Copy
Terug naar de Website
 
View this email in your browser
Nieuwsbrief


Een nieuwe start!
Met trots kan ik u mededelen dat het Sprekend boek nieuw leven ingeblazen gaat worden! Jaren nadat Eelke Verschuur en Greet van Gils, samen met hun bestuur, begonnen zijn met het Sprekend boek komen er nieuwe mensen aan het roer. Dit geeft weer een nieuwe frisse wind die de Stichting heel goed kan gebruiken. "Wij dragen met alle vertrouwen de activiteiten over aan Jolanda en haar team. Nieuwe verfrissende ideeën, wij kijken ernaar uit!", aldus Eelke. 

We vieren dit met een mooie aanbieding voor nieuwe leden en een gratis verlenging van het abonnement van onze trouwe leden.

 
Wat maakt het Sprekend Boek zo bijzonder
Onze Website maakt het mogelijk om op eigen tempo een boek te lezen door slechts op één knop te drukken. De site is dus geschikt voor iedereen die van prentenboeken houdt, maar niet in staat is om deze zelf te lezen of vast te houden. Of dit nu komt door een motorische beperking of door een verstandelijke beperking, het Sprekend Boek is altijd geschikt. 

Niet alleen het bladeren door de boekjes gebeurt door die éne knop, ook het kiezen uit alle beschikbare boekjes kan met één knop gedaan worden. Dit noemen we de één-knops-bibliotheek en werkt middels 'scanning'. Met Scanning verplaatst ... lees verder

 
Even voorstellen
Een nieuw gezicht en misschien voor een aantal mensen ook al een vertrouwd gezicht. Mijn naam is Jolanda Rutten, moeder van Daan, die al jaren een enthousiaste gebruiker is van het Sprekend Boek. Als moeder van Daan heb ik heel veel speelgoed zelf bedacht voor Daan en DVD's gemaakt met kinderliedjes met gebaren. Ook heb ik een e-boek uitgebracht over 'Speelgoed maken voor Meervoudig Gehandicapten'. Dit alles te vinden op mijn website www.vinkennest.nl.

Voor het Sprekend boek ben ik in 2006 al actief geweest als vrijwilliger om boekjes in elkaar te knutselen in Powerpoint. Toen bestond de website nog niet. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en zijn er ruim 400 prachtige prentenboeken beschikbaar via het Internet.
Jolanda Rutten, nieuwe voorzitter
Jolanda Rutten,
nieuwe voorzitter van de Stichting
Samen met de andere bestuursleden ben ik van plan om ervoor te zorgen dat Het Sprekend Boek nog lang beschikbaar zal blijven voor alle enthousiaste gebruikers. Ook hebben we een heleboel plannen die mogelijk tot verbetering van de site, van de toegankelijkheid of van de prijsstructuur zullen leiden.
Actuele Website
De laatste jaren is er weinig nieuws verspreid over het Sprekend Boek. Toch is het nog steeds een mooie actuele website. Er zijn op dit moment 411 prachtige prentenboeken beschikbaar met de meest uiteenlopende onderwerpen.

Thema's
Met grote regelmaat verandert het thema van de site. Zo hebben we vorig jaar uiteraard afgesloten met Kerst en daarvoor hebben we als thema Sinterklaas gehad. Tot vandaag was het thema 'Baby'. Straks komen weer Carnaval, Valentijn, Lente, enzovoort. Op deze manier zijn de actuele boekjes van het moment altijd snel te vinden.
Feest
Vandaag is een heel speciaal moment, een nieuw leven voor 'Het Sprekend Boek'. Dit willen we graag feestelijk met jullie vieren. Daarom is het thema op de site komende week 'Feest'. Bij een Feest horen ook cadeautjes. Voor alle huidige abonnees betekent dit een gratis verlenging van je abonnement van zes maanden. Hiervoor hoef je niets te doen. Alle abonnementen worden door ons met een half jaar verlengd.

Gratis kennismaken
Voor iedereen die (opnieuw) kennis wil maken met Het Sprekend Boek geven we de mogelijkheid om een maand lang gratis te proberen. Dus ken je nog iemand die kennis wil maken: zij kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief, dan krijgen ze per omgaande inloggegevens waarmee ze de hele maand februari gratis gebruik kunnen maken van de complete website!
Feest

Fien en Milo vieren feest.
Eerst hangen ze een slinger op.
Daarna kiezen ze een feesthoedje
en blazen ze ballonnen op.
Fien en Milo eten lekkere taart
en krijgen een cadeautje.

Een vrolijk boekje 
over feestvieren.
Voor peuters vanaf 12 maanden, 
met het dagelijks leven als thema.

Meer bekendheid
Er zijn vast nog veel meer kinderen die blij zouden worden van Het Sprekend Boek. Dus mocht je nog kennissen hebben die interesse hebben, dan zou ik het zeer waarderen als je deze nieuwsbrief naar ze doorstuurt! Ze kunnen nu een hele maand gratis uitproberen !

De toekomst
In de toekomst zou ik u graag op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen en ook informatie geven over de mogelijkheden van het Sprekend Boek zoals het er nu al is. Ik ga dit doen in de vorm van een nieuwsbrief zoals deze, maximaal zo'n vijf keer per jaar.

Als u deze nieuwsbrief wilt blijven ontvangen hoeft u niets te doen. Mocht u dit niet op prijs stellen dan kunt u zich onderaan deze nieuwsbrief uitschrijven.
Copyright © 2017 Het Sprekend boek, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp