Copy
Visa i webbläsaren
Sedan 1991

Kvalitetsviner utvalda med omsorg

En favorit är tillbaka – Årets Rotary Cava från Roger Goulart

Som bekant väljer Rotary en ny solidaritetscava varje år (se nedan), och det kommande året kommer denna från kvalitetsproducenten Roger Goulart. De blev utvalda som årets cava även för ett par år sedan och blev då snabbt en favorit hos många. Då liksom nu är det en Reserva samt Brut Nature (torr, inget tillsatt socker) - dessutom till samma pris som tidigare! 

 
Rotary Cava Roger Goulart
Nr 59056
177 kr
Hantverksmässig tillverkning sedan 1882.
Remuage dvs när flaskorna vrids ett kvarts varv, görs fortfarande för hand hos Roger Goulart.

Roger Goulart har producerat högklassig cava i 140 år och var alltså bland de första i Katalonien som överhuvudtaget gjorde det - och alltid med den traditionella champagnemetoden som sig bör. Till denna Reserva av årgång 2019 används bara de bästa druvorna av de klassiska cavadruvorna xarel·lo (40 %), macabeo (30 %) och parellada (30 %). För att bäst kunna ha kontroll på kvaliteten vinifieras varje druvsort för sig och det är först när alkoholjäsningen i respektive basvin upphört som de blandas tillsammans inför den andra jäsningen på flaska.

Vindruvorna växer på 350-700 meters höjd över havet och skördas i gryningen för att bevara maximal fräschhet samt för att minimera risken för oxidation.

Enligt reglerna för cava ska en Reserva lagras minst 15 månader på jästfällningen under den andra jäsningen, men Roger Goulart lagrar sin Reserva hela 30 månader vilket bidrar till väsentligt mer komplexitet och brödtoner. Inget hastverk här inte. Cavan klarnas på naturlig väg utan några animaliska tillsatser och är därför ett veganvänligt vin. Rekommenderad temperatur att dricka den är 6-8 grader, och gärna då till allehanda tapas, ostar och charkuterier…eller som välkomstdrink/mingelvin i glada vänners lag.

Cava dricker man året runt, vardag som helg, men när vi nu står vi inför en rad stora högtider så kan man ju passa på att göra dessa lite extra festliga tillsammans med denna fina cava från Roger Goulart!

Källarvalven hos Roger Goulart ligger 30 meter under marknivån och är mer än en kilometer långa. Här lagras cavan i optimal temperatur och luftfuktighet.
Rotary Cava – en GOD dryck
Rotary väljer ut en ny solidaritetscava varje år och precis som tidigare år går överskottet av försäljningen till Rotarys projekt End Polio Now. En enda såld flaska Rotary Cava gör att nio barn i världen kan vaccineras mot polio, så det här är verkligen en god dryck i flera avseenden! 
OM OSS
SORTIMENT
PRODUCENTER
RESTAURANG

Vårt sortiment är uppbyggt av viner från många attraktiva vindistrikt i Europa samt Sydafrika. Vi väljer noggrant ut viner med fokus på kvalitet och karaktär, och vill kunna stå för allt som vi levererar.

Twitter
Facebook
Mailet skickas av Samplex AB, Oxtorget 3A, 111 57 Stockholm, Sverige. Org.nr: 556427-7472. 
© Copyright 2021 Samplex AB. Alla rättigheter reserverade.

 
Vill du inte längre ha våra utskick?
Avregistrera dig här