Copy
Nederlandse Basset Fauve de Bretagne Club
Nieuwsbrief 2
februari 2017

Nieuwsbrief

De Nederlandse Fauve de Bretagne Club heeft een clubblad. Om sneller te kunnen communiceren met onze leden hebben we sinds kort ook een nieuwsbrief die we per e-mail versturen naar onze leden. Het is dus belangrijk om jouw mailadres door te geven aan de ledenadministratie (ledenadministratie@fauvedebretagne.nl), ook als deze wijzigt!

Blad

Drie keer per jaar verschijnt het clubblad. In het komende voorjaar verschijnt de 100e editie! Een mooi moment om een verandering door te voeren. De 100e editie zal in een nieuw formaat verschijnen en ook deels in kleur. We hopen dat u daarmee nog meer plezier zal beleven aan het lezen van het blad. Natuurlijk blijft het leuk om ook inzendingen met leuke verhalen van uw Fauve te lezen. Dus heeft u een leuk verhaal stuur het dan, liefst wel met foto, naar de redactie (redactie@fauvedebretagne.nl).

In het komende nummer zal je bijvoorbeeld een artikel lezen van mevrouw Fernhout over haar Fauves en een interview met één van de fokkers die bij onze vereniging is aangesloten.
We vinden het ook leuk om nog recente foto’s te ontvangen van jouw/jullie Fauve(s). Stuur deze in naar de redactie en vermeld daarbij dan even de naam van de hond en jouw eigen naam. We zullen een selectie maken van de ingezonden foto’s en in de 100e editie plaatsen. Graag de foto in een hoge resolutie insturen.

Winter

Afbeeldingsresultaat voor fauve de bretagne sneeuw
Momenteel weer winterse taferelen. Dat maakt het ook belangrijk om aan je hond te denken. Er worden immers tonnen met zout op de wegen en paden gestrooid. Voor de voetzolen van onze viervoeters kan al dat zout heel vervelend zijn. Een veelgebruikt middel om dit te voorkomen is het insmeren met vaseline voordat je met de Fauve op pad gaat. Nadeel daarvan is dat de pootjes wat vet blijven maar die kan je natuurlijk ook even wassen na de wandeling. Ga je op wintersport denk er dan aan dat de hond geen onderkoeling krijgt. Ten slotte: laat de hond niet te veel sneeuw eten!

Clinics

Op 2 april a.s. wordt er een Schot- en watertest clinic gehouden door de Nederlandse Fauve de Bretagne Club. De inschrijving start op 1 februari a.s. via de website http://www.orweja.nl/.

Afbeeldingsresultaat voor fauve de bretagne sanglier

Op 7 mei a.s. zal er een Zweetwerk clinic worden georganiseerd. Dit zal een dagvullend programma worden. Startend met ongeveer een uur uitleg over de achtergronden door de workshopleider waarna de rest van de dag in het veld verbleven zal worden.
Voor aanmelding of informatie kunt u contact opnemen met Guido Tans (guidotans@aim.com). 

Wandeling 12 feb in Renesse

Op 12 februari a.s. is de inmiddels traditionele wandeling in Renesse van kennel De Waaijpolder. Met bijna 100 Fauves en 150 baasjes belooft het een waar Fauve spektakel te worden. Er is nog een mogelijkheid om mee te wandelen. Het koffiedrinken vooraf en de lunch na afloop is inmiddels volgeboekt. Meewandelen kan echter nog steeds. Je kunt dan zelf koffiedrinken/lunchen in de naastgelegen strandtent. Wil je dus alsnog mee wandelen dan kun je via www.waaijpolder.nl contact zoeken met Natasja de Waaij.

Contributie 2017

Inmiddels hebben we van bijna alle leden een mailadres. We zullen dus binnenkort de factuur voor het lidmaatschapsjaar 2017 naar uw mailadres sturen.

Wil je reageren op deze nieuwsbrief stuur dan een mail naar nieuwsbrief@fauvedebretagne.nl
Alle leden van de Nederlandse Basset Fauve de Bretagne Club ontvangen deze nieuwsbrief.
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier
Copyright © 2017, Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp