Copy
Visa i webbläsaren
Sedan 1991

Kvalitetsviner utvalda med omsorg

Sauvignon Blanc eller Chardonnay?

Båda dessa vita viner har under lång tid haft egna hejaklackar bland vinälskare, men varför begränsa sig till bara ett av dem; varför inte välja båda? Enklast är ju att prova några viner bredvid varandra till lite olika maträtter, eller utan mat för den delen, och se vilket man föredrar. Bli inte förvånad om du liksom vi faktiskt gillar båda.

I tillägg till befintliga favoriter har vi nu nöjet att presentera den flerfaldigt prisbelönta Paulina’s Reserve Sauvignon Blanc från vår sydafrikanska kvalitetsproducent Rickety Bridge.

Nyhet! – Paulina’s Reserve Sauvignon Blanc

Vi har lämnat Rickety Bridges instegsvin och istället tagit hem deras aningen mer exklusiva Paulina’s Reserve Sauvignon Blanc. Ett vin vars årgång 2020 belönades med maxbetyget fem stjärnor i den sydafrikanska vinbibeln Platter's (årgång 2021 inte betygsatt ännu) och som kontinuerligt erhåller +90 poäng i alla stora provningar (Decanter, Tim Atken, Christian Eedes m fl).

Består till 94,5 % av Sauvignon Blanc och 5,5 % Semillon (för att ge aningen mer fyllighet). Först jäst på ståltank men överflyttat till 500 liters ekfat för slutjäsning. Semillonvinet jäst i jättelika österrikiska foudres. Båda vinerna har sedan fått mogna i sina respektive ekfat under 8 månader innan de blandats. Passar utmärkt till matiga sallader men även till mer smakrika rätter av ljust kött, svamprisotto mm. Serveras vid 10-14°C
 
Nr 56934

Rickety Bridge Chardonnay

Välbalanserad Chardonnay som mognat på stora och gamla ekfat, vilket minskar ekens påverkan och gör vinet något stramare än många andra Chardonnayviner man finner i nya världen. Lågt skördeuttag för att säkerställa de bästa druvorna, vilka sedan plockas för hand. Citruston med nötiga nyanser och inslag av apelsinblom i doften. Den rika smaken fyller munnen med honung, tropisk frukt och viss mineralitet. Passar till lax i alla de former, skaldjurspasta med fylliga såser och lättare kycklingrätter mm. Serveras vid 8-12°C
 
Nr 73329

Våra andra kvalitetsviner från Rickety Bridge

- The Foundation Stone White
Gammal favorit som åter är hemma igen. Torrt vitt vin gjort av sex olika druvor, klicka här.

- Paulina’s Reserve Semillon
Torrt vitt vin med viss fyllighet gjort på 100 % Semillon, klicka här.

- Rickety Bridge Shiraz
Ett kraftigare och rikt rött vin gjort på 100 % Shiraz, klicka här.

Leveransproblem
Som några säkert har uppmärksammat har det varit svårare än vanligt att beställa vin den senaste tiden. Det beror oftast inte på att vi leverantörer haft slut på lagret utan främst på att tredjepartsdistributörer haft svårt att möta efterfrågan och därför varit underbemannade med leveransproblem som följd. Har du fått någon order cancellerad av Systembolaget på sista tiden så beror det alltså sannolikt på detta. Nu har läget hos distributörerna förbättrats avsevärt så prova igen så går det säkert bra den här gången.
OM OSS
SORTIMENT
PRODUCENTER
RESTAURANG

Vårt sortiment är uppbyggt av viner från många attraktiva vindistrikt i Europa samt Sydafrika. Vi väljer noggrant ut viner med fokus på kvalitet och karaktär, och vill kunna stå för allt som vi levererar.

Twitter
Facebook
Mailet skickas av Samplex AB, Oxtorget 3A, 111 57 Stockholm, Sverige. Org.nr: 556427-7472. 
© Copyright 2021 Samplex AB. Alla rättigheter reserverade.

 
Vill du inte längre ha våra utskick?
Avregistrera dig här