Copy
Visa i webbläsaren
Sedan 1991

Kvalitetsviner utvalda med omsorg

Årets roséviner!

Vi har fått in nya roséviner lagom till försommarens balkong-/trädgårdshäng! Eller varför inte avnjuta dem till de passande maträtter som ofta går i en lite lättare stil under sommaren? Och det är tre torra roséviner med olika karaktär, färg och pris; så förhoppningsvis kan alla hitta något som passar ens eget tycke och smak. Notera också info om kommande prishöjningar längst ned i detta nyhetsbrev!

Romain Rosé 

Från sydligaste Frankrike och vinregionen IGP Côtes Catalanes, vid gränsen mot Spanien, har vi hämtat hem Domaine Piquemals Romain Rosé. Ett vin gjort av typiska sydfranska druvor (40 % Merlot, 30% Syrah, 30 % Grenache) som odlats på sandiga lerjordar. För att behålla lättheten och fräschören i vinet har man inte använt några ekfat under vinifieringen utan enbart ståltankar. Aromer av grenadin och citrusfrukter samt toner av färska röda bär. Passar utmärkt som aperitif eller tillsammans med sallader av alla de olika slag eller tapasrätter med t ex skaldjur, bläckfisk, chark mm. Eller bara som det är, förstås.
 
Nr 57090

Les Terres Grillés Rosé

Domaine Piquemal gör även ett aningen fylligare rosévin från AOP Côtes du Roussillon baserat på 65 % Syrah och 35 % Grenache, där Syrahvinet fått ligga tre månader på gamla ekfat (600 l) för att ge en subtil ekpåverkan och bidra till fylligheten. Jordmånen består av kalkrik lerskiffer. Vinet har florala aromer av vita blommor och en aning röda bär samt en något rundare och fylligare kropp. Passar utmärkt till charkuterier, sallader, grillad fisk eller varför inte en bouillabaisse?
 
Nr 75522

Los Aguilares Rosado

Ett kvalitetsvin som är fylligare och mer smakrikt än de billiga och relativt blaskiga roséviner som annars dominerar utbudet hos Systembolaget. Alltså ett ’riktigt vin’ som inte bara duger som aperitif utan även fungerar mycket bra tillsammans med maträtter av alla de slag - från en enkel charkbricka och olika tapas till sallad Niçoise, grillad fisk mm.

69% Tempranillo, 18% Syrah och 13% Merlot ger ett fylligare rosévin med fin frukt och toner som drar åt hallon och jordgubb. Syran finns också där så vinet blir fräscht snarare än kvalmigt. Det hela avslutas med en lång och tämligen elegant eftersmak som ger vinet extra liv även efter att man svalt det.

Rosadon produceras i mycket begränsad volym och 2020 producerades endast totalt 6000 flaskor, varav Samplex kunde lägga beslag på ett par hundra. Nu finns bara några dussin kvar, så passa på medan tillfälle ges!
 
Nr 75262
OBS! – Prishöjningar att vänta
Det har väl knappast undgått någon att priserna på det mesta har gått upp kraftigt det senaste året. Vinbranschen är inget undantag och har drabbats hårt av högre energipriser och bränslekostnader samt dyrare korkar, flaskor, etiketter mm. Systembolagets prispolicy gör att priserna bara kan ändras fyra gånger per år och nästa prisjustering kommer att ske den 1 juni, och man kan med fog vänta sig prishöjningar på väldigt många produkter från de flesta leverantörer (i Samplex fall ca halva sortimentet).

Tips från coachen: Det är bättre att beställa sina viner i slutet på maj än i början på juni. Alla beställningar som görs i maj går enligt den gamla prislistan, oavsett när de sedan hämtas ut.
OM OSS
SORTIMENT
PRODUCENTER
RESTAURANG

Vårt sortiment är uppbyggt av viner från många attraktiva vindistrikt i Europa samt Sydafrika. Vi väljer noggrant ut viner med fokus på kvalitet och karaktär, och vill kunna stå för allt som vi levererar.

Twitter
Facebook
Mailet skickas av Samplex AB, Oxtorget 3A, 111 57 Stockholm, Sverige. Org.nr: 556427-7472. 
© Copyright 2021 Samplex AB. Alla rättigheter reserverade.

 
Vill du inte längre ha våra utskick?
Avregistrera dig här