Copy
Nederlandse Basset Fauve de Bretagne Club
Nieuwsbrief 1
december 2016

Nieuwsbrief

De Nederlandse Fauve de Bretagne Club heeft een clubblad dat drie keer per jaar verschijnt voor de leden. Om sneller te kunnen communiceren met onze leden hebben we vanaf nu ook een nieuwsbrief die we per e-mail versturen naar onze leden. Het is dus belangrijk om jouw mailadres door te geven aan de ledenadministratie (ledenadministratie@fauvedebretagne.nl), ook als deze verandert!

Wandelingen

Afgelopen weekend vond je de 99e editie van het clubblad op de deurmat. Daar zijn helaas de geplande wandelingen niet in vermeld. Daarom nu in deze nieuwsbrief even een overzicht van de wandelingen. Meer informatie kan ook worden teruggevonden op onze website.

Strandwandelingen Noordwijk op 14 januari, 11 februari en 11 maart 2017

We wandelen langs het strand waarbij de meeste honden loslopen. Verzamelen om 12.00 uur bij "Strandplaats Nederzandt" in Noordwijk. De wandeling begint om 12.30 uur. Strandplaats Nederzandt bevindt zich aan de bovenkant van het gebouwencomplex in de duinen.

Strandplaats Nederzandt
Langevelderslag 36-56
2204 AH NoordwijkStrandwandeling Renesse op 12 februari 2017

Inmiddels een traditie aan het worden, in het begin van het nieuwe jaar organiseren Marco & Natasja de Waaij een strandwandeling in Renesse. Met een hoge opkomst is het elk jaar weer een grote happening. Voor contact met ‘De Waaijpolder’ over deelname kun je de gegevens vinden op www.waaijpolder.nl

Bang voor vuurwerk

Vuurwerkangst komt bij veel huisdieren voor. Dus ook bij onze Fauven. De één kijkt er niet van op en de andere Fauve beleeft de naarste week van het jaar rondom Oud & Nieuw.
Een belangrijk vraag is ‘waarom zijn honden zo bang voor vuurwerk (en in sommige gevallen ook voor onweer)?’. Bij vuurwerk heb je natuurlijk plotse lichtflitsen maar nog meer luide knallen en fluittonen. Vooral de lage tonen (dus het gedonder) worden door een hond als bedreigend ervaren en geven daardoor de angstgevoelens.

Jouw hond is het gelukkigst als je hem/haar van de angst kunt afleren.
Het bestaan van angst is normaal voor een huisdier en kan in vele situaties ook nuttig zijn. Bij vuurwerkangst is dat natuurlijk anders. Het is dan ook belangrijk om zo snel mogelijk na het optreden van de angst eraan te gaan werken. Dat zal veel tijd en geduld kosten. Uiteraard zijn er ook hulpmiddelen en medicatie via de dierenarts verkrijgbaar maar het is natuurlijk veel fijner als je de angst kunt voorkomen waardoor dit niet nodig is.
De beste spelregels zijn:
  1. Hou de hond in een rustige en vertrouwde omgeving, bijv. in zijn of haar eigen bench.
  2. Zoek een rustige uitlaatplek en laat de hond tijdens het uitlaten niet loslopen.
  3. Demp in huis het geluid van vuurwerk, door de radio of televisie aan te zetten en de gordijnen te sluiten.
  4. Blijf zelf rustig, nerveus gedrag van de baas neemt de hond over.
  5. Laat je hond niet alleen thuis achter. Als je toch weg moet probeer dan een oppas te vinden.
  6. Geef de hond afleiding door bijv. een speeltje te geven.
  7. Beloon rustig en kalm gedrag van jouw hond.
  8. Zorg ervoor dat jouw hond gechipt is en het juiste adres in de databank staat. Mocht die toch ontsnappen dan is de kans het groots dat hij/zij weer thuiskomt als deze zaken goed geregeld zijn.
Mocht dit allemaal niet helpen dan kun je natuurlijk altijd in overleg met jouw dierenarts kijken naar medicatie voor de hond.
Wil je reageren op deze nieuwsbrief stuur dan een mail naar nieuwsbrief@fauvedebretagne.nl
Alle leden van de Nederlandse Basset Fauve de Bretagne Club ontvangen deze nieuwsbrief.
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier
Copyright © 2016, Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp