Copy
Öppna mailet i din webbläsare
Sedan 1991

Kvalitetsviner utvalda med omsorg

Nystart för Samplex!

Samplex har i och för sig varit verksamma som vanligt hela året, men efter sommaren kunde vi välkomna Charlie Hahne och Celine Xue Puttonen som nya delägare - i tillägg till vår befintlige Nestor Lars-Olof Olvhag. Förhoppningsvis kommer detta innebära en än större aktivitet, ett bredare produktprogram och fler vinprovningar (bara pandemin släpper sitt grepp någon gång!).

Den första och största förändringen som syns är vår nya hemsida – så gå gärna in på samplex.se och botanisera bland viner och producenter. Tipsa gärna andra också som kan vara intresserade av att ta del av våra utskick med produktnyheter, inbjudningar till vinprovningar och annat. Nyhetsbreven får man tillgång till genom att anteckna sin mejladress på hemsidan. Som aptitretare inför kommande vinsläpp så har vi några riktigt fina italienska och sydafrikanska viner på väg in; eller vad sägs om en Amarone som erhållit 97-poäng och Decanters Platinum Award? Eller en högkvalitativ Pinot Noir som blivit utsedd till ett av Italiens mest prisvärda kvalitetsviner av tidningen Forbes? Snart i ett utskick nära dig!

Till hemsidan

Fira med Champagne eller Cava

Nya delägare, fler kvalitetsviner och högre aktivitet bör naturligtvis firas – och vad passar bättre än att fira med riktigt bra Champagne eller Cava? Snart drar det dessutom ihop sig till jul- och nyårsfestligheter och vi är många som ser en fin möjlighet att en gång för alla skåla ut 2020 – med förhoppning om att 2021 blir ett bättre år! Nedan rekommenderas några riktigt bra Champagner/Cava som passar de flesta tillfällen:

Lars-Olof Olvhag rekommenderar
L. Bénard-Pitois Premier Cru Millésime 2009
(art nr 76115)
 
- 408 kr


Champagne kommer i regel utan årgångsmärkning, men undantag görs då det har varit exceptionellt god kvalitet på årets skörd. Denna Champagne brukar betecknas Millésime och utgörs i regel inte av mer än 5% av det totala utbudet. Samplex kan erbjuda en väldigt fin Premier Cru Millésime 2009 från kvalitetshuset L. Bénard-Pitois, gjord på 80% Pinot Noir och 20% Chardonnay.

Den går inte längre att få tag i hos producenten, men du kan fortfarande beställa den här
Charlie Hahne rekommenderar
Sällskapets Champagne Premier Cru
(art nr 77304)
 
- 305 kr


Mången är den ledamot i Sällskapet som startat en trevlig kväll med Sällskapets Champagne Premier Cru - och som även har den som huschampagne hemmavid. Nu behöver man förstås inte vara ledamot i Sällskapet för att uppskatta denna utsökta Premier Cru Champagne gjord på 60% Pinot Noir och 40% Chardonnay, utan det går utmärkt att avnjuta den ändå. Möjligen är vi kanske inte helt opartiska, men vi måste nog ändå insistera på att detta är en av de mest prisvärda champagner man kan hitta idag.

Beställ här
Celine Xue Puttonen rekommenderar
Roger Goulart Rotary Cava Reserva 2015
(art nr 77766)
 
- 177 kr


I samarbete med Rotary Arlanda Märsta och Rotary Barcelona har den välrenommerade Cavaproducenten Roger Goulart tagit fram Årets Rotary Cava. Genom detta fina initiativ, där en del av överskottet går direkt till Rotarys projekt ’End Polio Now’, ser man tillsammans med Melinda & Bill Gates Foundation till att nio barn kan vaccineras mot polio för varje försåld flaska! Inte nog med att det är en ypperlig kvalitetscava som tilltalar de flesta vinälskare, man gör samtidigt något gott när man dricker den. Win – Win!

Beställ här
OM OSS
SORTIMENT
PRODUCENTER
RESTAURANG

Vårt sortiment är uppbyggt av viner från många attraktiva vindistrikt i Europa samt Sydafrika. Vi väljer noggrant ut viner med fokus på kvalitet och karaktär, och vill kunna stå för allt som vi levererar.

Twitter
Facebook
Mailet skickas av Samplex AB, Oxtorget 3A, 111 57 Stockholm, Sverige. Org.nr: 556427-7472. 
© Copyright 2020 Samplex AB. Alla rättigheter reserverade.