Copy
Nieuws van Effectief Altruïsme Vlaanderen

Deze nieuwsbrief staat in het teken van  jullie beter te leren kennen. Onze sensibiliseringsactie rond de Warmste Week was een klein succesje, en we merken dat de interesse in het effectief altruïsme gedachtegoed weer wat gestegen is. Om geïnteresseerden wat beter te leren kennen, organiseren we enkele meet-ups. Het ideale moment om je vragen te stellen over het effectief altruïsme! 

Op zondag 1 maart in Gent in de café van Kunstencentrum Vooruit om 14u, samen met Jeroen Willems (jeroen.willems@outlook.be en +32499401427) 

Op zaterdag 7 maart in Antwerpen in café Wattman om 14u, samen met Stijn Bruers (stijn.bruers@gmail.com en +32497262714). 

Op zaterdag 14 maart in Hasselt in café De Egel om 16u, samen met Kris Martens (martenskr@gmail.com en +32486911758)

Gelieve je komst te bevestigen via e-mail, bij te weinig interesse gaat het niet door. 

Uiteraard zaten we niet stil sinds de eindejaarsperiode. We spraken nog bij de Limburgse Vrijzinnigen (Grijze Geuzen in Hasselt), bij de jonge Vlaamse ondernemers van JCI en bij het Nederlandse softwarebedrijf Spingest in Amsterdam. Ook werd Maarten Boudry geïnterviewd op De Afspraak over het effectief altruïsme, en Stijn Bruers op de Nederlandse Groot Nieuws Radio. Helaas zijn beide stukken niet meer te beluisteren of te bekijken.
Nachtwacht over veganisme
Afgelopen weekend stond een aflevering van Nachtwacht in het teken van veganisme, met onder andere 'onze' Tobias Leenaert. Je kan de aflevering hier herbekijken: https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/nachtwacht1/2/nachtwacht1-s2a4/
Teamdagje
Ieder jaar proberen we ook iets te organiseren gericht op mensen die wat meer vertrouwd zijn met het effectief altruïsme, en dit jaar willen we graag samenkomen op 1 juni. Voor zij zonder Facebook: mail gerust naar info@eavlaanderen.org. 
Leestips 
Stijn Bruers schreef naar aanleiding van het Coronavirus een stuk over de risico's van onze vleesconsumptie: https://www.knack.be/nieuws/belgie/wanneer-maakt-de-veeteelt-plaats-voor-een-nieuwe-generatie-aan-diervrije-alternatieven/article-opinion-1559057.html 

Maarten Boudry en Tobias Leenaert schreven naar aanleiding van de bosbranden in Australië een stukje over donaties bij rampen: https://www.standaard.be/cnt/dmf20200108_04797805 
En Tobias Leenaert stelde in Knack de vraag waarom we meer om koala's dan om kippen geven https://www.knack.be/nieuws/planet-earth/waarom-geven-we-meer-om-koala-s-dan-om-kippen/article-opinion-1551747.html?cookie_check=1582714173 . 

Stijn Geerinck schreef een blogbericht over waarom Effectief Altruïsme gelukkig maakt https://eavlaanderen.org/2020/01/15/waarom-effectief-altruisme-gelukkig-maakt/ 
Wil je ook meehelpen met Effectief Altruïsme Vlaanderen of heb je ideeën voor nieuwe projecten, laat het ons dan zeker weten.

Hartelijke groeten,

Het Effectief Altruïsme Vlaanderen team
EAVlaanderen
@ea_vla
Website
Copyright © *EFFECTIVE ALTRUISM BELGIUM*, All rights reserved.

Ons e-mailadres is: 
INFO@EABELGIUM.ORG

Wil je wat veranderen aan hoe je deze mails ontvangt? 
Hier kan je je voorkeuren updaten of je uitschrijven uit deze lijst.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Effective Altruism Flanders · Stropkaai 21 · Ghent 9000 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp