede doelen. Dat deden we, met als resultaat artikels in de Morgen en in het Laatste Nieuws.

De ALS Liga België was niet opgezet met onze boodschap en eiste een recht van antwoord. Aangezien we graag de dialoog aangaan en uiteraard niemand willen kwetsen, publiceerden we dit op onze website en Facebook. Nu de feesten achter de rug zijn, komen we hier wel graag even inhoudelijk op terug in dit stuk. Een van ons, Stijn Bruers, heeft ook een uitgebreidere reactie geplaatst op zijn blog.


Filmpjes studiedag
Dankzij het harde werk van één van onze vrijwilligers Jeroen, staan alle praatjes van onze studiedag van 15 oktober mooi gemonteerd met slides erbij online op ons Youtubekanaal. Voor zij die het gemist hebben of het graag opnieuw beleven.

Activiteiten

  • Op 1 februari organiseren we een bijeenkomst (Meetup) in Brussel, om 19.30u in de Markten (hoogstwaarschijnlijk in English). Iedereen welkom om van gedachte te wisselen over effectief altruïsme!
  • Op 27 januari  in brasserie Augustina in Hasselt om 20u houden we een iets gestructureerde bijeenkomst. Tijdens een eerste Meetup in Hasselt waren we met een zevental mensen en leidde het concept van Effectief Altruïsme al snel tot allerlei interessante gesprekken en discussies. Vandaar het idee van een tweede activiteit: EA café, of noem het een filo-pub of discussiegroep. Het idee: aan de hand van korte teksten, quotes of filmpjes van gedachten wisselen, en zo een beter beeld krijgen op hoe jij als individu meer goed kan doen. Inschrijven kan door te mailen naar martenskr@gmail.com.
  • Mensen uit Mechelen en omstreken kunnen alvast 20 april noteren. Dan zal Stijn Bruers een inleiding geven over Effectief Altruïsme in het kader van de lezingenreeks Café Parole georganiseerd door VormingPlus Mechelen, Vrijzinnig Mechelen en het Vrijzinnig Ontmoetingscentrum. We hebben nog geen link voor meer info.
  • Voor mensen werkzaam in de onderwijssector hebben we ook wat in petto: op 9 mei zullen we een workshop geven op de studiedag van Kleur Bekennen in Brussel. Alle info daarover vind je hier.


Tot slot
We hopen dat iedereen aanwezig op onze studiedag de bestelde boeken ondertussen ontvangen heeft. Wie graag de boodschap van Effectief Altruïsme bekend maakt door het dragen van een T-shirt of het uitdelen van flyers: we hebben er in de aanbieding! Ook als je op een andere manier wilt helpen, is hier een overzichtje van zaken waar je een bijdrage door kan leveren. Maar ook bij andere vragen/ideeën/suggesties: laat van je horen!

Tot snel!

Copyright © *2017* *Effectief Altruïsme Vlaanderen*, All rights reserved.

Ons e-mailadres: flanders@eaglobalx.org

Hier kan je je uitschrijven


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Effective Altruism Flanders · Stropkaai 21 · Ghent 9000 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp