Copy
Izbrojali smo deset (10) četvrtaka. Bravo svi! Halo, čujemo li se? Gdje je sastanak? Kakva su ovo čudovišta?!

Pogledajte i stare brojeve. Ako vam se sviđaju Dobre ideje četvrtkom (okej, ponekad i petkom), bilo bi nam drago da proslijedite ovu poruku prijateljima.

[Email se ne prikazuje dobro? Probajte ovdje.]

U fokusu
Bolji sastanci, ali na drugačiji način


Znamo što ste pomislili kad ste pročitali naslov. "Evo ga… još jedni koji pričaju o boljim sastancima… Kakva lejmerska tema… a vidi, ovo im je jubilarni 10 (deseti!) broj!"

TL;DR - Da, pričat ćemo o boljim sastancima. Ne, nećemo pričati ono što očekujete :)

Koliko čovjek-sati se godišnje baca na neproduktivne sastanke? Milijarda-dvije? I dok većina savjeta koje nalazimo pokušava riješiti ovaj problem boljom pripremom, ranijom najavom, prikladanijim prostorom i efikasnijim follow-upanjem, mi smatramo da je korisnije energiju usmjeriti na upravo tih sat-dva koliko traje sastanak i učiniti sve da izvučemo maksimum s ljudima koje imamo u vremenu kojeg imamo.

Stoga, umjesto ispranih i već viđenih savjeta o organizaciji, u novom postu Pet omiljenih alata za moderiranje sastanaka vam donosimo našu top listu superkorisnih alata koji nam pomažu tijekom moderiranja sastanaka.

Koliko je moderiranje važno govori i činjenica da je izvorni Agile Manifesto imao i petu vrijednost "Meeting facilitation over meeting organization", no po tom se post-itu prolila kava pa je završio u smeću. Ukratko, organizacija je korisna, ali moderiranje je korisnije. (*)

--
(*) Ovaj paragraf je potpuna laž. Osim zadnje rečenice.
Podijeli
Tweetaj
Proslijedi
Podijeli

VVV
Vrijedno Vašeg Vremena

 
+ "Communication usually fails, except by accident." Finski profesor Osmo Antero Wiio (ne, nije radio u Nintendu) je još 1978.g. analizirao i napokon objasnio (ne)uspješnost ljudske komunikacije. Čini se da mu je kapetan Edward A. Murphy bio dobar prijatelj. U tom smislu, "ako poruka može biti interpretirana na više načina, bit će interpretirana tako da maksimizira štetu." Razmislite o tome dok čitate ovaj newsletter :)

+ Ono kad više vremena trošite neutralizirajući verbalne siledžije tokom sastanka nego što se bavite samom temom sastanka. Evo par savjeta kako si pomoći.

+ Magična tipka DELETE je čest odgovor na mnoga pitanja, pa tako i na pozive na sastanke, što lijepo objašnjava ovaj TED Talk.

+ Ako na kraju svega ovog ipak zaglavite na ubitačnom sastanku, spasite si život pregledavajući i uživajući u 1800 postera koji su se lijepili po ulicama Pariza krajem 19. stoljeća. Ne zaboravite tu i tamo klimnuti glavom.

Izdvajamo

QED 2017

Quality in Enterprise Development. Zadar, 7.-9.05.2017. Harmonija. Richard Sheridan. Joy, Inc.

Lektira

Training from the Back of the Room!

Iako je prvenstveno fokusirana na podučavanje (odraslih), ova knjiga donosi puno dobrih savjeta i tehnika kako animirati grupu ljudi i uključiti ih u zajedničko kreiranje sadržaja.

Topla preporuka jer su navedene tehnike vrlo iskoristive i tijekom sastanaka.

Kad imaš talenta i istovremeno imaš i vremena

Onda nastaju ovakve kreacije.

Quote of the Day

No problem is too tough if you have right people in the room.
Copyright © 2017., CROZ, Sva prava pridržana.

Naša adresa je:
CROZ d.o.o., Lastovska 23, 10000 Zagreb

Želite promijeniti način na koji dobivate ove poruke?
Promijenite postavke ili se odjavite s liste.

Email Marketing Powered by Mailchimp