Copy
Bekijk deze mail in je browser
PERSBERICHT
 7 maart 2017                                                                                                      

De Westhoek stelt toeristische nieuwigheden 2017 voor

Het Provinciebedrijf Westtoer presenteert in 2017 een uniek programma voor de Westhoek. Er komt een nieuwe kindvriendelijke fietsroute tussen Diksmuide en Nieuwpoort. Met het evenementenprogramma ‘KDs up toer’ verhoogt de Westhoek zijn imago als familievriendelijke bestemming. Samen met de diensten voor toerisme wordt een fietszoektocht georganiseerd. Het project ’1917, De totale oorlog’ stelt de herdenking van de ‘battle of Passchendaele’ en de ‘Mijnenslag’ centraal. In het najaar gaat Jean Blaute op zoek naar het unieke van de biercultuur in de Westhoek. Nog nieuw zijn het magazine ‘Grenzeloos genieten’ en de streekpocket met de nieuwe naam ‘De grote goesting’.

“Het nieuw strategisch plan voor het toerisme in de Westhoek focust toekomstgericht op belangrijke thema’s die ook dit jaar al aan bod komen. Dit bewijst dat de troeven van de regio uitgebreid zijn en een breed publiek aanspreken. Het goede leven en de couleur locale zijn centrale thema’s. De authentieke beleving van heden en verleden zorgt ook in 2017 voor een uniek toeristisch aanbod”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer. 

Jean Blaute ambassadeur voor Tournée locale
De Westhoek is de bierregio bij uitstek: hier wordt het groene goud nog geteeld en vind je brouwerijen, een hopmuseum, gezellige cafeetjes en een lekkere bierkeuken. De campagne ‘Tournée locale, bierbeleving in de Westhoek’ loopt in september en oktober 2017 en wil dit smakelijke aanbod in de kijker plaatsen. Op de kalender staan onder meer bierfestivals, de hoppefeesten, een open brouwerijendag, bierbelevingswandelingen en bierdegustaties. Bier- en Westhoekliefhebber Jean Blaute is ambassadeur van de campagne. 

Kinderen koning: KDs ‘up toer’
Tijdens de zomermaanden nemen de Westhoek K(a)D(ee) ambassadeurs, Jaek en Nink, families en kinderen mee ‘up toer’ door de Westhoek. Om de 2 à 3 dagen organiseert Westtoer samen met de diensten voor toerisme een evenement of coole activiteit op maat van gezelschappen met kinderen. De kalender is beschikbaar vanaf mei.

1917 Totale oorlog in Vlaanderen
Westtoer heeft voor dit project een samenwerking opgezet met de provincie West-Vlaanderen en kreeg hiervoor de steun van Toerisme Vlaanderen. Het is een samenwerking met 7 gemeenten in de Zuidelijke Westhoek onder de noemer ‘1917 totale oorlog in Vlaanderen’. Een parcours van tentoonstellingen en infomodules brengt het verhaal van de mijnenslag in 1917 en van de derde slag bij Ieper (battle of Passchendaele). De exposities vinden plaats in het In Flanders Fields Museum, Villa Zonnedael (Memorial Museum Passchendaele 1917), bezoekerscentrum Het Heuvelland, de kerk van Kemmel, het toeristisch infopunt in Mesen en het Guynemerpaviljoen in Langemark-Poelkapelle. 
Westtoer nodigt in dit kader ook nabestaanden van soldaten uit WO I uit om hun voorouders gepast te komen herdenken. Met de steun van Vlaanderen en de provincie West-Vlaanderen komt Westtoer tussen in reis- en verblijfskosten en wordt er een persoonlijk programma aangeboden. De nabestaanden komen uit Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, UK, Ierland, Duitsland en Frankrijk.

Fietsregio bij uitstek
De Westhoek pakt dit jaar uit met een fietszoektocht in Diksmuide, Veurne, Alveringem en Lo-Reninge. De fietszoektocht is een tocht van 58 km. Onderweg moet een reeks vragen worden opgelost om kans te maken op de prijzenpot. Je kan halt houden op een aantal unieke stopplaatsen. De zoektocht zal lopen van 1 mei tot 30 september.

Voor families met kinderen presenteert Toerisme Westhoek dit jaar een 6de nieuwe KD fietsroute tussen Nieuwpoort en Diksmuide. De Westhoek KD stripfiguren wijzen de weg en er zijn tal van stopplaatsen onderweg. Langs alle KD fietsroutes komen er kindvriendelijke picknickbanken. Je kan ze als zitbank en als ligzetel gebruiken. De Westhoek KD’s Jaek en Nink worden in de banken gegraveerd.

In 2017 zorgen ook infopanelen in de vorm van grote bierflessen voor een meerwaarde langs de Westhoek bierenroutes. Deze routes werden vorig jaar gelanceerd en vallen erg in de smaak. Het hopmuseum in Poperinge is het centrale vertrekpunt van deze routes. In het museum vindt vanaf 22 april een tentoonstelling plaats over Westhoekbieren.

Magazine ‘De Westhoek, grenzeloos genieten’ & streekpocket ‘De grote goesting’
Recent verscheen een gloednieuw toeristisch regiomagazine bij Knack en Plus Magazine. Het magazine inspireert de Vlaming en de Nederlander om een vakantie in de Westhoek door te brengen.

Meer dan ooit wordt ingezet op de couleur locale en het goede leven in de streek. Daarom krijgt de alom gekende streekpocket vanaf dit jaar de naam ‘De grote goesting’. Het blijft dé toeristische bijbel van de streek met meer en meer toeristische adresjes om aan halt te houden tijdens de vele ontdekkingstochten door de regio.

Naast deze publicaties, zijn er nog een reeks andere regiopublicaties die werden geactualiseerd: de WO I kaart en pocket, de grensoverschrijdende kaart met Frans-Vlaanderen, het vakantieboek voor Westhoek KD’s en de vaarkaart. Deze brochures zijn te verkrijgen bij shop.westtoer.be.

Meer info:
www.toerismewesthoek.be
www.100jaargrooteoorlog.be
www.westhoekkd.be

Attn.redactie
Meer info bij Westtoer: 
Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer, tel. 0495/24.65.73
Valérie Heyman, Regiomanager Westhoek/Westtoer, 051/51.93.43 en 44 of 0499/56.84.03
Foto’s vrij van rechten aan te vragen bij nele.desloovere@westtoer.be
     
 
Copyright © 2017 Westtoer PersPas je gegevens aan of Schrijf je uit

Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2017 Westtoer PersPas je gegevens aan of Schrijf je uit

Email Marketing Powered by Mailchimp