Copy
Visa i webbläsaren
Sedan 1991

Kvalitetsviner utvalda med omsorg

Sköna maj, välkommen – med en Rotary Cava från Maria Rigol Ordi

Våren är här på allvar och solen skiner, fåglarna kvittrar och växtligheten tar sats för en fantastisk kraftansamling; vad kan man mer begära? Jo, möjligen att avnjuta all denna prakt tillsammans med en riktigt fin Rotary Cava från kvalitetsproducenten Maria Rigol Ordi. Våren och försommaren är ju också en tid för många festligheter av alla de slag; examen, födelsedagar, årets första picknick, nationaldagen och olika helgdagar - perfekta tillfällen att njuta tillsammans med denna fina cava.

Rotary Cava Maria Rigol 
Nr 54592
177 kr

Maria Rigol Ordi Reserva Brut Nature 2017
En helt igenom hantverksmässigt gjord Cava från en mindre och familjeägd kvalitetsproducent sedan många generationer tillbaka. Mycket torr med friskhet och fräschör samt med toner av citrus, grapefrukt och lite persika. Görs av de traditionella druvorna Xarel-lo (50 %), Macabeo (40 %) och Parellada (10 %). Produktionen är begränsad och idag produceras endast ca 50,000 flaskor/år; en volym som är liten jämfört med de industriella producenterna som dominerar marknaden. Cavan passar utmärkt som aperitif eller tillsammans med snacks och lättare rätter i form av tapas, skaldjur och charkuterier. 

Maria Rigol Ordi arbetar 100 % ekologiskt och är även vegancertifierade. Alla moment i produktionen sker med stor omsorg om kvaliteten och de flesta moment utförs dessutom för hand; läs gärna mer om Maria Rigol Ordi på deras hemsida, klicka här.

Maria Rigol Ordi - vars farfar Modest Rigol Tubella startade produktionen av cava 1897 (vilken kallades champagne på den tiden).

Maria Rigol Ordis son Francesc Manobens Rigol och barnbarn Anaïs Manobens Mora.

Rotary Cava – en GOD dryck.
Som bekant väljer Rotary ut en ny solidaritetscava varje år och precis som tidigare år går överskottet av försäljningen till Rotarys projekt End Polio Now. En enda såld flaska Rotary Cava gör att nio barn i världen kan vaccineras mot polio, så det här är verkligen en god dryck i flera avseenden! 
OM OSS
SORTIMENT
PRODUCENTER
RESTAURANG

Vårt sortiment är uppbyggt av viner från många attraktiva vindistrikt i Europa samt Sydafrika. Vi väljer noggrant ut viner med fokus på kvalitet och karaktär, och vill kunna stå för allt som vi levererar.

Twitter
Facebook
Mailet skickas av Samplex AB, Oxtorget 3A, 111 57 Stockholm, Sverige. Org.nr: 556427-7472. 
© Copyright 2021 Samplex AB. Alla rättigheter reserverade.

 
Vill du inte längre ha våra utskick?
Avregistrera dig här