Copy
Visa i webbläsaren
Sedan 1991

Kvalitetsviner utvalda med omsorg

Höst!

-    Höstfavoriter till både skaldjur och mustiga grytor
-    Snart dags för spännande vinprovningar
-    Nya restauranger att dricka Samplex viner på

Hösten brukar kunna bjuda oss allehanda fina skaldjur och mustiga grytor – och då plockar vi förstås gärna fram trevliga viner som passar till detta. Vi vänder blickarna mot södra Frankrike och Domaine Piquemal för säkra kort av både vita och röda alternativ. När det kommer till skaldjursviner så har Les Terres Grillées Blanc visat sig motsvara alla våra förväntningar; oavsett om det är vitvinskokta musslor, ostron eller marinerade pilgrimsmusslor som står på menyn. Och för mustiga grytor och andra höstlika rätter så är ju Pygmalion ett givet och oslagbart val; oavsett om det bjuds en traditionell boeuf bourguignon eller en vegetariskt linsgryta med svamp och rotfrukter.

 
Les Terres Grillées
Nr 79589
156 kr

Pygmalion
Nr 77499
229 kr

Beställ här »

Snart dags för spännande provningar

I november kommer vi att sätta igång med fysiska vinprovningar igen. Online-provningar i all ära men det är ju faktiskt mycket trevligare att också kunna träffas fysiskt. Vi kommer att göra en rivstart och dessutom välkomna en av våra fantastiska vinmakare från södra Europa till denna provning. En provning tillsammans med den som faktiskt skapat vinet ger ju definitivt en extra dimension åt det hela. Vem det är? Håll utkik efter en separat inbjudan så kommer det mer info om detta samt hur man anmäler sig.

Nya ställen att dricka Samplex viner på!

Det är så otroligt glädjande att se hur Sverige och våra restauranger nu kan öppna upp för fullt igen efter pandemin. Lika kul är det att se Samplex viner hos flera nya utmärkta restauranger, pensionat och butiker. Efter sommaren hittar man nu våra viner även här:

Japan restaurang Zozaki, Göteborg
En riktigt bra japansk restaurang väldigt centralt belägen på Stora Nygatan 3 i Göteborg. Genomgående mycket bra recensioner och höga betyg hos The Fork, Tripadvisor m fl. Här kan du dricka ett större urval av Samplex viner på glas inkl Rotary Cava, samtidigt som du prövar dig fram bland japanska läckerheter till både lunch och middag. Läs mer här.

Pensionat Granparken, Norrtälje
Ett urmysigt pensionat där man gärna tillbringar en helg eller tittar förbi för en god middag och trevligt sällskap någon kväll. Gärna då tillsammans med ett urval av Samplex viner förstås. Granparken är också ett perfekt ställe att fira bröllop, födelsedagar eller hålla konferens på. Tiden går snabbt så snart är det också dags att boka Granparkens julbord. Läs mer här. 

- Osterian på ICA Kvantum Flygfyren, Norrtälje
Gör ett avbrott i vardagsstressen och slå dig ner med ett glas vin och en chark- eller ostbricka vid ICA Flygfyrens delikatessdisk, Osterian. Här finns en otrolig mängd delikatesser varav många kommer från lokala producenter i Roslagen, så låt dig guidas av den kunniga personalen till det som är rätt för just dig. Med start den 8/10 har man en spansk temavecka och då kan man t ex dricka några av Samplex spanska viner på glas här, Bayanegra Verdejo & Bayanegra Tempranillo Premier. Läs mer här.

- Restaurang Sällskapet, Skövde
Centralt beläget i Skövde på Trädgårdsgatan 11 erbjuder restaurang Sällskapet ett komplett utbud; oavsett om du vill äta lunch, brunch eller middag, samlas innan/efter teaterbesöket, gå på en AW på fredagarna, äta julbord…eller bara ta ett glas vin i väntan på tåget? Med stora festlokaler så lämpar sig restaurangen också utmärkt för större sällskap, företagsevent eller privata festligheter. Här dricker man förstås Sällskapets Champagne, en god Pinot Noir (Tenuta Mazzolino Terrazze) eller en kraftfull Shiraz från Rickety Bridge (fr o m 12/10). Läs mer här.

Vill du kunna dricka Samplex viner även på din favoritrestaurang? 
Tipsa oss gärna så försöker vi se till att det går att ordna.

OM OSS
SORTIMENT
PRODUCENTER
RESTAURANG

Vårt sortiment är uppbyggt av viner från många attraktiva vindistrikt i Europa samt Sydafrika. Vi väljer noggrant ut viner med fokus på kvalitet och karaktär, och vill kunna stå för allt som vi levererar.

Twitter
Facebook
Mailet skickas av Samplex AB, Oxtorget 3A, 111 57 Stockholm, Sverige. Org.nr: 556427-7472. 
© Copyright 2021 Samplex AB. Alla rättigheter reserverade.

 
Vill du inte längre ha våra utskick?
Avregistrera dig här