Copy
HeštegSedmiBroj! Do the right thing vs Do the thing right, zgrada koja topi automobile i rampa koju truba ne može podići.

Pogledajte i stare brojeve. Ako vam se sviđaju Dobre ideje četvrtkom, bilo bi nam drago da proslijedite ovu poruku prijateljima.

[Email se ne prikazuje dobro? Probajte ovdje.]

U fokusu
Do the right thing vs Do the thing right


Svaki novi proizvod nastaje u magli nepoznanica. Koje sve funkcionalnosti mora imati? Kako treba izgledati? Ako pričamo o proizvodnji softvera, treba li mi jedna velika forma ili wizard od 4 koraka? Agilne metode briljiraju baš u takvim uvjetima loše vidljivosti jer prihvaćaju činjenicu da nemamo detaljne odgovore na sva pitanja oko izgleda i funkcionalonosti proizvoda niti ih možemo imati bez vanjske pomoći.

Agilne metode donose ispravan mindset za navigiranje u razvojnoj magli. A taj mindset kaže da pravo pitanje nije treba li meni jedna velika forma ili wizard od 4 koraka nego što od toga treba krajnjim korisnicima. Jer proizvod je onoliko dobar koliko je koristan njima, a ne meni.

Stoga izađimo u svijet i pričajmo sa stvarnim korisnicima koji imaju stvarne probleme. Postavimo se u cipele korisnika, promatrajmo svijet njihovim očima i oblikujmo rješenja tako da zadovoljavaju njihove stvarne potrebe, a ne našu (iskrivljenu) viziju tih potreba. Korisnici su ta "vanjska pomoć" koja nam treba. Omogućimo im da nam pomognu da im pomognemo. Kako? Pogledajte u ovom kratkom filmu o Design Thinkingu, metodi koja pojašnjava kako razumijeti korisnika, kako prepoznati kritične "trenutke istine" u kojima se on ili zaljubi u naš proizvod ili ga zamrzi i kako iskoristiti te informacije za oblikovanje proizvoda koji je stvarno koristan. 
Podijeli
Tweetaj
Proslijedi
Podijeli

VVV
Vrijedno Vašeg Vremena

 
+ Procurio je i treći dio dnevnika Darka Š., agilnog coacha koji bilježi zbivanja u jednom sasvim običnom timu. Raniji blogovi su ovdje (Uvod) i ovdje (Refinement). Nestrpljivo čekamo nastavke!

+ Što kad se stvarno omaši na mega-razini? Zgrada koja topi automobile, naj-kompanija koja ne pita korisnike kako koriste miša i još nekoliko dobrih primjera lošeg dizajna.

+ 243 besplatne e-knjige o dizajnu, mgmtu, IoT-u, programiranju... Dolazimo na vrata tko ne pročita bar jednu do sljedećeg broja Dobrih ideja četvrtkom!

+ Nekad su i računala izgledala... bolje? drugačije? Uspredite svoje računalo s ovim ljepotanima


 

Za one koji žele znati više


"Do the right thing" vs "Do the thing right"... Za razvoj dobrog proizvoda su važne obje strane jednadžbe. Ako vas više interesira lijeva strana, odnosno kako vam Design thinking može pomoći u poslu, dvije knjige koje stvarno vrijedi pročitati su The Art of Innovation i Change by Design.
Ulaz u našu garažu u CROZ-u
Proveli smo eksperiment na ulazu u našu garažu u CROZ-u. Testirali smo hipotezu "Ako legnem na trubu, rampa će se podići." Ishod se vidi na slici. Eksperimentalni pristup FTW!

Quote of the Day

"Most people would sooner die than think; in fact, they do so."
Copyright © 2016., CROZ, Sva prava pridržana.

Naša adresa je:
CROZ d.o.o., Lastovska 23, 10000 Zagreb

Želite promijeniti način na koji dobivate ove poruke?
Promijenite postavke ili se odjavite s liste.

Email Marketing Powered by Mailchimp