Copy
Duidelijke taal ...
View this email in your browser

Duidelijke taal ... 

Daar zit je dan. Eigenaar van een florerend bedrijf, maar plotseling met de handen in het haar. Je hebt dan wel zeven medewerkers op de loonlijst, maar sinds het telefoontje van zojuist weet je zeker dat er twee voorlopig uitgeschakeld zijn. En nu? Hoe gaat het nu verder? Wat betekent dit voor de bedrijfsvoering? Kunnen lopende projecten nog wel uitgevoerd worden? Hoe lang duurt het voordat je bedrijf weer compleet is en wat zijn de kosten? Wat ga je eigenlijk doen? Waar ga je je melden en wie helpt je om ze zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen?

  • Duidelijk
  • Inzicht in kosten
  • No-Nonsense aanpak
  • Denken in oplossingen
  • Groot netwerk in het werkgebied

Herfstactie Hondsrug Personeels Management

Nu de herfst in aantocht is, begint ook de tijd om goed na te denken of uw huidige verzuimbegeleider nog goed bij u past. Door een proforma opzegging (hier te downloaden) bij uw huidige arbodienst geeft u zichzelf de tijd om een keuze te maken. En tijd om onze dienstverlening te leren kennen. Onze kernwoorden zijn Aandacht, Informeren en Begeleiden. Met een hart voor de mens, maar met een scherp oog voor uw cijfers helpen wij u graag op weg naar een gezonde toekomst!

Herfstactie

Indien u in de maanden met de R erin klant bij Hondsrug Personeels Management besluit te worden, dan ontvangt u het eerste jaar een reductie van 15% op de gekozen pakketvorm.

Bel of mail ons gerust voor een kennismaking, wij komen dan graag bij langs.

Regels Verwerking van Persoonsgegevens tijdens ziekte aangescherpt

 
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft de regels rondom het verwerken van persoonsgegevens verscherpt. Werkgevers mogen bij een ziekmelding alleen registeren of de arbeidsongeschiktheid veroorzaakt werd door een (bedrijfs) ongeval, er een vangnetregeling van toepassing is, de vermoedelijke duur en of er lopende werkafspraken anders geregeld moeten worden. Toch verwacht ...... (lees verder)

WGA per 1-1-2017; wat verandert er?


U heeft het waarschijnlijk in het nieuws gehoord of van een collega ondernemer? De WGA gaat veranderen. 
Op dit moment zijn er 2 soorten, de WGA Flex en de WGA Vast. Deze gaan samensmelten waardoor u als werkgever vanaf 01-01-2017 financieel verantwoordelijk bent voor de werknemers die vanuit een dienstverband in de Ziektewet of WGA treden.
....... (lees verder)
Copyright © 2016 Hondsrug Personeels Management, All rights reserved.


Beheer uw voorkeuren?
beheer uw voorkeuren of meld u af

Email Marketing Powered by Mailchimp